Evely Kaasiku EM-keskimatkalla hopeaa!

Viroa ja Helsingin Suunnistajia edustava Evely Kaasiku voitti EM-keskimatkalla upeasti hopeaa. Kilpailun voitti Sveitsin Simone Aebersold. Evelyn hopea on Viron naisten suunnistukselle historiallinen! Suomeenkin saatiin mitali, Venla Harjun suunnistaessa pronssia jännittävien vaiheiden jälkeen.

Evely, onneksi olkoon! Kerro kisasta lyhyesti.

“Oli helppoa ja kivaa! No ei vaan, lähtiessä keskityin siihen, että otan tosi rauhallisesti, ja en huolehtinut vauhdinpidosta, vaan tiesin, että vauhti tulee itsestään. Ja niin se tulikin. Keskivaiheilla oli vähän haasteita pitää flowta yllä, en pysynyt koko aikaa kartalla ja tuli pieniä herpaantumisia. Sain kuitenkin 2 minuuttia eteen lähteneen Norjan Ane Dyrkornin kiinni, ja kulkiessamme yhtä matkaa meistä oli hyötyä toisillemme, kun välillä toinen meistä löysi rastin nopeammin, ja välillä taas toinen. Lopun pusikkoväleillä otin tosi tarkasti, ja se onnistui.” (tässä monet Evelyn mitalisijaa uhanneet kilpailijat sortuivat virheisiin). “Toiseksi viimeiseltä rastilta maaliin taistelin kramppeja vastaan, mutta onneksi mitalisija säilyi loppuun asti. Wuhuu!”

Naisten tulokset

Artikkelin pääkuva Kuva ja haastattelu Ville Lampinen, alakuvat palkintojenjaosta Ollipekka Heikkilä