Pitkä matka HS:n paras matka

Tšekin MM-kisat päättäneellä pitkällä matkalla saatiin kisojen paras henkilökohtainen HS-sijoitus. Sen otti 11:nneksi sijoittunut Olli Ojanaho. Ollin juoksi vakaata vauhtia läpi raskaan kisan. Reitinvalinnatkin onnistuivat lukuun ottamatta väliä 15 – 16, jolla vasemmalta Hubmannin, Howaldin ja Kirmulan tavoin kiertänyt Olli hävisi lähes kaksi minuuttia oikealta kaartaneisiin muihin kärkijuoksijoihin. Kuninkuusmatkan 11:s sija on myös Ollin uran paras MM-sijoitus. Naisten kisassa HS:n ja Viron Evely Kaasiku sijoittui 26:nneksi.

Mitä mieltä Olli olit pitkän matkan kisasta?

Olen ihan tyytyväinen. Reitinvalinnoissa olisi voinut säästää muutaman minuutin ja pari rastinottovirhettä tein mutta varmaan ihan perustason mukainen suoritus näissä maastoissa.

Entä voittajan Kasper Harlem Fosserin ylivoimasta?

Ei Fosser millään osa-alueella ollut mitenkään ihmeellinen mutta kokonaisuutena hän oli varmasti top3 niin reitinvalinnoissa, juoksuvauhdissa kuin suunnistuksen sujuvuudessakin. Näissä maastoissa ero hyvän kokonaissuorituksen ja keskitason suorituksen välillä korostuu, joten eroista tuli melko odotetusti isot.

Kokonaisarviosi kisasta?

Kokonaisuutena oli hienoa päästä juoksemaan taas MM-kisoissa ja olo on todella motivoitunut. Tästä on hyvä jatkaa kohti syksyn kisoja ja tulevia vuosia!