Topille voitto ja kakkossija EM-katsastuksissa

Topi Syrjäläinen otti sunnuntain pitkällä matkalla voiton ja lauantain keskimatkalla kakkostilan viikonlopun EM-katsastuksissa Tuuloksessa.

Pitkän matkan rata oli 16,2 kilometrin pituinen. Ensimmäisessä väliajassa vajaan kolmen kilometrin kohdalla Topi oli kolmas, mutta otti sen jälkeen kilpailun ohjat vakuuttavasti käsiinsä. Eroa toiseksi sijoittuneeseen Elias Kuukkaan tuli minuutti ja 23 sekuntia.

Einari Heinaro sijoittui pitkällä viidenneksi ja keskimatkalla kahdeksanneksi. Veli Kangas oli kummallakin matkalla 11:s.

  • Pitkä matka oli hieno kilpailu. Välillä maasto oli tiheää ja eteneminen oli melkoista puskemista, mutta kaikkiaan maasto oli hiukan parempi kuin odotin, Topi kuvaili.
  • Fyysisesti minulla oli sunnuntaina hyvä päivä. Myös suunnistus oli koko ajan rauhallista. Lauantaina jännitin enemmän ja varmistelin runsaasti. Tiesin kyllä silloinkin, että perustaso riittää kärkitiloille, mutta keskimatkalla sijoitukset ovat pienestä kiinni. Keskimatkan voitti Elias Kuukka, ja Topi hävisi hänelle 16 sekuntia.
  • Olen ollut maajoukkueen mukana leireillä Pajulahdessa ja Joensuussa. Niissä painotettu Viron EM-kisojen tapaisia maastoja. Leireistä on ollut selvästi hyötyä. Katsastusten alla pidin kevennetyn harjoitusviikon.

EM-kilpailut järjestetään 3. – 7. elokuuta Virossa Rakveren seudulla.

(Kuva Terhi Sillanpää)