Nuorisojaoston pikkujouluissa palkittuja

HS:n nuorten pikkujouluissa palkitut 2010
Vuoden viestinviejä: Essi Roininen, joka nuorten tiomilassa elokuussa juoksi täysin oman juoksunsa. Essi suihki  sijalta 20 osuutensa kärkeen ja juoksi samalla  kolmannen osuuden  kärkiajan .  Joukkuejohdon mielestä jo pelkästään Essin suoritus oli hyvä syy lähteä Ruotsiin ja kun hyviä suorituksia nähtiin roppakaupalla, oli Ruotsin reissu iloista seurattavaa myös kotikatsomossa. Essi pääsi osuutensa jälkeen haastatteluun, johon mukaan ei olisi edes tarvittu tulkkina toiminutta Jaria.
Vuoden tulokas: Aloitti keväällä ja jo syksyllä täydensi SM-viestijoukkuetta D16-sarjassa vaikka on vasta 13-vuotias. Elsi Pöllänen
Esimerkillinen harjoittelija: Juoksee läpi talven sekä Myllypurossa että Oulunkylässä. Käy Iltarasteja ja taitotreenejä, pelaa koripalloa ja haastaa vanhempiaan. Hymyilee ja urheilee.Lähtee ilomielin viestiin kuin viestiin. Esimerkillinen harjoittelija: Veeti Otsamo
Muita mainetekoja:
Iltarastijaoston erikoismaininta:  Artur Kulagin, joka on aktiivisena miehenä osallistunut niin rastinhakuun kuin varastotalkoisiin. Mainittakoon että Artur oli kova kilpailija myös vuoden harjoitelija-tittelistä. Toinen iltarastijaoston palkinto menee Aino
Ensimmäistä kertaa viestiä juosseet:
Seuraavaksi palkitaan mies, joka aiheutti sydämentykytyksiä ympäri Etelä-suomea. Niin kotikatsomoissa kuin kisapaikalla seurasivat huoltojoukot nenä valkoisina gps- trackausta , kun miehemme kertaili koodinumeroita ja sai ne lopulta mieleiseensä järjestykseen ja kylmähermoisesti hoiti hommansa loppuun. Jännityksen mestari ja sydänkohtausten herra: Tommi Oksanen
Vuoden viestijoukkue: HS:n menestys eri nuorisoviesteissä on tällä kaudella ollut huikeaa. Nuorten Tiomilassa sekä HD12- että HD18-joukkue nousi palkintopallille, Nuorisoviestin pääsarjasta irtosi voitto, SM-viestissä saimme joukkueen palkinnoille kaikissa niissä nuorten sarjoissa joihin osallistuimme ja koko vuoden kruunasi Nuorten Jukolan voitto.
Erityisesti Nuorten Jukolan tulos kertoo nuorisomme kovasta ja laajasta tasosta. Ykkösjoukkueemme dominoi viestiä ylivoimallaan ja kakkosjoukkuekin nousi palkintopallille.
Suurviesteissä menestyminen edellyttää aina laajaa tasoa. NuJun Voittajajoukkue ei synny seitsemällä hyvällä suunnistajalla vaan se vaatii vähintään saman verran niitä nuoria, jotka kilpailevat viimeiseen asti samoista paikoista, mutta muodostavat lopulta vahvan kakkosjoukkueen. Kakkonen taas tarvitsee tuekseen hyvän kolmosen ja niin edelleen.
Ykkös- ja kakkosjoukkue ovat palkintonsa saaneet ja ansainneet, mutta palkintoraati päätti tänä vuonna nostaa esille kaksi joukkuetta: Helsingin Suunnistajien kolmos- ja nelosjoukkueet, jotka yhdessä palkitaan vuoden viestijoukkueena.
Näiden joukkueiden jäsenet tekivät vahvaa jälkeä viestissä ja olivat myös koko ajan valmiita vaihtamaan johonkin toiseen joukkueeseen. Jotkut heistä olivat jopa ehdolla ykkös- tai kakkosjoukkueeseen.
Kun moni näissä joukkueissa juoksi vielä omaa ikäänsä vaativamman osuuden, on helppo uskoa että HS on tulevinakin vuosina yksi Nuorten Jukolan ennakkosuosikeista.
Parhaan viestijoukkueen palkinnon saavat: Lassi Heikkinen, Max-Mikael Wörlin, Mona Juppo, Anton Salmenkylä, Siiri Autio, Katja Lahtinen, Pekka Lammi, Joona Malmi, Markus Laakso, Aino Summanen, Johannes Louhi, Elsi Pöllänen, Krista Lahtinen, Janne Heikkinen
Apuohjaajien muistaminen: Pihla, Pekka, Luke, Ville ja Veli