Viestiliigalle räväkkä avaus

Helsingin Suunnistajien miesten ykkösjoukkue suunnisti jännittävien vaiheiden jälkeen toiseksi myöhään perjantai-iltana 8.4. Viestiliigan ensimmäisessä osakilpailussa Naantalin Kevätyön viestissä. Voittajaksi juoksi suvereenisen esityksen päätteeksi Koovee. Miesten viesti suunnistettiin pimeässä, puolitalvisissa olosuhteissa, Varsinais-Suomalaisessa maastossa, jossa oli haastavia rastipisteitä. Reitinvalinnallisia ratkaisujakin nähtiin. HS:n ykkösjoukkueessa suunnistivat Luukas Valtonen, Veli Kangas ja Einari Heinaro. Ankkuri Eikka ratkaisi viestin HS:n eduksi, ennen kolmanneksi tullutta Paimion Rastia ja neljänneksi tullutta Tampereen Pyrintöä tasaisen varmalla ja kylmäpäisellä suorituksellaan, kilpakumppaneiden alkaessa haparoida rastinottoja pienipiirteisessä maastossa.

Miesten ryhmävalmentaja Henrik Tala “Paras Kevätyön sijoitus miesmuistiin. Alusta loppuun hyvin kärkitaisteluissa mukana, ja Eikan kylmäverinen ratkaisu lopussa kruunasi suorituksen. Koovee oli vahva, ja heidän joukkueelleen ja Kratoville varsinkin voiton suo mielellään”

Ykkösjoukkueen ankkuri Eikka kommentoi kisan jälkeen viestiä seuraavasti: ”Oli tosi kiva päästä pitkästä aikaa metsään kirmaamaan. Pojat tekivät hyvää työtä alkuosuuksilla, joten eihän sitä kehdannut itse epäonnistua. Oli tosi haastava maasto ja suunnistin aika varovasti, mutta se taisi olla oikea taktiikka. Tästä se taas lähtee!”

HS-miehet olivat perinteikkäässä Kevätyön viestissä viidellä joukkueella mukana. Kakkosjoukkue oli 15. ja yhteensä 57 joukkuetta pääsivät hyväksytysti maaliin.

Naisten ykkösjoukkue ankkuroi itsensä maaliin sijalla 15. Rastikarhujen naisten joukkueiden ollessa sijalla 1 ja 2. Naisten ykkösjoukkueessa juoksivat Evely Kaasiku, Minja Nietula ja Johanna Hulkkonen. Kevätyön viesti ei päästänyt naisia helpolla. Ykkösjoukkueen avaaja Evely Kaasiku kertoi vaikeuksistaan: “Olin unohtanut, että tämä on tosi erilainen maasto ja täällä käytetään erilaista kartoitustyyliä kuin muualla Suomessa. Tästä johtuen oli tosi isoja vaikeuksia kartan ja maaston yhdistämisessä – en vaan löytänyt maastosta kartalla olevia kohteita, sillä omat kartasta tehdyt oletukset eivät yhdistyneet sen kanssa mitä tuli metsässä vastaan. Otti 10-15min aikaa ennen kuin hyväksyin, että en pystyy täällä suunnistamaan sillä tavalla mihin olen tottunut ja pitää ottaa tosi paljon enemmän aikaa suunnistustehtäviin. Onneksi vielä ehtii oppia suunnistamaan myös täällä päin Suomea ennen Venlojen-viestiä!”

Toisen osuuden menijä Minja Nietula oli suhteellisen tyytyväinen suoritukseensa vaativalla radalla: “Latu oli fyysisesti aika rankka, mutta jaksoin hyvin.” Ankkuri Johanna Hulkkonen kertasi suoritustaan seuraavasti: “Ennakko-odotusten mukaisesti maasto oli tosi pienipiirteinen. Jokaisessa rastiympyrässä oli 10 potentiaalista rastipistettä, ja etenkin pimeässä koin vaikeaksi erottaa olennaiset piirteet niin kartalta kuin maastosta. Lähtösuunnat oli mulla ihan hukassa, osin kompassissa olleiden kuplien takia mutta myös siksi, etten nelosrastille tulleen ison virheen jälkeen enää malttanut tehdä huolellista suunnistustyötä. Tulos oli sen mukainen.”

Viestiliigan Kevätyön viesti oli katsottavissa suoratoistopalvelu Viaplayn kautta, kuten tulevat kauden 2022 Viestiliigan osakilpailut. Jukolan viestiä voi seurata Ylen kanavilla. Kauden 2022 Viestiliigan tv-lähetykset näkyvät Elisa Viihde Viaplayn kautta

Kevätyönviestin tulokset: https://online4.tulospalvelu.fi/tulokset-new/fi/2022_kyv/

Lue Viestiliigasta lisää https://www.viestiliiga.fi. Seuraava Viestiliigan osakilpailu juostaan jo kahden viikon päästä 24.4. Askolassa, Finnspring kilpailun yhteydessä.