Elina Lammi naisten tähtiseuravalmentajaksi

Helsingin Suunnistajien naisten tiimin hyvä pöhinä lähivuosina on näyttänyt, että lähellä ollaan ja halu haastaa Suomen kovimpia naistiimejä on suuri. Hulkkosten siirtyminen seuraan lisäsi nälkää vain entisestään ja seuraava askel kohti huippua otetaan yhdessä uuden tähtiseuravalmentajan voimin.

Lapsuudestaan saakka seuraan kuulunut Elina Lammi on yksi naisurheilijoista, mutta tästä syksystä alkaen myös valmentajan roolissa:
– Tavoitteet on asetettu korkealle ja selkeää tasonnostoa lähdetään jahtaamaan. Ollaan hymyssä suin heitelty, että yhtenä tavoitteena on ruutuajan maksimointi. Esimerkiksi ettei Venloja tai Viestiliiga-osakilpailuja pystyisi selostamaan mainitsematta meidän seuran naisia, Elina kommentoi.

Elina valmistui alkuvuodesta Liikuntatieteiden maisteriksi ja työskentelee Firstbeat Analyticsille liikuntafysiologina Jyväskylässä. Vahvan fysiologian tuntemuksen rinnalle suunnistuksen valmennuskokemusta on kertynyt Kisakallion yläkoululeiritykseltä sekä henkilökohtaisen valmennuksen maailmasta.

– Olen innoissani tästä pelaaja-valmentajan roolista. Naisten ryhmä kaipaa juuri tällä hetkellä sitoutunutta ja lähellä olevaa valmennuksellista mentoria, joten koen olevani oikea henkilö tehtävään. Olen ammatillisen osaamiseni (sekä luonteeni) puolesta ollut palavereissamme viime vuosina jo aika paljon äänessä, joten tämä tuntui siinäkin mielessä luonnolliselta muutokselta itselleni, Elina täydentää.

Naisten ryhmä on ottanut uutisen ilolla vastaan ja Noora Hyyrynen kommentoi muutosta seuraavasti:
– Sen lisäksi että Elina on valmennuksen ja fysiologian rautainen ammattilainen niin hänellä on myös tarvittavaa innostusta ja halua potkia meitä eteenpäin niin ryhmänä kuin yksilöinä. Elina osaa sekä haastaa että tsempata ja uskon, että Elinan johdolla me pystytään nousta viesteissä uudelle tasolle ja että ryhmänä me opitaan tukemaan toisiamme entistä paremmin.

Tsemppiä Elinalle uuteen rooliin ja kaikille naisille tavoitteiden jahtaamiseen!

Teksti: Naisten valmennusryhmä