Tumppi semifinaaliin pudotussprintissä!

HS:n Tuomas Heikkilä onnistui suomalaisista parhaiten Sveitsin EM-sprinttien pudotussprintissä. Tumppi pääsi kisassa Suomen ainoana miehenä välieriin ja sai kisatuloksiin loppusijan 10:s. Tumppi onnistui hienosti jo perjantain karsintakisassa, jossa hän oli ryhmänsä toiseksi nopein. Lauantain puolivälierässä hän selviytyi välieriin kukistamalla rajussa loppukirissä Sveitsin Florian Howaldin. Välierässä vastus oli vielä tällä kertaa liian kova. Suoritus ja tulos oli kuitenkin erinomainen ja antoi paljon arvokasta kokemusta tuleviin pudotussprintteihin.

Suunnistuksen EM-kisoissa kärkisijoitukset ovat todella tiukilla, sillä isoimmat suunnistusmaat saavat asettaa viivalle peräti kahdeksan urheilijaa, kun esimerkiksi MM-kisoissa joukkueiden maksimikoko on kolme. EM-kisojen sprinteissä suomalaismiehet eivät olekaan saavuttaneen sijoituksia 10 joukkoon peräti 11 vuoteen.

Kuva: SSL / Donatas Lazauskas