Maailmancupissa Ruotsin Idressä 12. – 15.8. kuusi HS-urheilijaa lähtöviivalla

Jukolan aattoviikonloppuna kisataan Ruotsin tuntureilla täysi maailmancupin kisakierros. HS:n suunnistajista Suomen joukkueessa kisaavat Olli Ojanaho sekä Arttu ja Topi Syrjäläinen, Viron joukkueessa Evely Kaasiku, Britannian väreissä Alastair Thomas sekä Itävallan joukkueessa Clemens Wolfram. Idren hiihtokeskuksen rinteillä ohjelmassa on pitkän matkan kisa torstaina, keskimatka lauantaina ja viestit sunnuntaina.

Kyselimme Artun kisatunnelmia:

Millä fiiliksillä starttaat kisaan sinivalkopaidassa?

Ensimmäiset aikuisten edustustehtävät, niin syystäkin huikea fiilis! Lähden nauttimaan upeista kisoista ja koitan ottaa kokemuksesta kaiken irti.

Tunturimaastoissa kisataan, millainen maasto on ja mitä pitää osata?

Maastot on osoittautuneet mallisuunnistuksien myötä paljon odotettua haastavammiksi. Täytyy olla valmis todella vaikeisiin suunnistustehtäviin ja valmistautua tekemään kovasti hommia. Rinnesuunnistus ja kompassityöskentely ovat luonnollisesti merkittävässä roolissa.

Mikä kisastarteista itsellesi parhaiten sopii, mihin uskot rahkeiden parhaimmillaan näissä kisoissa riittävän?

Mulla ohjelmassa sekä pitkä, että viesti. Odotan viestiä jopa ehkä eniten, jolloin pääsen otattamaan muita huippuja vastaan ja koen pystyväni venymään tuollaisissa kovissa tilanteissa.

SVT välittää kisoista suorat tv-lähetykset, jotka ovat nähtävissä osoitteessa https://www.svtplay.se/orientering-varldscupen

Kisoja voi seurata myös IOF:n livepalveluiden kautta: https://orienteering.sport/event/world-cup-round-2/welcome/