HS-miehet valmiina Napapiiri-Jukolan yölliseen yöhön. Pimeää on luvassa ja mahtava kisa tulossa

Napapiiri-Jukolan viestin yhteislähtö pamahtaa 21.8. klo 23:00. Kilpailu on seurattavissa Yle-tv2 kanavalta kello 23:45 alkaen ja myöhemmin yöllä lähetys jatkuu Yle-tv1 kanavalta. HS1:n ja HS2:n miehistö on valmiina koitokseen ja aikoo yltää parhaaseen mahdolliseen suoritukseen.

HS-miesten ykkösnyrkin avaa pimeästä ja aloitusosuuksista nauttiva Arttu Syrjäläinen.

“Jukola avaus on harvinaista herkkua itselle ja olen kyllä fiiliksissä! Fyysinen vire on todella hyvä ja alla on suhteellisen paljon treeniä pohjoisen maastoissa. Olen todella tyytyväinen, että Napapiiri Jukola päästään vihdoin juoksemaan!”

Toisella osuudella on tasaisesta suoritusvarmuudestaan niin päivällä kuin yöllä tunnettu Veli Kangas.
“”Odotettavissa haastava ja hektinen kakkososuus. Tavoitteena varma perussuoritus, joukkue hoitaa kyllä loput”

Kolmannella osuudella eli pitkällä yöllä vauhtia pitää huippuvireessä oleva Topi Syrjäläinen.

“Fiilis on hyvällä tapaa odottavainen ja jännittynyt. On hienoa päästä viimein juoksemaan suurviestiä parin vuoden tauon jälkeen. Valmistautuminen on tehty huolella joten lähden luottavaisin mielin jukolan yöhön!”

Neljännelle osuudelle kauden tasaisen kovilla vedoilla nousi varma viestimies Miika Suominen.

“Tätä on odotettu, Jukola koittaa vihdoin! Elokuinen yö Rovaniemellä tulee olemaan totuttua pimeämpi ja varmasti myös haastavampi. Valmistautuminen on sujunut hyvin ja Rovaniemen harjoitusmaastot ovat tehneet selväksi että tarkkuutta vaaditaan alusta loppuun asti eikä herpaantumisiin ole varaa. Yöosuuden juokseminen Jukolassa on ollut minulle enemmän sääntö kuin poikkeus ja nytkin pääsen laittamaan lampun päähän nelososuudelle. Jukola Helsingin Suunnistajien sini-vihreässä asussa on itselleni ensimmäinen. On upeaa päästä juoksemaan Jukolaa hyvässä porukassa ja kovalla joukkueella, miehet on iskussa!”

Viidennestä osuudesta vastaa MM-kisoissa sprintissä erinomaisesti esiintynyt ja lennokkaasta menosta tunnettu Tuomas Heikkilä.

  • “Kevään sprinttaamisen jälkeen on keskitytty tähän starttiin viime kuukaudet ja polvi nousee varvikossa jo hyvällä mallilla. Hienoa olla osa tätä joukkuetta ja odotan erittäin innolla osuutta.”

Kuudetta osuutta vie kevään ja kesän aikana vakuuttavassa vireessä ollut joukkueen nestori Einari Heinaro.

“Kahden vuoden odotus palkitaan vihdoin, kun Jukola koittaa lauantai-iltana. Fiilis näin päivää ennen kisaa on odottava ja innostunut, onhan kyseessä kauden hienoin ja tärkein kilpailu ja meillä on kasassa erinomainen joukkue. Olen viimeksi juossut kuutososuutta Virkiä-Jukolassa vuonna 2007 ja silloin HS:n kolmosjoukkueessa, joten kaikista tutuin osuus tämä ei minulle ole. Kokemusta samantyyppisistä osuuksista on kuitenkin kertynyt monista muista viesteistä, joten mitään kovin yllättäviä uusia tilanteita on tuskin luvassa. Aion tehdä huolellista työtä koko osuuden ajan ja päästää rautaisen ankkurimme hyvästä paikasta maastoon.”

Ankkuri ei ketään yllätä, mutta maastossa jättää usein kantapäitään katselemaan, Idren Maailman Cupissakin viikko sitten Suomen ankkurina upeasti esiintynyt Olli Ojanaho.

“Miehistö on valmiina – mukava päästä kisaamaan!”