Pallomyllyyn

Vuoden 2016 kartta. Vihreä tekonurmi on pyörätuolillakin ajettavissa.


Sisäsuunnistuksen herkkua on jälleen tarjolla. Pallomyllyn kutsuu seitsemännen kerran koululaisia osallistumaan suunnistukseen, jota aiemmin käyneet kuvaavat laatusanoilla mieluinen, mielenkiintoinen, superhauska, mahtava, upea, hienosti organisoitu.
Helsingin Liikuntavirasto antaa jälleen koko Pallomyllyn käyttöömme syyslomaa edeltäväksi viikoksi eli 9. – 13.10.
Koulut voivat varata luokkakohtaisia aikoja koulupäivän aikana maanantaista perjantaihin periaatteella “nopeat syövät hitaat”. Viime vuonna osallistujia oli yli 20 koulusta 1700. Sen useampi ei valitettavasti mahdu mukaan ja moni aiemmin käynyt haluaa ehdottomasti taas mukaan. Toimi siis nopeasti!

Mistä Pallomyllyn sisäsuunnistuksissa on kyse?

Pallomylly on jalkapallon sisähalli Myllypurossa. Kentälle tehdään erilaisista esteistä labyrintti ja siihen suunnistusrata tai itse asiassa kaksi. Ensin kierrettävä rata on 400 – 600 m ja toinen 700 – 900 m plus harha-askeleet päälle. Radat voi halutessaan kiertää useasti, minkä useimmat tekevätkin. Opastus ja ajanotto emiteillä kuuluvat asiaan.
Kukin luokka on sisällä noin tunnin.

Tämä tapahtuma on saanut Helsingin kaupungin liikuntaviraston tapahtuma-avustusta


Tilaisuus on ilmainen. Sen tarjoavat Liikuntavirasto ja Helsingin Suunnistajat.
Varaukset sähköpostilla reimo.uljas@gmail.com. Tiedustelut yms. samaan osoitteeseen. Varaukset vahvistetaan viikkoa ennen tapahtuman alkua.
Varatessa kertokaa

  • päivä ja aika (aikahaarukka), jolloin voitte tulla sisään Pallomyllyn ovesta ja milloin teidän tulee viimeistään siitä poistua. Tilaisuus kestää noin tunnin. Usean ajan esittäminen lisää halutun ajan saantimahdollisuutta!
  • mikä luokka on kyseessä
  • kuinka monta oppilasta on ryhmässä
  • onko pääosa luokkaaa ollut aiemmin, jolloin alkubriifiä ja emit-opastusta voidaan kenties lyhentää
  • erityiskommentteja tai toivomuksia.

Yhdessä ryhmässä voi olla enintään noin 30 oppilasta. Isommat ryhmät ketjutetaan peräkkäisille ajoille 10 – 20 minuutin välein.
Pallomyllyn (ei siis ole sama kuin Liikuntamylly, vaikka ovatkin lähekkäin) osoite on Pikajuoksijantie 9. Metrolla ja busseilla useista suunnista pääsee lähelle.
Tapaamisiin Pallomyllyssä
PS. Mikäli matka Pallomyllyyn ei onnistu, tilaa sama pienoiskoossa koulun omaan liikuntasaliin. Tilaisuudet alkavat marraskuussa ja niistä peritään emit-laitteiston vuokrana pieni maksu. Tiedote tulee lähiaikoina.