Jani Lakanen HS Yhteislähdön apuvalmentajaksi

HS Yhteislähtö

Lehdistötiedote 1.4.2022
Vapaa julkaistavaksi heti

Jani Lakanen ja HS Yhteislähtö ovat sopineet yhteistyöstä, jossa Jani toimii Yhteislähdön apuvalmentajana kauden 2022 aikana. Janin pitkä kokemus ja valmennusosaaminen ovat erityisen arvokkaita Yhteislähdön Suunnistuksen perusteet -harjoitusten ohjauksessa. Nämä harjoitukset on suunnattu kaikille aktiivisille harrastajille, jotka haluavat kehittää suunnistustaitojaan ja fysiikkaansa.

Yhteislähdön päävalmentaja Mikko Hyväri on mielissään uuden apuvalmentajan sopimuksesta: ”Yhteislähdön urheilijat ovat ottaneet valtavia harppauksia kohti kansallista kärkeä ja maajoukkuetehtäviä. Janin panostuksen tuella Yhteislähdön kyky vastata myös kokemattomampien urheilijoiden tarpeisiin kehittyy merkittävästi.”

Jani Lakanen ottaa uuden haasteen innolla vastaan ja toivoo pystyvänsä täyttämään häneen kohdistuvat odotukset: ”Olen todella kiitollinen tästä mahdollisuudesta osoittaa kykyni. Näen Yhteislähdön nuorissa urheilijoissa merkittävää potentiaalia ja uskon, että nuoret kyvyt tulevat seuraamaan ryhmän kärkiurheilijoita kohti maajoukkuetta.”

HS Yhteislähtö on Helsingin suunnistajien aikuisten harrasteryhmä. Ryhmässä on jo yli 50 innokasta suunnistuksen harrastajaa. Yhteislähtö tarjoaa monipuolisen “tarjottimen” kaikenlaiseen suunnistusnälkään, jokaiselle oman tason ja tavoitteiden mukaan.

Jani Lakanen on saavuttanut urallaan kaksi suunnistuksen maailmanmestaruutta, viisi MM-hopeaa ja yhden MM-pronssin. Lisäksi hän on voittanut kaksi Euroopan-mestaruutta sekä useita Suomen-mestaruuksia. Hän voitti myös suunnistuksen maailmancupin kokonaiskilpailun vuonna 2000 sekä Jukolan Viestin Kooveen joukkueessa 2016.