Niina Hulkkonen Hesan naisiin


Vantaalta lähtöisin oleva tänä syksynä kolme naisten SM-plakettisijaa saavuttanut Niina Hulkkonen edustaa kaudesta 2021 alkaen HS:ää. Turkuun äskettäin muuttanut 25-vuotias Niina on kerännyt menestystä jo juniorivuosinaan 14 SM-mitalin verran. Nuorten MM-kisoissa Niina oli parhaimmillaan 19:s. Viime vuodet Niina on asunut Tukholmassa ja edustanut IFK Lidingötä.
Miksi päädyit Helsingin Suunnistajien riveihin?
Valitsin HS:n hyvän meiningin ja yhteishengen vuoksi. On motivoivaa, että seurassa on kovia yksilöurheilijoita ja samalla kova halu kehittyä joukkueena. HS:n naisten joukkue on ottanut askelia eteenpäin parin viime vuoden aikana, ja on hauskaa päästä mukaan todella innostuneeseen porukkaan.
Millaisia kokemuksia sinulle Ruotsista jäi?
Lidingön toiminta oli hyvin ammattimaista, mikä opetti paljon urheilijana olemisesta. Pienestä seurasta lähteneenä oli iso muutos, kun seurassa oli kaksi niin kovaa naisten joukkuetta, joiden paikoista kilpailtiin.
Millaisin tavoitteita sinulla suunnistusurallasi on?
Tavoitteeni on jatkaa kehittymistä, menestyä SM-kisoissa ja edustaa Suomea kansainvälisissä kisoissa. Ensi kaudella kiinnostavat myös viestit uuden joukkueen kanssa, erityisesti Venlojen viesti ja SM-viesti, kun en sitä ole viiteen vuoteen päässyt juoksemaan.
Miten paljon pääset osallistumaan HS:n toimintaan?
Opiskelen Turun Yliopistossa valtio-oppia, ja en siksi pysty osallistumaan HS:n päivittäisiin harjoituksiin kuin satunnaisesti. Onneksi Helsinkiin on kuitenkin lyhyt matka ja tulen varmasti mukaan kotileireille, joista sainkin jo esimakua viime talvena. Ulkomaan leireille lähden toki myös, kunhan niiden järjestäminen taas onnistuu.
Lämpimästi tervetuloa seuraan ja nousevaan naisten porukkaan!

Avainsanat: