Ollilla ja Topilla erinomainen EM-avaus

Torstaina 4.8. juostiin EM-kisoissa pitkän matkan kilpailu peitteisessä, rehevässä, suunnistustaitoa haastavassa ja fyysisesti rankassa Viron Rakveren maastossa. Helsingin Suunnistajien Olli Ojanaho suunnisti nousujohteisesti hankalan alun jälkeen hienosti kuudenneksi ja Topi Syrjäläinen oli hyvillä sijoilla lähes koko kisan ajan, lopulta sijoitus oli miehen paras arvokisasijoitus, eli 11.

Suomalaisilla miehillä ja naisilla meni kokonaisuudessaan todella hyvin. Naiset tekivät suomalaista EM-historiaa, sillä kisan voitti upeasti Venla Harju ja Marika Teini oli kolmas. Miesten kisassa parhaiten suomalaisista pärjäsi Elias Kuukka ollen kolmas. Eliaksen mitali oli ensimmäinen pitkän matkan miesten arvokisamitali sitten vuoden 2013. Miesten kisa oli pitkä (17,3 km), virheitä nähtiin laajalla rintamalla ja peitteinen maasto teki tepposet lähes kaikille suunnistajille. Voittajaksi selvisi lopulta Ruotsin Martin Regborn. Miesten joukkueen suoritus oli erinomainen, peräti viisi suomalaista oli 11 parhaan joukossa.

Onnittelut Olli hienosta 6. sijasta, miten kisa meni?

“Ensimmäisillä pitkillä väleillä en löytänyt oikein uraa ja hävisin paljon vaikka olin koko ajan kartalla ja gps-viiva näytti hyvältä. Lisäksi tein pari pientä virhettä rasteille, joten alkumatka meni kokonaisuudessaan melko huonosti. Loppua kohti vähän parani mutta sielläkin tein vielä pari virhettä enkä löytänyt parhaita väyliä pidemmille väleille. Fyysisesti suoritus oli tasapainoinen ja vauhti olisi riittänyt voittotaisteluun niin kuin toki monella muullakin. Mutta se lupaa ainakin hyvää keskimatkaa ja viestiä ajatelleen, että tietää vauhdin riittävän eikä tarvitse tehdä mitään erikoista.

Entä Topi, tämä oli paras arvokisasijoituksesi, miten meni?

“Hankalan valmistautumisen myötä fyysisesti oli edelleen vaikea päivä mutta suunnistin lopun virhettä lukuunottamatta tosi hyvin. Voi olla ihan tyytyväinen tohon taisteluun ja sijaan.” (Topilla vielä parempi sija on 10. maailmancupissa, mutta tämä paras arvokisasijoitus)

Tästä miesten tuloksiin

Miesten gps seuranta

Evely Kaasiku ei startannut pitkän matkan kisaan.

Seuraavaksi päästään jännittämään lauantaina 6.8. klo juostavaa keskimatkan kisaa.

Etusivun kuva Olli Ojanaho, kuva SSL Mika Ilomäki

Topi Syrjäläinen, Kuvat SSL Mika Ilomäki