Firmaliigan kevätkausi päätökseen

Firmaliigan kevätkausi 2022 saatiin päätökseen Kisakallion tapahtuman myötä 24.5. Muut osakilpailut olivat Rinnekoti 10.5. ja Pirttimäki 17.5. Kausi sujui hienosti ja osallistujilta tuli hyvää palautetta niin kisajärjestelyistä, maastoista kuin radoistakin.

A-lohkon voittajaksi rynnisti upeasti SUUNTO voittaen 22 pisteellä toiseksi tulleen Avesportin, kolmanneksi tuli Vincit! B-lohkon voitti Sitowise 1 joukkue, C-lohkon Maanmittauslaitos 1, D-lohkon Neste, E-lohkon HS-Yhteislähtö 2. ja F-lohkon Rightware. Onnittelut voittajille, osallistujille ja kaikille suorituksen tehneille! Julkaisemme uudet lohkot ennen Juhannusta! Lopullinen pistetilanne löytyy täältä

Yksi Kisakallion Firmaliigaan osakilpailuun tulleista suunnistajista oli kansanedustaja Hanna Kosonen. Kosonen tunnetaan suunnistuspiireissä mm. hiihtosuunnistuksen maailmanmestarina sekä aktiivisena lajin puolesta puhujana. Saimme myös kuluneella vaalikaudella urheiluministerinä toimineelta Kososelta iloisen haastattelun Kisakalliossa.

“Eduskunnassa on ollut paljon kaikenlaisia asioita tänä keväänä käsiteltävänä ja tärkeysjärjestyksessä nämä työt ovat ohittaneet jopa Firmaliigan. Saimme viimeiseen osakilpailuun täyden joukkueen ja osakilpailu menikin meiltä hienosti. Itse olin nyt ensimmäistä kertaa kartan kanssa metsässä tänä keväänä. Paria rastia pyörähdin, mutta erityisen tyytyväinen olin suorituksen loppuosaan eli Kisakallion rantasaunomiseen. Parasta on leikkimielinen kilpailu laadukkaissa maastoissa sekä hengen nostatus oman työyhteisön kesken. Suunnistuskausi Eduskunnan Urheilukerholla jatkuu legendaarisessa Jukolan ja Venlojen Viestissä Mynämäelle. Lisäksi toivomme että elokuussa eduskuntatyö antaa joukkueelle mahdollisuuden suunnistaa myös Firmaliigan rasteilla”

Tavoitimme Firmaliigan rasteilta myös Katja Mjösundin joka toimii Urhean Olympiavalmennuskeskuksen vastuulääkärinä. Lisäksi Mjösund työskentelee aktiivisesti suomalaisen ja kansainvälisen antidopingtyön puolesta ja toimii mm. WADA:n asiantuntijana ja International Testing Agencyn erivapauslautakunnassa ja edustaa Firmaliigassa näin SUEK:n joukkuetta.

“Juoksin SUEK:in joukkueessa D-lohkossa, ja meni oikein hyvin. Firmaliigassa on aina mukava juosta, tulee tehtyä hyvä suunnistusharjoitus arki-iltana ja hyvät maastot ja radat saavat arjen unohtumaan. Nyt olimme mukana koko perheen voimin, lapset juoksivat kuntosuunnistusradoilla. Joukkueellamme on mennyt keväällä oikein hyvin, joten nousemme ilmeisemminkin seuraavaan lohkoon. Kilpailussa pärjääminen ei kuitenkaan ole se hauskin juttu vaan mukavat suunnistukset ja joukkueen sisäiset jälkipohdinnat ovat parasta, sanoo Mjösund”

Firmaliigan syyskausi alkaa 16.8. Haukkalammelta! Sitä ennen joukkueilla on mahdollisuus osallistua Helsinki O-Gamesin yhteydessä järjestettävää kuntosuunnistusviestiin. Viesti on oivaa harjoittelua myös tulevaa Jukolaa ajatellen. Yhteislähtö pamahtaa sunnuntaina 12.6. klo 12. Lue täältä lisää https://2022.helsinkiogames.fi/kuntosuunnistus/

Firmaliigan osallistujat voivat lähettää palautetta kevätkaudesta tämän lomakkeen kautta.

Hanna Kosonen

Katja Mjösund

Kuvat ja haastattelut Harri Hollo