Vaikea MM keskimatka haastoi HS:läiset

MM-keskimatka oli fyysisesti rankka ja taidollisesti erityisen vaativa. Olli Ojanaho oli keskimatkan miesten kisassa 26. ja Viron Evely Kaasiku oli naisten kisassa 16. Iso-Britannian Alastair Thomas karsiutui finaalista, ollen oman karsintalohkonsa 16. :s Urheilijat vastasivat seuraaviin kysymyksiin:

1. Arvioi omaa suoritustasi

2. Mikä teki maaston vaikeaksi?

3. Millä mielellä loppuviikon startteihin?

Olli:

“Suunnistus ei lähtenyt oikein missään vaiheessa sujumaan, oli vaikeuksia ymmärtää karttaa ja maastoa. Vaikea päivä kaikkinensa.

Maastosta teki vaikean se, että sekä kasvillisuusrajoja että kiviä ja jyrkänteitä oli vaikea erottaa toisistaan kun maasto oli niin täynnä kaikkea. Myös kulkukelpoisuus ja näkyvyys olivat pääosin huonoa ja liput oli piilotettu niin huolellisesti, että monesti näki ensimmäisenä pelkän leimausrasian.

Odotan viestistä ja pitkältä matkalta huomattavasti parempaa suorittamista, sillä hiekkakivimaastoissa kartan pitäisi olla yksiselitteisempi ja muutenkin toistoja on niissä maastoissa selvästi enemmän alla. Keskimatkan maastotyypissä ehdin kevään kahdella leirillä saada aikaan kovavauhtista suunnistusta yhteensä vain kahden radan verran, kun loukkasin molemmilla leireillä polvea melko pahasti. Hiekkakivimaastoissa olen tehnyt treeneissä hyviä suorituksia ja kunto tuntuu ihan hyvältä, joten luottavaisin mielin lähden viestiin ja pitkälle – kello lähtee kaikille nollasta riippumatta siitä miten eilen meni.”

Alastair:

“Taidollisesti suoritus oli varsin onnistunut, mutta toukokuusta jatkuneet jalkavaivat ovat heikentäneet juoksukuntoa aika paljon, joten fyysisen suoritus oli melko huono. En ole tyytyväinen, mutta nautin silti kisasta!

Jouduin taistelemaan rajusti pystyäkseni pitämään vauhtia vihreillä alueilla, ja se teki maaston ja suorituksen minulle vaikeaksi.”

Evely:

En ole kovin tyytyväinen. Pummasin tosi paljon ja yksi iso 2 minuutin pummikin tuli tehty. 17. sija toki ei ole katastrofi, mutta tiedän, että paljon enemmän oli mahdollista.

Maasto oli tosi vaikea. Ensin minulle, kun tasaisesta Virosta kotoisin olevalle tytölle on isolla rinteellä suunnistaminen aina ollut haastavaa. Jyrkänteiden ja kivien kanssa olen Suomessa oppinut pärjäämään, mutta silti on vaikea ymmärtää usein, miten ne ovat kartoitettu – mikä on kartalla ja mikä ei, kuinka iso jne. Eli haastavaa oli sekä kohteiden tunnistaminen maastossa että isolla rinteellä suunnan pitäminen ja korkeuden hahmottaminen. Kun siihen lisätään vielä paljon vihreää, muuten jo vaikean vaikeusaste tuplautuu. Eli oli kyllä erittäin haastavaa!

Meillä on ihan hyvä viestijoukkue ja uskon, että 8.-10. sija on hyvin realistinen. Se olisi meille ihan hyvä sijoitus. Hiekkakivimaastossa voisi olla jopa enempäänkin olla mahdollisuuksia. Minun nopeus pitäisi riittää aika korkealle. Pitkällä matkalla menen sitten hakemaan sitä, mikä keskarilla ei onnistunut

MM – kilpailut jatkuvat viestillä huomenna torstaina 8.7. MM-viestin joukkueissa juoksevat: Miika Kirmula, Elias Kuukka ja Olli Ojanaho. Naiset: Venla Harju, Amy Nymalm, Veera Klemettinen. Kilpailu seurattavissa klo 17.10 alkaen Yle Areena ja klo 18 alkaen TV2. https://areena.yle.fi/1-50862296

Kuva Mika Ilomäki, SSL