Ollille voitto ja Topille kolmossija näyttökilpailussa

Olli Ojanaho teki vahvan comebackin kilpailuihin MM-näyttökisojen keskimatkalla Polvijärvellä. Tasaisessa ja tiukassa kisassa Olli otti seitsemän sekunnin voiton ennen Elias Kuukkaa. Vaivojen takia vähän kisanneen Ollin suoritus oli ehjä, eikä ajanhukkaa tullut kuin pienessä varmistuskaarroksessa rastilla 9. HS:n hienoa menestystä täydensi Topi Syrjäläinen kolmossijalla.

”Maasto oli vaikeakulkuista maastoa, ja hankala maastopohja teki suunnistuksenkin vaikeaksi. Suoritus oli paikoitelleen epävarma, mutta epävarmuuksien selättäminen ja rauhoittaminen oli ratkaisevaa tänään”, vastasi Olli maalissa Karjalainen-lehden live-seurannan haastattelussa. Olli kertoi myös, oli jännittänyt kisaa vaikean valmistautumisen takia: ”Tshekin leirillä saatu tärsky polveen esti juoksemisen kolmen viikon ajaksi kisaa edeltäneinä viikkoina. Nyt toivottavasti jännitys hellitti, ja huomiseen pitkän matkan kisaan on hyvä lähteä tekemään omaa perussuoritusta.”

Topin kolmossija oli kylmäpäinen suoritus, sillä kolmosrastin isohko virhe näytti pudottavan hänet kokonaan kärkitaisteluista. Kevyellä jalalla Topi kuitenkin kelasi sijoitusta ylös pitkin matkaa, ja niittasi loppuväleillä vielä Miika Kirmulan kolmella sekunnilla.

Hyviä sijoituksia ottivat kovassa kisassa myös Arttu Syrjäläinen (11:s), Einari Heinaro (18:s) ja Veli Kangas (26:s). Samaa aikaan käydyissä nuorten näyttökisoissa Lauri Syrjäläinen sijoittui upeasti toiseksi, Emilia Tala kahdeksanneksi ja Katarina Sallila kymmenenneksi. Kisat jatkuvat sunnuntaina Tohmajärvellä pitkän matkan näyttökisoilla. Arvokisavalinnat julkaistaan alkuviikosta.

Tulokset

GPS-seuranta

Teksti Henrik Tala