#meidän Suunnistuskoulutoimintaa tekemässä


Kuva: Jouko Lahtinen – vasemmalla ylh. Einari Heinaro ja Heli Koivistoinen
Nuorisojaostolla on ollut monta syytä kutsua seuraväkeä infotilaisuuteen. Pitkin talvea on laitettu päitä yhteen ja valmisteltu Suunnistuskoulutoiminnan uudistusta. Nyt haluttiin, että ihmiset paitsi tulevat kuulemaan uudistuksesta, myös voivat vaikuttaa siihen, miten ja mitä Suunnistuskoulussa kaudella 2018 tehdään.

Uudet ohjaajat ovat tervetulleita mukaan toimintaan. Suunnistuskoululaisten huoltajia tarvitaan mukaan harjoitusten toimitsija- ja ohjaustehtäviin. Kynnys osallistumiselle on pyritty tekemään mahdollisimman matalaksi toimitsijakorttien ja roolitusten avulla.

Oravat, Ketut ja Sudet valloittavat metsän

Uusia ryhmiä ovat Perheryhmä, Oravat, Ketut ja Sudet, mutta harrastuksen alkuun pääsee myös lasten alkeiskurssin kautta. Tasoryhmiä on sekä rastireitti- että tukireittitasoille ja suoria ratoja juokseville suunnistuskoululaisille. Perheryhmässä voi liikkua turvallisesti huoltajan kanssa.
Seuran huiput ovat suunnitelleet radat Orava-, Kettu- ja Susiryhmäläisille. Viikkoharjoituksissa jokaisella harjoituksella on teema. Harjoitukset koostuvat ohjatusta alkuverryttelystä, suunnistusosiosta ja loppuverryttelystä.

Kuva: Einari Heinaro
Kauden aikana voi osallistua myös nuorten sarjasuunnistuksiin ja kansallisiin kilpailuihin. Keväällä tietenkin on ohjelmassa huippusuosittu Särkänniemi-suunnistus. Kavereiden kanssa vietetään aikaa mm. Vierumäen leireillä, perheleirillä, Leimaus-leirillä ja päiväleireillä.
Lasten ja nuorten kotisivuja päivitetään kevättalven aikana kautta 2018 varten.
Nuorisojaoston infotilaisuus