HS:n naiset upeasti sijalle 10!

Helsingin Suunnistajien naisten ykkösjoukkue sijoittui upeasti sijalle 10. tänään 18.6. juostussa Venlojen viestissä. Sijoitus on paras HS:n naisilla Venlojen viestissä vuosikymmeniin. Venlojen viestin kolme kärkisijaa menivät Ruotsiin ja voittaja oli IFK Göteborg selkeällä erolla seuraavaan. Helsingin Suunnistajien naiset onnistuivat joukkueena tekemään tasaisen suorituksen ja he olivat jokaisella osuudella 18 parhaan joukossa. Annetaan naisten itse kertoa miten suoritus meni:

Ensimmäisen osuuden juoksi Niina Hulkkonen “Olen omaan suoritukseen tosi tyytyväinen. Vauhti oli kova, mutta osasin hyvin rytmittää suunnistustani tietäen milloin juosta kovaa letkassa roikkuen ja milloin hidastaa ja suunnistaa todella tarkasti”. Lopulta toiselle osuudelle Niina päästi siskonsa Johanna Hulkkosen maastoon sijalla 15, vain 1:03 kärkeä perässä.

Johanna Hulkkonen “Fiilis ennen kisaa oli tosi latautunut ja fyysisesti oli hyvä päivä. Ensimmäiselle rastille tein heikon reitinvalinnan mutta matkan edetessä onnistuin kuromaan kärkeä hieman kiinni ja loppuosan juoksin tosi hyvin. Mahtava tunne onnistua joukkueena! Johanna onnistui pitämään saman hyvän sijan 15, vaikka kärki tässä vaiheessa oli karannut jo kauemmas 4:21 min päähän.

Johanna päästi maastoon kolmannelle osuudelle nuoren Emilia Talan, joka pärjäsi hienosti kovassa kyydissä “olen tyytyväinen suoritukseeni kokonaisuudessaan. Onnistuin pitämään suorituksen hallinnassa lukuun ottamatta viimeisien rastien suppa-alueella tullutta, huonosta lähtösuunnasta johtunutta, about 2 minuutin virhettä”. Emilian päästäessä ankkurin osuudelleen, kärki oli karannut jo hieman liian kauas, mutta sija oli edelleen hyvä, 18.

Ankkuri Evely Kaasiku: “Mahtava oli päästä metsään ankkurina, kun tytöt olivat ennen minua tehneet niin hyvää työtä. Ennen lähtöä oli tiedossa, että lopputulos top 10 sakissa olisi mahdollista, mutta silti se oli enemmän unelma ja haave! Olin todella yllättynyt kun kuulin loppusuoralla, että ollaan sijalla 10, Loistavaa! Rehellisesti ja nyt jälkikäteen, hieman harmittaa kuitenkin tekemäni pummit. Pummasin kaksi kertaa noin 30-60sek. Ei vaan pysynyt homma täysin hallinnassa. Mutta onneksi nämä olivat ainoat isommat pummit. Olen tosi iloinen, että tein yhden rohkean reitinvalinnan ihan yksin ja ohitin sillä monta joukkuetta. Sitten äkkiä alkoi tulemaan kovien joukkueiden selkiä vastaan. Tarkistin monta kerta, että ei jäänyt rasteja väliin. Onneksi ei jäänyt mitään väliin, olikin vaan hyvä vauhti tänään – hurraa!

Helsingin Suunnistajien naisten 2. joukkue sijoittui sekin hienosti sijalle 49. 2.joukkueessa juoksivat: Tereza Smelikova, Venla Turakainen, Katarina Sallila ja Taisiia Khokhlova

Isot onnittelut naisille ja taustajoukoille!

Kuvat Markku Brummer

Aloittaja Niina päästää Johannan toiselle osuudelle
Tässä lähtee kolmannelle osuudelleen Emilia
Ankkuri Evely viittelöi Emiliaa tuomaan kartan
Evely maaliin sijalla 10.
Plaketit pokkaamassa!