Maailman siivouspäivä 17.9.

Metsä on meille suomalaisille tärkeä paikka, jossa virkistymme esimerkiksi suunnistamalla. On tärkeää, että metsiin ei jätetä jälkiä tai roskia käynnin jälkeen, vaan kaikki kerätään mukaan. Metsissä virkistyminen ja jokamiehenoikeudet ovat tärkeä osa metsätalouden sosiaalista kestävyyttä. 

Maailman siivouspäivä 17.9. kannustaa pitämään ympäristön puhtaana. Helsingin Suunnistajien arvoissa lukee “Toimimme kestävästi – tunnemme vastuumme”, joten mekin osallistumme maailman siivouspäivään ja haastamme muutkin.

Päivän tarkoitus on kiinnittää ihmisten huomio maailman valtaviin roskamääriin. Liike on suurin yhden päivän kansalaistoimi maailmanlaajuisen jätekriisin ratkaisemiseksi.

PEFC Suomi, SuunnistusliittoEspoon Suunta ja Helsingin Suunnistajat osallistuvat päivään siivoamalla lähimetsää Espoon Puolarmetsässä ja Helsingissä Mustikkamaalla. Mustikkamaalla roskalava, jonne roskat voi kipata löytyy liikuntapuiston kupeesta osoitteesta Mustikkamaantie 8. Roskien keruu tempaus alkaa lauantaina klo 10:00. Siivousvälineitä ja roskalava on paikalla perjaista maanantaiaamuun.

Vuonna 2022, 60 miljoonaa vapaaehtoista 191 maassa yhdistävät voimansa planeetan siivoamiseksi (worldcleanupday.org).