Viestiliigan avauksesta nelossija

HS:n miehet taistelivat vuoden 2021 Viestiliigan avauksessa Kymen Rastiviestissä nelossijalle. Kisa pysyi loppuun saakka poikkeuksellisen tasaisena, sillä voitosta kamppaili ankkuriosuudelle saakka kuusi joukkuetta. Joukkueessa juoksivat Arttu Syrjäläinen, Luukas Valtonen, Lauri Syrjäläinen, Miika Suominen ja Topi Syrjäläinen. Topin kova loppurutistus toi joukkueelle neljännen sijan Kooveen, Pyrinnön ja Ikaalisten takana.

Ankkuriosuuden aikana tilanteen vaihtelivat monta kertaa. Kärjessä lähtenyt Pyrinnön Anton Kuukka ajettiin joukolla kiinni puolivälissä osuutta, mutta vähän sen jälkeen hurjakuntoinen Kooveen Timo Sild pääsi karkuun.

Takaa-ajoporukassakaan ei menty letkassa, vaan isojen hajontojen ohjaamissa pikkuryhmissä. ”Lopussa en ollut ihan varma mistä sijasta taistellaan. Tiesin vaan että letkassa on neljä ukkoa ja mahdollisimman moni pitäisi voittaa kirissä. Lopulta Nouski ja Pyrsä oli vähän vikkelämpiä, mutta hyvä taistelu siitä huolimatta”, kertoi Turun Metsänkävijöiden Jussi Sunan viime metreillä ohittanut Topi osuuden vaiheista.

Joukkue oli tyytyväinen suoritukseensa, eikä nelossijakaan huonolta maistunut. Liigassa on vielä monta kisaa ja paljon pisteitä ”Joukkue teki tasaisen varmaa suorittamista läpi viestin, ja tällä kertaa sekunnit kääntyi näin päin”, Topi summasi kisaa. HS:n kakkosjoukkue oli kisan toiseksi paras kakkosjoukkue ja kolmonen kolmosjoukkueista paras.

Naisilla vakaa Viestiliiga-avaus

Naisten Viestiliiga-kisassa HS:n tasaisesti juossut kolmikko Venla Turakainen, Elina Lammi ja Anniina Suhonen sijoittui 11:nneksi. Kevät on ollut Hesan naisille kamppailua erilaisia vammoja vastaan, joten kaikkia kärkinaisia ei viestissä ollut mukana. Vahvan aloituksen juosseella Venlalla on ollut onnistunut treenikevät, vaikka tänään ei fyysisesti paras päivä ollutkaan: ”Alussa pysyin hyvin kärjen mukana, mutta aika nopeasti meni hengitystiet tukkoon limasta, kun oli niin paljon siitepölyä. Sen jälkeen jouduin hidastamaan vauhtia reilusti. Fyysiseen suoriutumiseen en siis ole tyytyväinen, mutta taidollisesti se oli ihan hyvä perusjuoksu.”

HS:n naisten joukkue sijoittui viime vuoden kokonaispisteissä kymmenenneksi. Venlan mukaan joukkue odottaa kauden aikana tason nostoa pikkuhiljaa lähemmäs kärkikamppailuja. Liiga jatkuu 19. kesäkuuta Lakeuden viestillä, jossa naisten kisa juostaan neliosuuksisena.

Venla, Elina ja Anniina

Uutisen teksti Henrik Tala.

IS-TV:n tallenne

Viestiliiga 2021, Kymen Rastiviesti, Miehet
Viestiliiga 2021, Kymen Rastiviesti, Naiset