Leimaus-leiri kruunasi suunnistuskesän!

Helsingin Suunnistajien lasten ja nuorten ryhmä osallistui 2. – 5.8. Suunnistusliiton järjestämään 8 – 18 vuotiaille suunnattuun Leimausleiriin, joka järjestettiin koronatilanteesta johtuen vuoden myöhässä Kainuussa Vuokatti Sportin toimiessa majoitus- ja tapahtumakeskuksena. HS:ltä lähti hyvä ja innokas porukka ja neljään päivään mahtui paljon harjoituksia, oheistoimintaa, mukavaa yhdessäoloa ja ihanaa kesänviettoa! Lue lisää mitä HS:n Susi ryhmään kuuluva Lotta Lehtinen leiristä kertoo:

“Vuoden myöhässä pääsimme kuin pääsimmekin suunnistamaan Vuokatin hienoissa maastoissa pandemiasta huolimatta. Joka päivä oli kaksi treeniä, lukuun ottamatta viimeistä päivää, jolloin oli leirikisa. Tiistaina keli oli viileä ja sateinen, mutta muina päivinä sää suosi.  Koronan vuoksi eri seurojen kesken pidettiin väliä, sisätiloissa käytettiin kasvomaskia, leiridiscoa ei ollut ja perinteinen leirin päättävä leiriviesti oli tavallisesta poiketen henkilökohtainen. Leirikilpailu ei ollut ikäsarjoittain, vaan tasoryhmittäin. Lisäksi jokaisella tasoryhmällä oli hajontaradat. 

Vapaa-aikaa varten oli vapaaehtoista oheisohjelmaa, kuten suppailua, uimista, tarkkuussuunnistusta, parkoursuunnistusta, pyöräsuunnistusta ja frisbeegolfia.  Leirillä pääsimme mm. suunnistamaan tarkkuutta vaativilla sprinttiradoilla, alamäkisuunnistamaan Vuokatinvaaralla ja juoksemaan vauhdikkaassa kangasmaastossa.  

Mielestäni parasta oli suunnistaa Vuokatin kangasmaastossa, jossa vauhdin pystyi polkujen ulkopuolellakin pitämään kovana ja juokseminen tuntui pehmeällä alustalla mukavalta”

Suuret kiitokset järjestäjille Sotkamon Jymy ja Vuokatti Sport!

Vuonna 2022 Leimausleiri on tarkoitus järjestää Kuopiossa. Sitä odotellessa..