Nuorten Jukolassa HS1 komeasti sijalle 4.

Kotkassa nähtiin ja koettiin 20.8. jännittävä Nuorten Jukola. HS nuorista suunnistajista koostuva ykkösjoukkue sijoittui komeasti sijalle 4. parantaen sijoitustaan edellisvuodesta kaksi pykälää. Viesti oli joukkueelle kuitenkin varsinaista vuoristorataa ja jännittäviä hetkiä koettiin niin huoltajien leirissä kuin maastossakin alusta loppuun asti. Viestin voiton vei naapuriseura Espoon Suunta, Lynx sijoittui upealla loppunousullaan toiseksi ja Tampereen Pyrintö oli kolmas. HS:n kakkosjoukkue sijoittui sijalle 33.

HS:n ykkösjoukkueen viesti alkoi hieman alavireisesti mutta viesti oli kuitenkin vasta aluillaan. Alun jälkeen tuli monta onnistumista, kuten Väinö Haaran toinen ja Aada Sauson neljäs osuus. Kuudetta osuutta vienyt Katarina Sallila pääsi hyvään seuraan, kun Lynxin Salla Isoherranen lähti samaan aikaan matkaan. Tämä osuus olikin viestin kannalta tärkeä ja Katarina päästi viimeiselle osuudelle Lauri Lakasen seitsemäntenä matkaan. Kärkeen oli matkaa tuolloin 7:33 min ja palkintosijoille päälle neljä minuuttia. Laurin alkumatka sujui hyvin mutta vaikeitakin hetkiä mahtui matkan varrelle. Lopun haastavat rastit Lauri naulasi kuitenkin erittäin vakuuttavasti ja onnistui ohittamaan pahoja virheitä tehneet edellä kulkeneet kolme joukkuetta. Tämä onnistuminen ja muiden joukkueiden virheet nostivat HS1. sijoitusta ja Lauri pääsi juoksemaan omaksikin yllätyksekseen maaliin neljäntenä.

Helsingin Suunnistajien joukkueista viime hetken poisjääntejä oli monta ja sairastupalaisia lukuisia, joten viidestä joukkueesta vain kaksi oli lopulta täysiä joukkueita. Joukkueita jouduttiin muokkaamaan viikon aikana moneen otteeseen. Hyviä suorituksia oli kuitenkin kaikissa joukkueissa ja monia ensikertalaistakin oli mukana.

HS1 joukkueessa juoksivat Lotta Lehtinen, Väinö Haara, Eemil Roschier, Aada Sauso, Aapo Joensuu, Katarina Sallila ja Lauri Lakanen.

HS:n porukka yhteiskuvassa ennen viestin alkua. Joukkueen johtajina toimivat Anton Salmenkylä (edessä) ja Jani Lakanen. Kuva Raino Lampinen