Tuomas Heikkilä MM-sprintin 25.

Terézin linnakkeessa kilpailtu suunnistuksen sprinttimatkan henkilökohtainen maailmanmestaruuskilpailu tarjosi äärimmäisen haastavaa reitinvalintaa.

Alkumatkalla erinomaisessa vauhdissa ollut Tuomas taipui muutamaan virheeseen ja fyysisesti heikkoon vireeseen- Pettynyt fiilis. Samanlainen fyysisesti löysä päivä, joita on tullut ajoittain kevään ja kesän aikana, arvioi Tuomas.- Siinä linna-alueella ei pysynyt enää pää mukana ja suunnistus edessä, kun oli fyysisesti niin sippi.

Hellekisan haasteet verottivat monia ennakkosuosikkeja ja voittoon suunnisti erinomaisella suorituksella Ruotsin Isak von Krusenstierna, joka epäonnistui vielä alkukesän henkilökohtaisissa EM-sprinteissä, ja oli syystäkin maireana maalissa.

Suomalaisista Aleksi Niemi oli 16. ja Akseli Ruohola 17. Naisten kisassa Veera Klemettinen oli hienosti 8, Maija Sianoja 27. ja Ida Haapala 33.

Kisat jatkuvat tiistaina 6.7. Keskimatka, metsämatkoilla, Yle areena klo 17.20, TV2 klo 18.00

.Kuvat: SSL/Mika Ilomäki