Nuuksion Huurteisessa iloisia ilmeitä ja mutaisia jalkoja!

Kolmannen kerran järjestetty marraskuinen pitkänmatkan suunnistustapahtuma Nuuksion Huurteinen täytti tällä kertaa sekä Luukin pellot että maastot sen ympärillä. Nuuksion Huurteisen matkoissa oli mistä valita ja osallistujat, joita oli noin 650 jakautuivatkin tasaisesti 4 h, 2 h ja pitkän matkan suunnistuksiin. Aamupäivän aikatauluun mahtui kartan jakoa ja eri matkojen lähtöjä tasaiseen tahtiin ja iltapäivällä nähtiin iloisia maaliintulijoita. Sää oli vuodenaikaan nähden suotuisa, + 3 – + 4 astetta, aurinkoinen aluksi mutta päivän mittaan myös sadetta ripsahteli hetkittäin. Kuivin jaloin ja varustein ei kukaan selvinnyt marraskuisesta metsästä. Hauskaa oli silti!

Kuten ennakkoon arveltiin 20 km voittoon suunnisti HS:n Einari “Eikka” Heinaro, ajalla 2 h 20 min. “Suunnistus sujui ja juoksukin tuntui hyvältä. Muutamat rastivälit olivat kinkkisiä ja kiertoja joutui tekemään, mutta on tämä vaan niin hieno maasto, ja siitä nautti alusta loppuun asti” 15 kilometrin ykköseksi suunnisti Markus Hjulgren, 10 km Roy Wickholm ja 5 km Olli-Pekka Nyman.

Eniten rogainpisteitä keräsi 4 h sarjassa Team Anjala (kuvassa) keräten 225 pistettä 250 ollessa maksimi. Team Anjalan reittisuunnitelmat pitivät ja sitä toteuttaen oli helppo maastossa edetä. Toiselta karttapuoliskolta piti jättää muutama suunnitelman mukainen rasti lopulta pois, jotta maaliin ehtii ajoissa. Mutta muuten kaikki meni nappiin. 2 h rogainissa eniten pisteitä keräsi team Haka Röyhii.

Tästä tuloksiin

Ratamestari Jyrki Louhen jälkipeleihin

Kiitos osallistujille ja talkoolaisille, ensi vuonna taas uudestaan!