Firmaliiga kevään tulokset

Kevätkausi on paketissa ja lohkovoittajat ovat (katso kaikki yhteispisteet):

 • A-lohko:  Sitowise 1,  Digia 1,  Nokia
 • B-lohko:  HY Metsätieteet,  Aalto 2,  SYKE
 • C-lohko:  ÅF,  Boosted by Design,  Intersport
 • D-lohko:  Maanmittauslaitos 1,  RELEX 1,  Neopoint
 • E-lohko:  Ympäristömisteriö,  Tori.fi,  BearingPoint
 • F-lohko:  Maanmittauslaitos 2,  PwC,  Picosun

Onnea voittajille! Lohkovoittajien palkinnot, lahjakortit Suunnistajan Kauppaan, ovat noudettavista Iltarasteilta. Lohkojen kolme parasta nousee ylempään lohkoon ja kolme viimeistä putoaa. Alustava syksyn lohkojako julkaistaan lähipäivinä.

Kertauksena kaikki kevään tulospaketit:

Mukana on hieno kokoelma matkakertomuksia reittihärvelissä. Hyödynnä jälkipelissä tai ota opiksi tuleviin kisoihin. Kevätkauden lopuksi kuulisimme mielellämme palautetta.

Syyskauden kisat ovat:

 • ti 13.8.  Kattilajärvi, rm Riikka Otsamo
 • ti 20.8.  Velskola – Saarijärvi, rm Jyrki Louhi
 • ti 27.8.  Salmi, rm Einari Heinaro

Kiitos kevätkaudesta kaikille kisaajille, ratamestareille ja toimitsijoille. Nautitaan Jukola ja muutama muukin metsätapahtuma tähän väliin ja nähdään taas elokuussa. Aurinkoista kesää!

— Matti & Firmaliiga-tiimi

 

Kevätkauden finaali 21.5. Rinnekoti – Halkolampi

Firmaliigan finaali kisataan Rinnekodista käsin Luukin aivan pohjoisimpiin osiin Halkolammen maastossa. Osassa maastoa ei ole kisattu eikä kuntosuunnistettu pitkään aikaan. Ratamestari Karin Rantamäki haastaa finaalikuntoa sekä pitkillä rastiväleillä että tarkkuutta vaativilla rastipisteillä.

Maastotyyppi on jälleen aivan erilainen kuin kevään aiemmissa kisoissa. Mäkien laet ja rinteet ovat nopeakulkuisia mutta notkot ovat vielä kosteita. Edeltävän viikonlopun helleaalto vauhdittaa lehtien avautumista joten paikoitellen voi olla hyvinkin peitteistä, eikä pelkästään kuusikoissa. Muutamissa kohdissa tuoreet metsätyöt pakottavat nostamaan tossua.

 • Eri ratojen rasteja on jälleen lähekkäin: muista tarkistaa rastikoodi niin pelastat finaalin pisteet joukkueellesi.
 • Siirtymät ovat maltilliset, molempiin lähtöihin 1200m ja paluu etämaalista 200m. Muistathan emit-luvun tulospalvelussa!
 • Varmistakaa joukkueen kokoonpano ennakkoon ja suosikaa kimppakyytejä, Rinnekodin ympäristössä on niukasti parkkitilaa.

Onnea finaaliin!

>> Rinnekoti kisasivut

 

14.5. Solvalla – Ruuhijärvi tulokset

>> Tulokset, väliajat, joukuepisteet ja reittihärvelit

Lohkojen kärki yhteispisteissä:

 • A-lohko:  Sitowise 1,  Digia 1,  Nokia
 • B-lohko:  HY Metsätieteet,  Aalto 2,  MBO Partners
 • C-lohko:  ÅF,  Intersport,  Fortum
 • D-lohko:  Maanmittauslaitos 1,  IBM 1,  Neopoint
 • E-lohko:  Ympäristömisteriö,  Tori.fi,  BearingPoint
 • F-lohko:  PwC,  Maanmittauslaitos 2,  STUK

Sitowisellä on jälleen vahva ote A-lohkon voitosta, muissa lohkoissa kärki selviää vasta Rinnekodin finaalissa. Myös viimeiset pudotuspaikat jokaisessa lohkossa ratkaistaan vasta finaalissa.

 

Toinen kisa 14.5. Solvalla – Ruuhijärvi

Firmaliigan toinen kisa käydään Ruuhijärven upeissa maastoissa. Ratamestari Atte Lahtinen tarjoilee sekä tarkkuutta vaativaa rastinottoa että nautittavia pitkiä rastivalejä.

Varsinkin pitkät radat pääsevät nauttimaan “suunnistajan paratiisista”: loivapiirteistä avokallioylänköä ja olemattoman vähän polkuja. Liika vauhti ja torkahtaminen kartanluvussa voi pudottaa kartalta eikä erottuvia maamerkkejä löydy aina ihan vierestä.

Lyhyemmät radat kulkevat turvallisesti Ruuhijärven eteläpuolella, jossa kulkua helpottavia ja varmistavia polkuja on enemmän. Huolellinen reitinvalinta ja tarkka toteutus kannattaa täälläkin.

Pidemmillä radoilla on vähän pidempi alkuverkka (2300m) mutta maasto on vaivan arvoinen. Lyhyempien ratojen lähtö löytyy saman reitin puolivälistä. Kaikilla radoilla etämaali ja paluu 900m samaa reittiä takaisin kisakeskukseen Solvallaan. Muista emit-luku tulospalvelussa!

Varmistakaa joukkueen kokoonpano ennakkoon ja suosikaa kimppakyytejä.

Onnea kisaan!

>> Ruuhijärven kisasivut

 

7.5. Nettaa – Sorvalampi avauskisan tulokset

Lohkojen kärkisijat avauskisan jälkeen:

 • A-lohko:  Sitowise 1,  Aalto 1,  Digia 1
 • B-lohko:  HY Metsätieteet,  Aalto 2,  MBO Partners
 • C-lohko:  ÅF,  Intersport,  Deloitte
 • D-lohko:  Electrofit ABC,  Maanmittauslaitos 1,  RELEX 1
 • E-lohko:  Ympäristömisteriö,  Tori.fi,  BearingPoint
 • F-lohko:  PwC,  Compile,  Maanmittauslaitos 2

>> Tulokset, väliajat, joukkuepisteet ja reittihärveli

Reittihärvelissä on jo hienosti matkakuvauksia. Lisääthän myös omasi niin saamme sytykettä jälkipeleihin. Parhaita paloja poimitaan Firmaliigan fb-sivuille. Tulospaketista löytyy myös palaute-linkki.

Kiitokset kaikille kisaajille, ratamestari Raino Lampiselle sekä koko talkoojoukolle mukavasti sujuneesta kauden avauksesta!

 

Firmaliigan avauskisa 7.5. Nettaa – Sorvalampi

Kausi avataan Nettaalta Luukin eteläosiin Sorvalammen maastoihin. Ratamestari Raino Lampinen on laatinut hienon “keskari-festarin”: A-radalla 16 rastia 5.8km matkalla, F-radallakin 10 rastia/3.7km. Puistokävelyä tai polkujuoksua ei ole tarjolla sillä maasto ei ole todellakaan tasamaata ja polkujakaan ei juuri näy. Talven reisitreenit palkitaan nyt!

Rasteja on todella paljon, yhteensä 41 ja eri ratojen rastit ovat välillä lähekkäin ryppäissä. Rastikoodien tarkistus turvaa hyväksytyn suorituksen ja joukkue kiittää!

Katso Firmaliigan ohjeet. Vaikka suunnistus sujuu kuin Iltarasteilla, varsinkin ensikertailaisen on hyvä tietää kuinka toimia ilmoittautumisessa ja Firmaliigan lähdössä.

Onnea kauden avaukseen!

>> Avauskisan sivut

 

Tervetuloa Firmaliigaan 2019

Kevään tarkennettu lohkojako on julkaistu, pohjana syksyn 2018 lopputulokset. Koska uusia joukkeita on paljon, lohkojakoa on tasattu niin, että pudotuksia alempiin lohkoihin on tehty vähemmän.

Kevätkausi käynnistyy toukokuussa 7.5. Luukin eteläosista nyt uudesta lähtökulmasta Nettaalta, jatkuu Solvalla-Ruuhijärven upeissa maastoissa ja kevät päätetään viime vuodelta tutun Rinnekodin maastoissa Luukin pohjoisosissa. Syyskauden kisat käydään elokuussa 13.8. alkaen Kattilajärven eteläosissa, Velskolassa (maastot Saarijärven suuntaan) sekä kauden finaali Salmessa.

Firmaliigan kisat 2019

Kevään kisat toukokuussa ovat:

 • ti 7.5.  Nettaa – Sorvalampi, rm Raino Lampinen
 • ti 14.5.  Solvalla – Ruuhijärvi, rm Atte Lahtinen
 • ti 21.5.  Rinnekoti – Halkolampi, rm Karin Rantamäki

Syksyn kisat elokuussa ovat:

 • ti 13.8.  Kattilajärvi, rm Riikka Otsamo
 • ti 20.8.  Velskola – Saarijärvi, rm Jyrki Louhi
 • ti 27.8.  Salmi, rm Einari Heinaro

Kisakohtaiset ohjeet ja ratamestarin vinkit julkaistaan noin viikkoa ennen kutakin kisaa.

Firmaliigan tiedotteet sähköpostiin

Lähetämme Firmaliigan tiedotteet sähköpostilla joukkueiden yhteyshenkilöille sekä tiedotteen erikseen tilanneille. Voit tilata Firmaliigan tiedotteet suoraan omaan sähköpostiisi tästä linkistä.

Firmaliigan tulevia tapahtumia voi seurata myös some-kanavilla: Firmaliiga Facebookissa ja Firmaliiga Twitterissä.

Ensikertalaisille

Firmaliiga on rennon kisahenkinen tapahtumasarja: oikean suunnistuskisan haasteet mutta joustavammat järjestelyt. Firmaliigan radat ovat Iltarasteja haastavammat, koska

 • joukkueen menestyminen tuo (ehkä) painetta omaan suoritukseen
 • kisatapahtuman luonne: lähtö aikamerkillä, kartta vasta lähtöhetkellä, kartalla vain oma rata ja omat rastit
 • Firmaliigan ratamestarit panevat parastaan kunkin tapahtuman maastoon, jokainen rata taitotasonsa mukaan

Firmaliigan tärkeimpiä perinteitä ovat hyvät maastot, haastavat radat, kisahenkisyys ja yhteisöllisyys. Jokaisessa tapahtumassa pääsemme nauttimaan suunnistuksesta parhaimmillaan, yhdessä lajitoverien kanssa. Jotta ensitutustumisesi Firmaliigaan olisi mahdollisimman miellyttävä, toivon että perehdyt tapahtumakohtaisiin sekä Firmaliigan yleisiin ohjeisiin.

Hyväksi havaittua

 • Tarkista rastikoodit ja varmista että kävit oman ratasi rastilla — joukkue kiittää hyväksytystä tuloksesta. Eri ratojen rasteja on lähekkäin kaikissa kisoissa.
 • Käytä emit-tarkistuslipuketta. Vanhat emit-kortit eivät tee aina luotettavaa leimausta, joskus eivät uudetkaan.
 • Katso ohjeet ja ratamestarin vinkit ennen kisaa. Varaudu siirtymiin ja käytä kimppakyytiä ahtaissa kisapaikoissa.
 • Online-tulospalvelusta näet myös joukkueiden pistetilanteen heti kisapaikalla. Omasta tuloskortista näet suoraan virheisiin kuluneen ajan oman suoritustasosi mukaan laskettuna. Reittihärveli on tietysti käytössä.

Suunnistusopetusta Firmaliigan tulokkaille

Valitettavasti Firmaliigan suunnistusopetus kaudelle 2019 ei toteudu, emme saaneet sovitettua tapahtumien ja kouluttajien aikatauluja.

 

Firmaliiga kauden 2019 menneet tapahtumat

Aalto Firmasprintti 2019 voittaja

Aalto 1 keräsi Länsi-Pasilan finaalissa lähes täyden pistepotin ja vei Firmasprintin voiton selvällä erolla. Kärkijoukkueet ovat: 1) Aalto 1  2) CGI  ja 3) Reaktor. Onnea voittajille!

>> Kaikki tulokset

>> Finaalin rata-analyysi   >> Reittihärveli

>> Firmasprintin sivut

 

Kutsu Firmaliigaan 2019

Firmaliigassa yritysjoukkueet ja kaveriporukat kisaavat tiukasti tai suunnistavat omaksi ilokseen kuudessa lohkossa A…F, noin 20 joukkuetta kussakin. Joukkueet ovat nelihenkisiä ja kunkin kisan tuloksissa huomioidaan joukkueen kolme parasta. Osanotto-oikeus on joustava eli joukkueen kokoonpano voi vaihdella eri kisoissa.

Firmaliigan kisat käydään Nuuksion maastoissa, kolme kisaa tiistai-iltaisin touko- sekä elokuussa. Joukkueiden paremmuus määräytyy lohkoittain kevät/syyskauden kolmen kisan yhteispisteiden perusteella. Lohkon kaksi parasta joukkuetta nousevat ylempään ja kaksi vähiten pisteitä kerännyttä putoavat alempaan lohkoon. Katso tarkemmat tiedot täältä: säännöt ja pistelaskenta.

Firmaliigan maksu on yhdeltä joukkueelta 250 euroa (6 kisaa, 4-henkiset joukkueet). Joukkueen ulkopuolella kunto-sarjaan osallistuminen 8 euroa/kerta/henkilö. Firmasprintin maksu on yhdeltä joukkueelta 90 euroa, (3 kisaa, 4-henkiset joukkueet). Kuntosprinttiin osallistuminen 10 euroa/kerta/henkilö. Emit-kortin vuokra on 2 euro/kerta/henkilö. Osanottomaksu laskutetaan huhtikuussa, emit-vuokrat ja kuntoilijoiden maksut syyskuussa.

Firmaliigan ilmoittaudutaan vuoden alussa, viimeistään maaliskuun loppuun mennessä. Ilmoittaudu mukaan Firmaliigaan näin:

Joukkueet sijoitetaan lohkoihin lähinnä edellisen kauden lopputulosten perustella, mutta yhteyshenkilöiden toiveita pyritään ottamaan huomioon. Muutamia vapaita paikkoja on yleensä järjestynyt uusille joukkueille, myös kesken vuoden syyskaudelle.

Lisätietoja:
Matti Kaasalainen
if.ta1560740857jatsi1560740857nnuus1560740857nigni1560740857sleh@1560740857nenia1560740857lasaa1560740857k.itt1560740857am1560740857
puh 0400-730070

 

Firmaliiga 2018

>> Katso koko Firmaliigan vuosikatsaus 2018

Syyskausi 2018

Firmaliigan syksyn 2018 lohkovoittajat ja kärkisijat ovat:

 • A-lohko: 1) Sitowise 1  2) Digia 1  3) Nokia
 • B-lohko: 1) CGI 1  2) Ericsson  3) Electrofit
 • C-lohko: 1) Metsähallitus  2) Tieto 3  3) Fortum
 • D-lohko: 1) OP 1  2) ÅF  3) Kympin Suunta
 • E-lohko: 1) Neopoint  2) Okmetik  3) Electrofit ABC
 • F-lohko: 1) GE Healthcare  2) Tori.fi  3) BearingPoint

Katso syyskauden 2018 joukkuepisteet, kaikki lopputulokset ja kisakohtaiset tulokset.

Kevätkausi 2018

Firmaliigan kevään 2018 lohkovoittajat ja kärkisijat ovat:

 • A-lohko: 1) Sitowise 1  2) Aalto 1  3) Avesport
 • B-lohko: 1) Nokia  2) Aalto 2  3) CSC 1
 • C-lohko: 1) Trimble Solutions  2) Deloitte  3) Electrofit
 • D-lohko: 1) Fortum 1  2) NIXU  3) OP 1
 • E-lohko: 1) Lakaisuapu.fi  2) Taxiteam 2  3) HYKSSydis
 • F-lohko: 1) Neopoint  2) Electrofit ABC  3) CGI 3

Katso kevään 2018 kaikki lopputulokset ja kisakohtaiset tulokset.

 

4. Firmasprinttti

Firmaliigan kauden 2018 käynnisti jo neljännen kerran toteutettu erillinen, kolmen kisan Firmasprintti torstai-iltoina maaliskuussa kisapaikkoina Sibeliuksen puisto, Kannelmäki ja Länsi-Pasila.

Finaalikisassa CSC venytti selvään voittoon sarjan parhaalla suorituksellaan. Reaktor selvisi niukasti kakkoseksi kestäen Tio Rättens Mänin loppurynnistyksen.

 

Firmaliiga 2017

Syyskausi 2017

Firmaliigan syksyn 2017 lohkovoittajat ja kärkisijat ovat:

 • A-lohko: 1) SITO 1  2) Aalto 1  3) VTT
 • B-lohko: 1) Ramboll 1  2) Tieto 1  3) Aalto 2
 • C-lohko: 1) SSL  2) CGI 1  3) Hakunilan srk
 • D-lohko: 1) Elisa 1  2) Deloitte  3) Metsähallitus
 • E-lohko: 1) ÅF  2) Orion 2  3) Fortum
 • F-lohko: 1) Liikuntavirasto  2) Neste  3) Vaisala 2

Katso syyskauden 2017 kaikki lopputulokset ja kisakohtaiset tulokset.

Kevätkausi 2017

Firmaliigan kevään 2017 lohkovoittajat ja kärkisijat ovat:

 • A-lohko: 1) KAARTJR  2) Sito 1  3) Avesport
 • B-lohko: 1) Reaktor 1  2) Vaisala 1  3) Tio Rättens Män
 • C-lohko: 1) MBO Partners  2) Kuuasema  3) Aalto 3
 • D-lohko: 1) IBM 1  2) Tieto 3  3) InnOK
 • E-lohko: 1) SUEK  2) HYKSSydis  3) Metsähallitus
 • F-lohko: 1) ÅF  2) Wunder  3) Eduskunta

Katso kevään 2017 kaikki lopputulokset ja kisakohtaiset tulokset.

 

3. Firmasprinttti

Firmaliigan kauden 2017 käynnisti erillinen, kolmen kisan Firmasprintti torstai-iltoina maaliskuussa kisapaikkoina Vattuniemi, Hietaniemi ja Myllykallio.

Firmasprintin finaali kisattiin 30.3. Lauttasaaren Myllykalliossa ja Aalto dominoi jälleen tuloslistaa: 295 pistettä finaalista (297 maksimi) takasi kisan ja koko Firmasprintin voiton. Reaktor taipui niukasti kakkoseksi ja CGI nousi kolmospaikalle.

 1. Aalto  786p
 2. Reaktor  773p  (-13)
 3. CGI  735p  (-51)

Katso Firmasprintin finaalin kattava tulos- ja analyysipaketti sekä lisätiedot Firmasprintti-sivulta

 

Firmaliiga 2016

2. Firmasprintti Kartanonkoskella 11.9.

Syyskauden lopuksi Firmaliigan joukkueille järjestettiin 2. Firmasprintti ja mahdollisuus sprinttisuunnistuksen kokeiluun Kartanonkosken SM-sprintti 2017 esikisan yhteydessä. Hyvin teknisessä sprinttikisassa ja vaikeilla radoilla parhaiten menestyivät:

 1. SAP
 2. MIKES
 3. CSC

Kaikki tulokset, väliajat, joukkuepisteet sekä reittihärveli

 

Syyskausi 2016

Firmaliigan syksyn 2016 lohkovoittajat ja kärkisijat olivat:

 • A-lohko:  1) Aalto   2) Sito   3) Avesport
 • B-lohko:  1) KAARTJR   2) Orion   3) Handelsbanken
 • C-lohko:  1) Karttakeskus   3) Tieto   3) MIKES
 • D-lohko:  1) Handelsbanken XXL   2) Sito   3) Digia
 • E-lohko:  1) Supercell   2) Ramboll   3) Team SOSE
 • F-lohko:  1) Fennovoima   2) HyksSydis   3) VRU

Erityiset onnittelut kovan tuloksen tehneille tuoreille lohkonousijoille: Karttakeskus ja Supercell uusivat lohkovoiton heti kevään nousun perään. Samoin KAARTJR kirkasti kevään kakkossijan voitoksi uudessa lohkossa.

Firmaliiga 2016 syyskauden kaikki lopputulokset ja kisakohtaiset tulokset:

 

Kevätkausi 2016

Firmaliigan kevään 2016 lohkovoittajat olivat:

 • A-lohko:  Avesport
 • B-lohko:  Fennovoima 1
 • C-lohko:  Aalto 3
 • D-lohko:  Karttakeskus
 • E-lohko:  Deloitte
 • F-lohko:  Supercell

Katso kevätkauden 2016 lopputulokset ja kisakohtaiset tulokset

 

Firmayö 1.4.

Prologina uudelle yöviestille järjestimme 1.4.2016 Firmayö-tapahtuman Haukkalammella,

 

1. Firmasprinttti 17.3. Oulunkylässä

Ensimmäisessä Firmasprintti-bonustapahtumassa Oulunkylää kiersi 240 sprinttisuunnistajaa Topi Syrjäläisen mainioilla radoilla. Katso Topin reittianalyysi päivän tiukimmilta väleiltä sekä online- ja joukkuetulokset.

Firmaliigalaiset olivat mukana vauhdissa upeasti 50 joukkueen voimin. Jäätävä tuuli hyydytti sekä emit-kortteja että palvelukaistan alkuruuhkassa odotelleita. AB-lohkon voiton vei SYKE nuorten sprinttimaailmanmestarin johdolla. Tiukan CD-lohkon voitti VRU 1. Myöskin tasaisen EF-lohkon voittajaksi nousi Senaatti1.