Tiomilan suorituksista kaksijakoiset tunnelmat!

Varhain sunnuntaiaamuna päättyneessä miesten Tiomila viestissä Ruotsin joukkueet ottivat OK Linné:n johdolla kolmoisvoiton. Helsingin Suunnistajien ykkösjoukkue sijoittui Olli Ojanahon ankkuroidessa joukkueensa maaliin18:sta. Sijoitus ei ollut sitä mitä haettiin, sillä kärjestä jäätiin noin 30 minuuttia. Kokonaisuus oli silti yhtä epäonnista suoritusta lukuunottamatta erittäin hyvä.

Mitä mielessä kisan jälkeen päävalmentaja Henkka Tala ja joukkueen urheilijat? “Oli mahtavaa päästä kolmen vuoden tauon jälkeen kisaamaan Tiomilassa kolmen täyden joukkueen voimin. Miesten ykkösen suoritus oli kaksijakoinen, yhdeksän osuutta meni aivan suunnitelmien mukaan kärjen vauhtia, mutta Luukaksen vatsavaivat Långa Nattenilla (osuus 5) pudottivat meidät puolen tunnin päähän mitalitaisteluista. Kakkosessa tuli monia hyviä juoksuja, mutta ei ihan riittävää tasaisuutta, jotta olisi selvitty 50:n parhaan joukkoon. Kolmosessa moni nuori ja ensikertalainen sai hyvää kokemusta viestijuoksusta Ruotsissa”.

“Seitsemännen osuuden parhaan ajan juossut Veli Kangas “Kilpailukykyinen suoritus yhtä harmillista ongelmaa lukuun ottamatta. Kärkitaisteluun riittävää suorittamista. Loppusijoitus ei tietystikään ole tyydyttävä” Yhdeksännellä osuudella ykkösen 20:n joukkueen nostanut Topi: “Hieno maasto oli kisassa, vaikka se ei ollut ihan niin vaikea kuin ajattelin. Kuitenkin kokonaisuutena hieno tapahtuma”. Miesten 2. joukkue sijoittui viestissä sijalle 58.

Naisten Damkavlen juostiin päivällä (7.5.) ennen miesten viestin alkua ja sen voitti Norjalainen Nydalens SK ennen Stora Tuna OK:ta. Helsingin Suunnistajilta kisaan osallistui kolme naisjoukkuetta. Ykkösjoukkue nosti sijoitustaan roimasti kolmen vuoden takaisesta ollen 25. Kovia joukkueita jäi taakse ja eteenpäin jäi kirittävää tulevia vuosia ajatellen. Parhaimmillaan naiset olivat Evelyn johdolla jo sijalla 16. Naisten positiivinen vire ja hyvä meininki alkaa tuottaa tulosta. Ykkösjoukkueessa juoksivat Niina Hulkkonen, Johanna Hulkkonen, Evely Kaasiku, Emilia Tala ja Venla Turakainen. HS 2. sijoittui sijalle 51. ja 3. Joukkue sijalle 213.

Nuorten Ungdomskavlen juostiin aamulla ennen naisten kisaa. HS:n nuori joukkue, jossa juoksi Aada Sauso, Lotta Lehtinen, Alina Siivola, Lauri Lakanen Tuomo Lammi ja Väinö Haara ankkurina, lähti rohkealla asenteella jokaiselle osuudelle saavutti lopulta jännittävien vaiheiden jälkeen sijan 35. Suoritus oli nousujohteinen ja sija oli Suomen joukkueista toiseksi paras!

Tästä on hyvä jatkaa suunnistuksen viestikautta 2022!

Damkavlen-joukkueiden naiset
Ungdomskavlen-joukkue: vasemmalta, Aada Sauso, Alina Siivola, Lotta Lehtinen, Lauri Lakanen ja Väinö Haara. Kuvasta puuttuu Tuomo Lammi
Miesten viestin tunnelmia. Yläkuvassa vasemmalla 1.joukkueen aloittaja Arttu Syrjäläinen. Alakuvassa oikealla kolmannen osuuden juoksija Einari Heinaro.