Koulukarttaprojekti 2021 päätökseen

Autumn is coming… ja koulut ovat olleet hyvässä käynnissä jo pari viikkoa. 2021 koulukarttaprojekti on saatu päätökseen ja sen tuotoksena tuotettiin kahdeksan uutta koulukarttaa Helsingin alueelta. Koulukartoittajina toimivat projektivastaava Janne Heikkisen ohjauksessa Helsingin Suunnistajien nuorten ryhmäläiset.

Tämän vuoden uudet ja edellisten vuosien valmiit koulu- ja pihakartat löytyvät PDF muodossa koulusuunnistus sivulta vapaasti kaikkien käytettäväksi.

Nuoret kartoittajat jaksoivat ohjaajansa johdolla tehdä kesän yli karttoja samalla tavoitteellisesti urheillen. Osa kartoittajista teki jopa kaksi karttaa. Muutamia solmukohtiakin sattui matkaan. Tässä muutamia mietteitä:

” Maastossa ollessani alkoi ukkostaa, mutta ehdin juuri ennen kaatosadetta Haagan kirjastoon turvaan. Kirjastossa oli kuitenkin hauska tehdä töitä, kun pystyi ikkunasta katsomalla varmistelemaan yksityiskohtia.” – Lumi

Ulkona kartan piirtäminen on vaikeampaa, kun ei ole niin hyvää työasentoa kuin sisällä pöydän ääressä, mutta sinällään se on paljon helpompaa kun ei tarvitse miettiä miltä maasto näyttää kun voi katsoa heti ja piirtää sen.” – Aaro

Koulukartat ovat tehty sillä ajatuksella, että niistä pääsisivät nauttimaan mahdollisimman monet ja erityisesti Helsingin koululaiset opettajiensa johdolla. Suunnistusopetusta helpottaakseen voi käyttää myös HS:n Ellenin ja Minnan tekemiä opettavaisia videoita, jotka löytyvät iltarastit youtubesta.

Kuva: Janne Heikkinen