HS otti vakuuttavan voiton miesten Viestiliigassa

Lasten RastitHelsingin Suunnistajien miehet ottivat vakuuttavan voiton viestiliigan tämän kauden avauskilpailussa Lappeenrannan Klaaniviestissä. Ykkösjoukkue Arttu Syrjäläinen – Olli Ojanaho – Topi Syrjäläinen teki neljän ja puolen minuutin eron Kalevan Rastiin.
Naisten viestissä HS:n joukkue Milla Mattila – Pihla Otsamo – Anniina Suhonen juoksi myös hyvin. Kolmikko oli viidennellä sijalla ensimmäisestä vaihdosta maaliin saakka.

Lasten RastitMiesten ykkösjoukkue oli alusta lähtien mukana kärkitaistelussa. Arttu Syrjäläinen tuli vaihtoon kolmantena. Eroa tuli noin  kaksi minuuttia erinomaisesti suunnistaneen Kalevan Rastin Santeri Silvennoiseen.

Tarkoitukseni oli suunnistaa varmasti ja rauhallisesti kärkijoukon mukaana, koska jalat tuntuivat väsyneiltä. En ehkä ole vielä täysin palautunut Ylläksellä juostusta viisipäiväisestä Lapland O weekistä, Arttu kertoi.
Toisella osuudella Olli Ojanaho aloitti rauhallisesti, mutta lisäsi vauhtia parin kilometrin juoksun jälkeen. Osuuden puolivälin jälkeen hän ajoi kiinni Kalevan Rastin Lauri Nenosen ja teki loppumatkalla eroa lähes kaksi ja puoli minuuttia.
Olli piti radan vaihtelevuudesta. Välillä oli vauhdikasta aluetta ja välillä raskasta peitteistä aluetta, jossa oli risukkoa ja pitkä heinää.
– Peitteisellä alueella minulla oli pieniä vaikeuksia, mutta isoja virheitä ei tullut, Olli kertoi.
Ankkuri Topi Syrjäläinen lähti matkaan luottavaisena, vaikka perään säntäsi viime vuonna viestin MM-hopean Suomen joukkueelle varmistanut Miika Kirmula. Topi pääsi matkaan noin kaksi ja puoli minuuttia ennen Miikaa ja venytti hallitulla suunnistuksella eroa kaksi minuuttia lisää.
– Lähtiessä en tiennyt erosta muuta kuin, että se on parin minuutin luokkaa. Uskoin sen riittävän, Topi kertoi.
– Voisi sanoa, että se oli hyvä perusvarma veto. En hätiköinyt, vaikka tiesin, että Miika tulee takaa kovaa, Topi luonnehti.
– Kun juoksin pitkällä välillä kilpailukeskuksen läpi, kuulin, että etumatkani on nelisen minuuttia. Siinä vaiheessa  olin jo aika varma voitosta, Topi sanoi.
– Kilpailu oli aika vaativa. Muutama rastipiste vaati erityistä tarkkuutta. Paikoitellen jyrkänteitä oli niin tiheässä, että kartasta oli vaikea saada selvää.
– Kuuman sään takia jalat eivät olleet parhaassa kunnossa. Lapin suunnistusviikko ei enää painanut. Tein viikolla hyviä harjoituksia, Topi kertoi.
Miesten kakkosjoukkue Veli Kangas – Einari Heinaro – Anton Salmenkylä taisteli kaksi osuutta aivan kärkisijoista ja päätyi lopulta yhdeksänneksi.

Seuraavana viikonloppuna saadaankin jännittää Viestiliigan toista osakilpailua Medilaser viestiä, joka juostaan Mikkelissä 16.8.
Teksti Jorma Erkkilä
Kuvat Pauliina Lankinen ja Elina Lammi
Avainsanat:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *