Jesse Laukkarinen palaa huipulle HS:n riveissä

Viimeiset vuodet norjalaista Halden SK:ta edustanut Jesse Laukkarinen liittyy ensi kaudeksi mukaan HS:n kivikovaan miesten joukkueeseen. Sprinttimeriiteistään parhaiten tunnettu Jesse on edustanut Suomea MM-kisoissa ja useita kertoja maailmancup-joukkueessa. Sprintissä hän on myös voittanut Suomenmestaruuden. Jukolan viestissä Jesse on parhaimmillaan ollut kolmas Paimion Rastin joukkueessa Hollolassa vuonna 2018, ja Paimion riveissä hän on saavuttanut myös kaksi viestin Suomenmestaruutta.

Kahden enemmän tai vähemmän välivuodeksi osoittautuneen kauden jälkeen 29-vuotias Jesse tähtää vakaasti takaisin maajoukkuetasolle. Ensi kauden päätavoitteena ovat sprintin MM-kisat Tanskassa kesäkuun lopulla.

Jesse, miksi valitsit HS:n?

”Valinta tuntui luontevalta vaihtoehdolta nyt kun palasin Suomeen parin Norjan-vuoden jälkeen. Kaipaan treeniympäristöä, jossa tähdätään huipulle ja jossa on sopivasti uudenlaisia ärsykkeitä omaa kehittymistä tukemaan. HS:ssä on myös paljon tuttuja seurakavereita, joten ryhmään on helppo liittyä.”

Millainen on ollut urheilijanpolkusi tähän saakka?

”Olen lähtöisin Tuusulan Voima-Veikoista, jossa aloitin harrastuksen 8-vuotiaana. Säännöllisemmin aloitin treenaamisen 15 ikävuoden tienoilla, ja tavoitteellisen urheilun urheilulukiovuosina Mäkelänrinteessä. Lukioaika oli kehitykseni kannalta todella tärkeätä. Noina vuosina myös siirryin edustamaan Rajamäen Rykmenttiä. Opiskelut Turussa veivät Paimion Rastiin muutamaa vuotta myöhemmin. Syksyllä 2018 tuli sitten ajatus katsoa norjalaista suunnistuselämää Haldenissa, josta puolisomme kanssa palasimme nyt ainakin toistaiseksi pääkaupunkiseudulle. Kotimaan kisoja juoksin jo viime vuonna TVV:n riveissä.”

Jäikö sinulle jotain erityistä käteen Haldenista, tuosta suunnistuksen Mekasta?

”Haldenissa on kaikissa suunnistustreeneissä maailmanluokan taso. Oli hyödyllistä päästä jatkuvasti vertaamaan itseään Lundanesin ja Dählin tapaisiin ehdottomiin huippuihin, seurata missä asioissa he ovat muita parempia ja ottaa itselleen oppia niistä. Treeneissä taso oli muutenkin jatkuvasti kova, mikä suorastaan pakotti löytämään itsestään kykyjä parempaan vauhtiin ja sujuvampaan etenemiseen.”

Tavoitteesi ovat korkealla, mistä uskot vielä kehitysvaraa suoritukseesi löytyvän?

”En ole vielä saavuttanut omaa huipputasoani, ja haluan nähdä, mihin kyvyt riittävät. Olin siihen asti parhaassa kunnossani keväällä 2019 (toim. huom. kuudes sija Senaatintorin MC-sprinttiviestissä), mutta uskon että parempaan on vielä mahdollisuuksia.”

Haastattelu: Henrik Tala