Liikunnan iloa ja riemua kevään ensimmäisessä Kompassitapahtumassa

Mustikkamaan saarella Helsingissä vilisteli monen ikäistä ja kokoista suunnistajan alkua torstai-iltana 28.4. Uudenmaan alueen kevään ensimmäisessä Kompassitapahtumassa. Keväinen sää oli meren rannalla hieman kolea, ja alkuillasta taivaalta ripsotteli vettäkin mutta sää ei itse suunnistajia häirinnyt. Ennakkoon ilmoittautuneita osallistujia oli Uudenmaan alueen monista seuroista yli 200 ja tapahtumapäivänä jälki-ilmoittauduttiin vielä saattajasarjoihin. Mustikkamaan avoin ja kallioinen maasto, jossa risteilee polkuja ja ulkoilureittejä sopi kauden aloitustapahtumaan mainiosti, sillä näkyvyys on kauttaaltaan hyvä ja ympäristö on turvallinen vähemmänkin suunnistaneelle. Rastit löytyivät, onnistumisen elämyksiä koettiin ja maalissa ilahdutti lakupussi ja Taito-kettu!

Oli suuri ilo järjestää tapahtuma innokkaille suunnistajan aluille! Helsingin Suunnistajat kiittää osallistujia ja huoltajia. Seuraava Uudenmaan Kompassitapahtuma on jo 10.5. Pihkaniskojen järjestämänä. Nähdään siellä!

https://helsinginsuunnistajat.fi/kompassikisa-28-4-2022

“Kompassi-tapahtumat ovat lasten matalan kynnyksen suunnistustapahtumia, jotka tarjoavat mukavia mahdollisuuksia suunnistaa erilaisissa maastoissa, kisailla ja saada kavereita. Olennaista on helpot radat ja turvalliset ympäristöt sekä innostavan tapahtuman elementit. Kompassi-tapahtumat käsittävät alueellisen Kompassi-cupin, -viestit ja leirin sekä valtakunnallisen tapahtuman nuorten superviikonlopun yhteydessä elokuussa. Kompassitapahtumat ovat yhtenäinen valtakunnallinen lasten suunnistustapahtumatuote”