Juoksuvoima korostuu Lukkari-Jukolan maastoissa

Maailman suurin suunnistusviesti, Jukolan viesti, juostaan tänä vuonna Varsinais-Suomessa Mynämäessä 18. – 19.6. Tämän vuoden Jukola on 73. Jukolan viesti ja 44. Venlojen viesti ja kulkee nimellä Lukkari-Jukola. Neliosuuksinen Venlojen viesti starttaa klo 14 ja seitsemän osuuden Jukolan viesti klo 23. Tänä vuonna Venlojen viestiin on ilmoittautunut 1425 joukkuetta ja Jukolan viestiin 1575 joukkuetta.

Lähetys Venlojen viestistä alkaa TV 2:sessa 18.6. kello 13.40 TV2:ssa ja lähetys Jukolan viestistä alkaa kello 22.40. Molempia viestejä seurataan myös Yle Puheen radiokanavalla.

Helsingin Suunnistajilta lähtöviivalla on 21 Venlajoukkuetta ja 16 Jukolajoukkuetta.

Suurimmat menestysodotukset kohdistuvat miesten joukkueisiin ja erityisesti ykkösjoukkueeseen, joka oli viime elokuussa 2021 juostussa Napapiiri-Jukolassa upeasti kolmas. Miesten päävalmentaja Henrik Tala odottaa Jukolan viestiä jännityksellä mutta tyynenä ja luottavaisena:

”Juoksuvoima korostuu, koska siellä on niin paljon helppoa suunnistusta. Rohkeutta vauhdinpitoon onkin meillä valmistautumisessa korostettu. Huomenna aamulla tiedetään, miten hyvin lähes vuoden mittainen keskittyminen tähän kisaan on onnistunut. Lähdemme taistelemaan voitosta. Mielestäni me olemme vähän parempia kuin viime vuonna. Kun meillä on yksi onnistuminen takana, se antaa henkisesti sellaista varmuutta, että osataan ja uskalletaan suunnistaa rohkeasti, vaikka oltaisiin ihan kärjessä” Tala sanoo Helsingin Sanomien artikkelissa 18.6.

Lue koko artikkeli artikkeli täältä (HS 18.6.)

Lukkari-Jukolan mediatilaisuudessa 17.6. haastateltiin Henrik Talaa ja ykkösjoukkueen ankkuria Olli Ojanahoa. Jutun voi lukea täältä.

Naisten joukkueet lähtevät Venlojen viestiin myös innokkain ja rauhallisin mielin. Ykkösjoukkueen jäseniä naisten valmentaja Elina Lammi kuvailee näin:

Niina Hulkkonen: Aloittajan vahvuuksiksi nimettiin rauhallisuus ja joustava asenne. Hän kykenee muuntumaan erilaisiin tilanteisiin, mistä on hyötyä avausosuudella. Hänellä on pelisilmää.

Johanna Hulkkonen: Toiselta osuudelta löytyy kylmähermoinen, mutta samalla myös sopivasti aggressiivinen tulisielu, jolla on paloa tehdä tarkkaa duunia alusta loppuun. Itsevarmuus on tämän urheilijan ehdoton vahvuus.

Emilia Tala: Kolmannen osuuden juoksija on rohkea ja innokas nuori hurja, joka kestää hyvin paineita.

Evely Kaasiku: Ankkurina meillä on nainen, jonka mielestä kaikki on mahdollista. Hän on ryhmän määrätietoinen ilopilleri, jonka positiivinen energia tarttuu muihin.

Kaikkien joukkueiden kokoonpanot löytyvät täältä:

https://registration.jukola.com/?kieli=fi&kisa=j2022&view=1%EF%BF%BC

Artikkelin pääkuva miesten 1 – 3 ja naisten 1 – 2 joukkueet, kuvaaja Elina Lammi