Helsingin Suunnistajat Viestiliiga 2020 mestaruuteen!

HS pystyi kuromaan 20 pisteen takamatkan Tampereen Pyrintöön ja karkasi miesten Viestiliigan voittoon. Viesti oli todellinen trilleri, sillä monelle tasokkaalle joukkueelle sattui todella suuria virheitä. Yön hämäryys laskeutui nopeasti ja jo toisen osuuden alussa tarvittiin lamppua.
HS aloitti viestin heti vahvasti Arttu Syrjäläisen tullessa vaihtoon ensimmäiseltä osuudelta toisena 41 sekuntia Turun Metsänkävijöiden Samu Heiskaa jäljessä. Tampereen Pyrinnön ykkös- ja kakkosjoukkue olivat aivan Artun kannoilla, vain kaksi ja neljä sekuntia perässä seuraavilla sijoilla.

Toisella osuudella Topi Syrjäläinen veti todella vakuuttavasti ja pystyi karkaamaan muilta. Topi oli vielä hieman puolivälin jälkeen johtaja Tampereen Pyrinnön kakkosjoukkueen takana, mutta onnistui livahtamaan edelle viimeisillä hajonnoilla. Maalissa Topi vaihtoi kärjessä reilu kaksi minuuttia ennen Turun Metsänkävijöiden Martins Sirmaisia.

Ankkuriosuus oli Olli Ojanahon näytös, vaikka matkalle sattui muutama virhe. Olli pääsi vetämään koko matkan yksin pimeässä yössä tuoden Helsingin Suunnistajat sekä Aleksis Kiven viestin, että Viestiliigan 2020 mestaruuteen. Lopputuloksissa järjestävän seuran Ikaalisten Nouseva-Voima kiilasi toiseksi Kooveen ollessa kolmas. Helsingin Suunnistajien 2 -joukkue (Otto Kaario, Einari Heinaro ja Jani Lakanen) taisteli sijalle 8, HS 3 (Miika Suominen, Anton Salmenkylä ja Veli Kangas) sijalle 13 ja HS 4 sijalle 32. Mahtava kokonaispanos!

Naisten viestissä Helsingin Suunnistajien joukkueet kokivat vastoinkäymisiä saapuen maaliin sijoilla 21 ja 24. Joukkueissa juoksivat Anniina Suhonen, Pihla Otsamo, Venla Turakainen, Mirabella Tolonen, Katja Lahtinen ja Eerika Rantala.

”Kyllä maistuu” – Arttu Syrjäläinen

Tulokset: https://online4.tulospalvelu.fi/tulokset-new/fi/2020_akviesti/
GPS-seuranta: https://www.tulospalvelu.fi/gps/