Olli voittoon SM-pitkällä, muitakin onnistumisia riitti

Suunnistuksen pitkän matkan SM-kilpailut sekä R1+R2, eli yleiset- ja veteraanisarjat yhdessä juostiin Siikaisissa 12.–13.9.2020. Maasto oli tyypillistä pohjoissatakuntalaista, jossa avokallioalueet ja suot vuorottelivat. Korkeuseroja ei juurikaan ollut mutta sitäkin raskaampaa alustaa edetä.

Helsingin Suunnistajat onnistui jälleen iloisesti monessa sarjassa, joista kirkkaimpana kruununa miesten pääsarjan voitto Olli Ojanaholle reilulla marginaalilla seuraavaan. Tämä voitto oli myös Ollin ensimmäinen SM-kulta miesten pääsarjassa! Veli Kangas onnistui myös tullen kuudenneksi nappiin menneellä suorituksella.


Näin Olli summaa suoritustaan. “Alku lähti huonosti käyntiin, kun tein rastinottovirheet sekä ykköselle että kakkoselle. Sen jälkeen piti taistella että sain homman taas kasaan. Reitinvalinnoissa onnistuin hyvin, mutta toteutuksessa jäi parannettavaa myös alun jälkeen. Ensimmäinen henkilökohtainen maastomatkan SM-kulta maistuu kuitenkin hyvältä!”
Ja Velin yhteenveto: Tulokseen olen ehdottomasti tyytyväinen. Jo keskimatkalla oli nähtävissä, että potentiaalia olisi, joten hyvä että tällä kertaa sen sai paremmin ulosmitattua, vaikka suorituksesta jäikin jotain myös hampaankoloon. Lähdin matkaan sillä asenteella, että kyseessä on ensisijaisesti haastava suunnistuskisa, ja väsyä ehtii maltillisemmallakin vauhdilla. Tämä tietysti sopi vielä hyvin ylipitkään kisaan. Fysiikan osalta taustalla lienee pitkä harjoituskausi ilman tarvetta herkistelylle, sekä terveenä pysyminen luultavasti sosiaalisen eristäytymisen edesauttamana. Varmaan myös kisaähky on vältetty, kun kausi on ollut lyhennetty.
Naisten pääsarjassa parhaiten onnistui Milla Mattila suunnistaen parhaimman SM-suorituksensa ollen raskaassa kisassa ja kovassa seurassa hienosti 11.!
HS:n nuorten valmennusryhmässä (14-18v.) on läpi kauden harjoiteltu hyvin, ryhmähenki on ollut kannustava ja tulostakin on tullut. Seurassa oltiin iloisia, että Viestiliigan Lahden sprintissä moni nuori pääsi testaamaan vauhtiaan aikuisten huippujen rinnalle. SM-pitkällä onnistuivat nuoret naiset Emilia Tala (3. D18) Katarina Sallila ja Anni Rajala (5. ja 10. D16).
Veteraanisarjoissa riittää onnistujia, sekä mitalisteja sekä plaketisteja. Mitaleille ylsivät ja omansa ottivat, Jani Lakanen 1. H40, Tuulikki Karvinen 1. D75, Annemari Vierikko D55 2. Heidi Salonen D45 3. ja Heimo Pulkkinen H70 3.

 
Kuvassa oikealla: Emilia Tala (oik) Katarina Sallila (ylh) ja Anni Rajala (alh). Kuvassa oikealla Jani Lakanen (vas. ylh) Tuulikki Karvinen (oik. ylh) Heidi Salonen ja Annemari Vierikko (vas. alh) ja Heimo Pulkkinen (oik. alh)

Avainsanat: