Menestyssadetta näyttökisojen pitkältä matkalta

HS:n urheilijat jatkoivat sunnuntaina vakuuttavaa menoaan näyttökisoissa. Vastaavaa tulostasoa ei ole näin kovissa kotimaisissa kisoissa nähty miesmuistiin. Pääosassa esiintyivät Syrjäläisten veljekset, jotka kaikki kolme takoivat Tohmajärven mäkisissä maastoissa huippujuoksun.

Miesten pitkällä matkalla kuuden parhaan tuloksen joukossa oli peräti neljä HS:n suunnistajaa. Lopputuloksissa Topi Syrjäläinen oli kolmas, Arttu Syrjäläinen neljäs ja Einari Heinaro viides. Olli Ojanaho juoksi toiseksi parhaan ajan Miika Kirmulan voittamassa kisassa, mutta suoritus hylättiin, kun yksi leimaus ei ollut jättänyt jälkeä kilpailukorttiin.

Kilpailumaasto oli karjalaiseksi rehevä ja jyrkkärinteinen. Topi ei pitänyt sitä kuitenkaan erityisen raskaana: ”Kisa ei ollut fyysisesti niin rankka kuin odotin, ja loppuun asti jaksoi puristaa ihan kiitettävää vauhtia. Suoritukseen olen aika tyytyväinen, vaikka keskivaiheille mahtui huonompiakin reitinvalintoja.”

Poikien H18-20-sarjan näyttökisassa Lauri Syrjäläinen sijoittui kolmanneksi. Hyvän tulossarjan kevään näyttökisoissa juosseelle Laurille kolmossijan voi olettaa riittävän myös nuorten MM-kisapaikkaan. Tyttöjen D18-20-sarjassa Emilia Tala oli hienosti neljäs.