Tapahtumia peruuntuu, suunnistus jatkuu uusin tavoin

Helsingin Suunnistajien hallitus päätti 13.3. koronaviruksen aiheuttamista toimenpiteistä seuran toimintaan.
Uuden koronaviruksen aiheuttama tartuntatautiepidemia (COVID-19) on poikkeuksellinen ja olemme kaikki uuden tilanteen edessä. Helsingin Suunnistajat seuraa viranomaisten ohjeistuksia ja toimii niiden mukaisesti. Kannamme osamme yhteisestä vastuusta epidemian leviämisen torjumiseksi ja näin huolehdimme suunnistavasta yhteisöstämme.
Suunnistus yksin toteutettavana liikuntasuorituksena metsässä sisältää varsin pienen infektioriskin, ja seura pyrkii tukemaan jäsentensä ja muiden harrastajien mahdollisuuksia harrastuksen jatkamiseen omatoimisesti Helsingissä ja Nuuksiossa. Harjoitelkaa vastuullisesti: sairaana ei treenata, käsi- ja muustakin hygieniasta tulee pitää erityistä huolta.
Tulevat tapahtumat:
Kuntosuunnistustapahtumat (Sprintticup, Iltarastit, Firmaliiga)
Suomen Suunnistusliitto ei suosittele kuntosuunnistusten järjestämistä tapahtumina
ennen vappua. Tulemme tarjoamaan kuntosuunnistusta kaikille omatoimiharjoituksina. Kuntosuunnistuksesta kiinnostuneita kehoitamme seuraamaan seuran ja kuntosuunnistuksen verkkosivuja päivitetyn tiedon saamiseksi.
Jukola-Venlakoulu sekä Naisten suunnistuskurssit
Toteuttamistavoista päätetään 1.4. mennessä ja ilmoittautuneille ilmoitetaan henkilökohtaisesti ja seuran verkkosivuilla.
Lasten ja nuorten harjoitukset 6 – 13 v.
Kaikki kevätkauden sisäharjoitukset ja vanhempainilta perutaan. Ulkoharjoitukset perutaan maaliskuun loppuun asti. Jatkosta ilmoitetaan viikkotiedotteissa ja seuran sivuilla. Seuran nuorille tarjotaan harjoituksia, joita voi toteuttaa huoltajan kanssa ja omatoimisesti.
Huhtikuun alkuun suunniteltu lasten alkeiskurssi perutaan. Seuraavien kurssin kohdalta päätökset tehdään 9.4. mennessä. Kursseista tiedotetaan alkeiskurssien sivulla.
Nuorten sekä naisten ja miesten valmennus
Liikuntamyllyn treenit siirretään tämän kevään osalta ulkotiloihin. Muut kevätkauden sisäharjoitukset perutaan. Suunnistusharjoituksia jatketaan toistaiseksi hygieniavaatimuksia noudattaen. Harjoituksista tiedotetaan tarkemmin jäsenpalvelussa.
Kotimaassa ei Suunnistusliiton päätöksen mukaan järjestetä kilpailuja ennen kesäkuuta. Tiomilasta ja Jukolasta järjestäjät kertovat lisää viikolla 12. Tiomilaan ja siihen valmistavaan leiritykseen Ruotsissa ei viranomaisohjeistuksen mukaan voida kuitenkaan osallistua vaikka kisa järjestettäisiin, joten HS:n kisamatka ja leiri peruuntuvat. Muun leirityksen osalta päätöksiä tehdään kun kauden jatkuminen selviää.
Helsinki O-Games
Tällä hetkellä kalenterissa oleva Helsingin O-Games Snettansissa 6. – 7.6. pyritään järjestämään. Tiedotamme tilanteesta viranomaisten antaessa ohjeita kesäkuun tapahtumien järjestämisestä.
Seuran kevätkokous
Kevätkokous siirretään ja järjestetään poikkeuksellisesti virtuaalikokouksena jäsenpalvelussa 16. – 19.4. Tarkemmista järjestelyistä ilmoitetaan uudessa kokouskutsussa.

Käytettävissä oleva ohjeistus 13.3.2020

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *