Jukolan viesti ykkösjoukkueelle ankara pettymys

Epäuskoiset tunnelmat valtasivat HS:n leirin Jukolan viestin edetessä sunnuntaiyönä 19.6. Suurin odotuksin lähteneen ykkösjoukkueen matka päättyi hylkäykseen ja valtavaan pettymykseen. Jukolan viestin voitti jo kolmatta kertaa peräkkäin ruotsalainen Stora Tuna.

HS:n ykkösjoukkueen viestinviejä Miika Suominen leimasi neljännellä osuudella väärällä rastilla. Vasta leimantarkastuksessa tilanne selvisi kaikessa ikävyydessään ja järjestäjä keskeytti HS 1:n suorituksen viidennen osuuden jälkeen.

Näin miesten valmentaja Henrik Tala kommentoi facebook-päivityksessään: “Näin sen ei pitänyt mennä. Epäonnistuminen tärkeällä hetkellä tuntuu pettymykseltä, epäonnistuminen tällaisella tavalla… se tekee kipeää. Kun ei saada oikein edes mahdollisuutta näyttää, mitä yli puolen vuoden työ on tuottanut. Tietenkin väärällä rastilla leimaaminen on virhe, jota ei saisi koskaan tapahtua”

“Ihailen tapaa, millä joukkue käsitteli yhdessä kipeän epäonnistumisen. Uskon että sen ansiosta pettymyksestä kasvaa voimaa ja tahtoa menestymiseen seuraavissa koitoksissa.”

Kahden merkittävän suomalaisjoukkueen hylkäystä käsiteltiin monella kanavalla yön edetessä. Tässä Helsingin Sanomien artikkeli “Suunnistus | Suomen huippu­joukkueet hylättiin Jukolan viestissä, ruotsalainen Stora Tuna voitti jälleen

Positiivista löytyi, tottakai! HS joukkueilla oli vahva kokonaispanos ja myös alle 18-vuotiaat pojat säväyttivät onnistuneilla suorituksillaan.

“HS2:sen suoritus ja sijoitus 27:s oli erittäin hyvä tänäkin vuonna, vaikka ihan palkinnoille ei päästy. Tämä oli paras suomalaisten kakkosjoukkueiden välinen suoritus, ja kolmanneksi paras yhteensä. HS3:nen oli kisan 63:s ja toiseksi paras kolmosjoukkue. Yhteensä Helsingin Suunnistajilla oli ainoana seurana neljä joukkuetta sadan joukossa (HS 14 oli 99:s), joten tasoa ja laajuutta riittää edelleen ja tulevaisuus on omissa käsissämme. Mieltä lämmittävää oli myös naisten onnistuminen Venlojen viestissä”

Viimeisenä kuvana HS:n tuuliteltoilla otettu seuran yhteiskuva. Yhteisessä seuratilaisuudessa 18.6. klo 21 kilisteltiin Venloille ja toivotettiin onnea Jukolan jusseille!

Kuvat (paitsi ensimmäinen) Markku Brummer

HS1 joukkue vasemmalta: Arttu Syrjäläinen, Veli Kangas, Einari Heinaro, Miika Suominen, Tuomas Heikkilä, Topi Syrjäläinen ja Olli Ojanaho. Kuva Elina Lammi
Toisen osuuden Veli Kangas päästää Einari “Eikka” Heinaron matkaan
Eikka tulossa vaihtoon
Lähtö: HS:n aloittaja numero 3 Arttu Syrjäläinen
Tuomakselle selvisi vasta oman osuutensa jälkeen että joukkue oli hylätty. Vierellä valmentaja Henrik Tala