>> Pirttimäen tulokset, väliajat ja reittihärveli

>> Syyskauden joukkuepisteet

Syyskausi on paketissa, lohkojen voittajat ja kärkisijat ovat:

 • A-lohko: 1) Sitowise 1  2) Digia 1  3) Nokia
 • B-lohko: 1) CGI 1  2) Ericsson  3) Electrofit
 • C-lohko: 1) Metsähallitus  2) Tieto 3  3) Fortum
 • D-lohko: 1) OP 1  2) ÅF  3) Kympin Suunta
 • E-lohko: 1) Neopoint  2) Okmetik  3) Electrofit ABC
 • F-lohko: 1) GE Healthcare  2) Tori.fi  3) BearingPoint

Onnea voittajille! Lohkovoittajien lahjakortit Suunnistajan Kauppaan saa noutaa Iltarasteilta. Lohkojen kolme paras nousevat ylempään lohkoon ja vastaavasti kolme viimeistä siirtyvät alempaan.

Annathan meille palautetta ensi kauden suunnittelun pohjaksi. Mitä tykkäsit 7500-kartoista tai syyskauden maastoista ja radoista? Olivatko siirtymät kohtuullisia? Millaisia toiveita tai ideoita sinulla on kisajärjestelyjen suhteen?

>> Firmaliiga palaute

Tapaamme jälleen keväällä Firmasprintin ja Firmaliigan merkeissä. Kiitos kaikille kisaajille!

— Firmaliiga-tiimi

 

Finaali 28.8. Pirttimäki

Firmaliigan finaali kisataan perinteisesti Pirttimäessä, Jyrki Louhen laatimilla radoilla. Nyt suunnataan Pirttimäen eteläosiin, pisimmät radat viime vuoden SM-viestin maastoon. Kokeilemme 1:7500 karttaa kaikilla radoilla.

Finaalin kisaajille on tarjolla jälleen suihkut ja saunat jälkipeleineen, myös Pirttimäen kahvila on auki kisan aikana.

Oittaan ja Pirttimäen välillä on rakenteilla uusi kevyen liikenteen väylä, joka vaikeuttaa pysäköintiä ja liikennettä. Pirttimäkeen kuljetaan nyt Bodomin pohjoispuolelta Bodomintien kautta. Kaisankodin lähellä on etäparkki, jossa autot lastataan täyteen. Pirttimäen parkkiin otetaan vain täysiä autoja.

Annathan palautteesi niin 7500-karttakokeilusta kuin muustakin Firmaliigan liittyvästä vaikka Pirttimäen tulospalvelussa tai nettilomakkeella. Katso tarkemmat kisaohjeet, ratamestarin vinkit ja muut lisätiedot kisasivulta:

>> Pirttimäen kisasivut

Lohkojen kärkisijat ennen finaalia ovat:

 • A-lohko: 1) Sitowise 1  2) Digia 1  3) VTT
 • B-lohko: 1) CGI 1  2) KSX  3) Electrofit
 • C-lohko: 1) Fortum  2) Deloitte  3) Metsähallitus
 • D-lohko: 1) OP 1  2) ÅF  3) RELEX 1
 • E-lohko: 1) Neopoint  2) HYKSSydis  3) Okmetic
 • F-lohko: 1) GE Healthcare  2) BearingPoint  3) Tori.fi

>> Syksyn joukkuepisteet yhteensä

Tarkistathan oma joukkueesi kokoonpanon finaalikisaan.

 

Toinen kisa 21.8. Velskola-Sorvalampi

Tulokset on tarkistettu. Viidelle E- ja F-lohkojen alkupään lähtijälle korjattiin viallisen maalileimasimen aiheuttama väärä kokonaisaika.

>> Velskolan tulokset, väliajat ja reittihärveli

Uusi lähtökulma Velskolasta Sorvalammen suuntaan saatiin korkattua upeassa säässä. Tämäkään maasto ei ole puisto ja nousumetrejäkin kertyi riittävästi viikon porrastreeniksi. Eikan reitinvalintatehtävät tuottivat hienosti hajontaa ja isoillakin kierroilla tehtiin rastivälien kärkiaikoija. Härvelistä löytyy jo yli 100 jälkeä jälkipelin polttoaineeksi.

Autojen määrä pysyi kohtuullisena ja parkkihaasteesta selvittiin tälläkin kertaa. Myöhäisetkin kulkijat muistivat katsoa kelloa ja kaikki suunnistajat saatiin pois metsästä 20.15 mennessä. Toivottavasti näin myös ensi viikolla Pirttimäessä, jotta elokuun nopeasti pimenevä ilta ei pääse yllättämään.

Velskolan kisaan lähdettiin joka lohkossa hyvin tasaisesta tilanteesta. F-lohkossa on neljä joukkuetta 13 pisteen ja D-lohkossa kuusi joukkuetta 22 pisteen sisällä. Sitowise jatkaa A-lohkon hallintaa, kevään nousijat Fortum ja Nepoint tekevät vahvaa jälkeä nyt C- ja E-lohkojen kärkitaistossa.

 • A-lohko: 1) Sitowise 1  2) Reaktor 1  3) Tieto 1
 • B-lohko: 1) CGI 1  2) KSX  3) Ericsson
 • C-lohko: 1) Deloitte  2) Fortum  3) Metsähallitus
 • D-lohko: 1) Kympin Suunta  2) ÅF  3) OP 1
 • E-lohko: 1) Neopoint  2) Reaktor 2  3) MIKES 2
 • F-lohko: 1) GE Healthcare  2) Compile 3) BearingPoint

 

Syyskauden avaus 14.8. Haukkalampi

>> Tulokset, väliajat, reittihärveli ja joukkuepisteet

Haukkalammen maasto ja maisemat saivat jälleen kiitosta, samoin Ville Lampisen reitinvalintapähkinät. Nousumetrejä oli ihan riittävästi ja viikon porrastreenit tuli tehtyä suunnistuksen ohessa. Hirvikärpäset ja ampiaiset olivat joillekin ei-toivottu vauhdittaja mutta useimmille ikävä häiriö kartanlukuun keskittymisessä.

Villen radoilla tarjottiin useassa kohtaa mahdollisuuksia polkukiertoihin. Lisääthän oman reittisi härveliin, niin pääsemme vertailemaan ja ottamaan oppia parhaista ratkaisuista. [Päivitys: jo 100 reittiä kasassa, kiitos!]

Kiitos kaikille osallistujille hienosta kimppakyytien käytöstä. Parkki sekä Haukkalammella että Solvallassa sujui odotettua paremmin. Kiitos myös jojoille, jotka tekivät hyvää työtä joukkueiden kokoonpanojen ilmoittamisessa ja saimmekin kaikki sujuvasti metsään ilman turhaa jonotusta.

 

Ensikertalaisille

Firmaliiga on rennon kisahenkinen tapahtumasarja: oikean suunnistuskisan haasteet mutta joustavammat järjestelyt. Firmaliigan radat ovat Iltarasteja haastavammat, koska

 • joukkueen menestyminen tuo (ehkä) painetta omaan suoritukseen
 • kisatapahtuman luonne: lähtö aikamerkillä, kartta vasta lähtöhetkellä, kartalla vain oma rata ja omat rastit
 • Firmaliigan ratamestarit panevat parastaan kunkin tapahtuman maastoon, jokainen rata taitotasonsa mukaan

Firmaliigan tärkeimpiä perinteitä ovat hyvät maastot, haastavat radat, kisahenkisyys ja yhteisöllisyys. Jokaisessa tapahtumassa pääsemme nauttimaan suunnistuksesta parhaimmillaan, yhdessä lajitoverien kanssa. Jotta ensitutustumisesi Firmaliigaan olisi mahdollisimman miellyttävä, toivon että perehdyt tapahtumakohtaisiin sekä Firmaliigan yleisiin ohjeisiin.

 

Firmaliigan syyskausi

Syksy käynnistyy perinteisesti Haukkalammelta Villen radoilla. Seuraavaksi Eikka vie meidän Luukin eteläosiin (Sorvalampi) mutta aivan uudesta lähtökulmasta Velskolasta. Syksyn finaali kisataan ja saunotaan perinteisesti Pirttimäessä, nyt Jyrki vie meidät pitkän tauon (SM-viestin harjoituskielto) jälkeen alueen eteläosiin.

E- ja F-radoilla kokeilemme karttoja 1:7500 mittakaavassa kaikissa kisoissa. Pirttimäen finaaliin 7500-kartat otetaan kaikille radoille. Mittakaavan käytöstä seuraaville kausille päätämme palautteen ja kokemusten perusteella.

Syksyn kisat ovat:

 • ti 14.8.  Haukkalampi, rm Ville Lampinen
 • ti 21.8.  Velskola (Sorvalampi), rm Einari Heinaro
 • ti 28.8.  Pirttimäki, rm Jyrki Louhi

Syksyn lohkojako on julkaistu, pohjana kevään lopputulokset. Pudotuksia alempiin lohkoihin on tehty säästeliäästi ja näin tasattu joukkueiden määrää lohkoissa.

Kisakohtaiset ohjeet ja ratamestarin vinkit julkaistaan noin viikkoa ennen kutakin kisaa.

 

Hyväksi havaittua

 • Tarkista rastikoodit ja varmista että kävit oman ratasi rastilla — joukkue kiittää hyväksytystä tuloksesta. Tälle kaudelle rastileimasimia on lisätty ja eri ratojen rasteja on lähekkäin kaikissa kisoissa.
 • Käytä emit-tarkistuslipuketta. Vanhat emit-kortit eivät tee aina luotettavaa leimausta, joskus eivät uudetkaan (kts pakastintesti).
 • Katso ohjeet ja ratamestarin vinkit ennen kisaa. Varaudu siirtymiin ja käytä kimppakyytiä ahtaissa kisapaikoissa.
 • Online-tulospalvelusta näet myös joukkueiden pistetilanteen heti kisapaikalla. Omasta tuloskortista näet suoraan virheisiin kuluneen ajan oman suoritustasosi mukaan laskettuna. Reittihärveli on tietysti käytössä.

 

Firmaliigan ohjeet ja some-kanavat

Katso Firmaliigan ohjeet kisaajille ja kuntoilijoille.

Firmaliigan tulevia tapahtumia voi seurata myös some-kanavilla: Firmaliiga Facebookissa ja Firmaliiga Twitterissä.

 

Firmaliigan tiedotteet sähköpostiin

Lähetämme Firmaliigan tiedotteet sähköpostilla joukkueiden yhteyshenkilöille sekä tiedotteen erikseen tilanneille.Voit tilata Firmaliigan tiedotteet suoraan omaan sähköpostiisi tästä linkistä.

 

Mukaan Firmaliigaan?

Firmaliigassa yritysjoukkueet ja kaveriporukat kisaavat tiukasti tai suunnistavat omaksi ilokseen kuudessa lohkossa A…F, noin 20 joukkuetta kussakin. Joukkueet ovat nelihenkisiä ja kunkin kisan tuloksissa huomioidaan joukkueen kolme parasta. Osanotto-oikeus on joustava eli joukkueen kokoonpano voi vaihdella eri kisoissa.

Firmaliigan kisat käydään Nuuksion maastoissa, kolme kisaa tiistai-iltaisin touko- sekä elokuussa. Joukkueiden paremmuus määräytyy lohkoittain kevät/syyskauden kolmen kisan yhteispisteiden perusteella. Lohkon kaksi parasta joukkuetta nousevat ylempään ja kaksi vähiten pisteitä kerännyttä putoavat alempaan lohkoon. Katso tarkemmat tiedot täältä: säännöt ja pistelaskenta.

Firmaliigan maksu on yhdeltä joukkueelta 250 euroa (6 kisaa, 4-henkiset joukkueet). Joukkueen ulkopuolella kunto-sarjaan osallistuminen 8 euroa/kerta/henkilö. Firmasprintin maksu on yhdeltä joukkueelta 90 euroa, (3 kisaa, 4-henkiset joukkueet). Kuntosprinttiin osallistuminen 10 euroa/kerta/henkilö. Emit-kortin vuokra on 2 euro/kerta/henkilö. Osanottomaksu laskutetaan huhtikuussa, emit-vuokrat ja kuntoilijoiden maksut syyskuussa.

Firmaliigan ilmoittaudutaan vuoden alussa, viimeistään maaliskuun loppuun mennessä. Ilmoittaudu mukaan Firmaliigaan näin:

Joukkueet sijoitetaan lohkoihin lähinnä edellisen kauden lopputulosten perustella, mutta yhteyshenkilöiden toiveita pyritään ottamaan huomioon. Muutamia vapaita paikkoja on yleensä järjestynyt uusille joukkueille, myös kesken vuoden syyskaudelle.

Lisätietoja:
Matti Kaasalainen
if.ta1547782877jatsi1547782877nnuus1547782877nigni1547782877sleh@1547782877nenia1547782877lasaa1547782877k.itt1547782877am1547782877
puh 0400-730070

 

Firmaliiga 2018 kevät

Kevään lopputulokset

Firmaliigan kevät 2018 on kisattu. Lohkojen voittajat ja kärkijoukkueet ovat:

 • A-lohko: 1) Sitowise 1  2) Aalto 1  3) Avesport
 • B-lohko: 1) Nokia  2) Aalto 2  3) CSC 1
 • C-lohko: 1) Trimble Solutions  2) Deloitte  3) Electrofit
 • D-lohko: 1) Fortum 1  2) NIXU  3) OP 1
 • E-lohko: 1) Lakaisuapu.fi  2) Taxiteam 2  3) HYKSSydis
 • F-lohko: 1) Neopoint  2) Electrofit ABC  3) CGI 3

Sitowise teki vakuuttavan sarjan A-lohkoon: pisteet 881/891 maksimista. Muissakin lohkoissa voittajat erottautuvat tällä kertaa selvästi. Uusista joukkueista Nokia ja Lakaisuapu.fi hienosti suoraan kärkeen sekä OP 1 kärkikolmikkoon. Syksyn nousijat Deloitte ja Fortum jatkavat vahvaa matkaa ylempiin lohkoihin.

Onnea voittajille! Palkintona perinteiset lahjakortit Suunnistajan Kauppaan ja ne saa noutaa seuraavilla Iltarasteilla myyntivaunusta.

Kaikki tulokset löytyvät täältä: Kevät 2018 yhteispisteet. Tasapisteissä ratkaisee joukkueiden paremmuus kisakohtaisesti. Lohkojen kolme parasta nousee ylempään ja vastaavasti kolme viimeistä putoaa alempaan lohkoon syyskauden kisoihin. Mahdolliset toiveet huomioidaan lohkomuutoksissa.

Toiveet ja muukin palaute radoista, maastoista ja järjestelyistä huomioidaan myös. Auta meitä kehittämään Firmaliigaa ja anna oma palautteesi tällä lomakkeella. Kommentteja on tullut mukavasti ja pari uutta ideaa ensi kaudelle on jo työn alla. Ratojen helppous/vaikeus tuntuu jakavan mielipiteitä, samoin vaiva/aika Nuuksion parhaisiin maastoihin kuljettaessa. Kerro meille oma näkemyksesi!

Kiitos myös ahkerasta reittihärvelin käytöstä. Joka kisaan on tullut noin 120 reittijälkeä vertailtavaksi ja oppia antamaan.

Kiitos hienosta kevätkaudesta, elokuussa nähdään taas!

 

Kevään finaali 22.5. Kattilajärvi

>> Tulokset, väliajat ja reittihärveli

>> Firmaliigan yhteispisteet.

Finaali kisattiin Kattilajärvellä, ratamestarina Riikka Otsamo. >> Finaalin kisasivu

Hellelukemia kolkuteltiin jälleen ja maalin juottopisteellä oli kysyntää. Riikan haastavatkin suunnistustehtävät saivat kiitosta, “pisteet ratamestarille 6-0” oli useammankin suunnistajan arvio omasta suorituksestaan.

Toinen kisa 15.5. Haukkalampi-Högbacka

>> Tulokset, väliajat ja reittihärveli

Kiitos kaikille kisaajille kun jaksoitte nauttia lämmöstä ja kestitte pitkät siirtymät rutisematta! Högbackaan ei ole helppo päästä mutta matka maksaa vaivan. Raino tarjoili suunnistettavaa F-ratoja myöten.

Kevään avaus 8.5. Rinnekoti-Halkolampi

>> Tulokset, väliajat ja reittihärveli

Firmaliigan kevätkausi avattiin 8.5. aurinkoisessa ja lämpimässä säässä. Uuteen kisapaikkaan Rinnekotiin kotiuduttiin hyvin ja Luukin pohjoisosia tutki 550 kisaajaa ja kuntoilijaa. Karinin radat ja uusi kulma Halkolammen maastoon saivat kiitosta.

Suunnistusopetusta Firmaliigan tulokkaille

Firmaliiga järjesti suunnistusopetusta aloitteleville suunnistajille 23.4. Paloheinässä. Opetuksen tavoite on helpottaa uusien joukkueiden tuloa mukaan Firmaliigaan ja tukea uusien suunnistajien liittymistä jo kokeneempiin joukkueisiin.

Ensikokeilun oppilaat olivat innostuneita ja saivat hyviä vinkkejä kohta alkavaan Firmaliigan kevätkauteen. Järjestämme uusia koulutustilaisuuksia kysynnän mukaan, tiedustelut if.ta1547782877jatsi1547782877nnuus1547782877nigni1547782877sleh@1547782877nenia1547782877lasaa1547782877k.itt1547782877am1547782877.

Firmasprintin voitto CSC:lle

Finaalikisassa CSC venytti Firmasprintin selvään voittoon sarjan parhaalla suorituksellaan. Reaktor selvisi niukasti kakkoseksi kestäen Tio Rättens Mänin loppurynnistyksen. Finaalin tulokset ja väliajat.

Maaliskuussa kisatun Firmasprintin tulokset eivät vaikuta Firmaliigan lohkojakoon. Katso tarkemmat tiedot  >> Firmasprintti

 

Firmaliiga 2017

Syyskausi 2017


Firmaliigan syksyn 2017 lohkovoittajat ja kärkisijat ovat:

 • A-lohko: 1) SITO 1  2) Aalto 1  3) VTT
 • B-lohko: 1) Ramboll 1  2) Tieto 1  3) Aalto 2
 • C-lohko: 1) SSL  2) CGI 1  3) Hakunilan srk
 • D-lohko: 1) Elisa 1  2) Deloitte  3) Metsähallitus
 • E-lohko: 1) ÅF  2) Orion 2  3) Fortum
 • F-lohko: 1) Liikuntavirasto  2) Neste  3) Vaisala 2

Katso syyskauden 2017 kaikki lopputulokset ja kisakohtaiset tulokset.

Kevätkausi 2017


Firmaliigan kevään 2017 lohkovoittajat ja kärkisijat ovat:

 • A-lohko: 1) KAARTJR  2) Sito 1  3) Avesport
 • B-lohko: 1) Reaktor 1  2) Vaisala 1  3) Tio Rättens Män
 • C-lohko: 1) MBO Partners  2) Kuuasema  3) Aalto 3
 • D-lohko: 1) IBM 1  2) Tieto 3  3) InnOK
 • E-lohko: 1) SUEK  2) HYKSSydis  3) Metsähallitus
 • F-lohko: 1) ÅF  2) Wunder  3) Eduskunta

Katso kevään 2017 kaikki lopputulokset ja kisakohtaiset tulokset.

3. Firmasprinttti

Firmaliigan kauden 2017 käynnisti erillinen, kolmen kisan Firmasprintti torstai-iltoina maaliskuussa kisapaikkoina Vattuniemi, Hietaniemi ja Myllykallio.

Firmasprintin finaali kisattiin 30.3. Lauttasaaren Myllykalliossa ja Aalto dominoi jälleen tuloslistaa: 295 pistettä finaalista (297 maksimi) takasi kisan ja koko Firmasprintin voiton. Reaktor taipui niukasti kakkoseksi ja CGI nousi kolmospaikalle.

 1. Aalto  786p
 2. Reaktor  773p  (-13)
 3. CGI  735p  (-51)

Katso Firmasprintin finaalin kattava tulos- ja analyysipaketti sekä lisätiedot Firmasprintti-sivulta

 

Firmaliiga 2016

2. Firmasprintti Kartanonkoskella 11.9.

Syyskauden lopuksi Firmaliigan joukkueille järjestettiin 2. Firmasprintti ja mahdollisuus sprinttisuunnistuksen kokeiluun Kartanonkosken SM-sprintti 2017 esikisan yhteydessä. Hyvin teknisessä sprinttikisassa ja vaikeilla radoilla parhaiten menestyivät:

 1. SAP
 2. MIKES
 3. CSC

Kaikki tulokset, väliajat, joukkuepisteet sekä reittihärveli

 

Syyskausi 2016

Firmaliigan syksyn 2016 lohkovoittajat ja kärkisijat olivat:

 • A-lohko:  1) Aalto   2) Sito   3) Avesport
 • B-lohko:  1) KAARTJR   2) Orion   3) Handelsbanken
 • C-lohko:  1) Karttakeskus   3) Tieto   3) MIKES
 • D-lohko:  1) Handelsbanken XXL   2) Sito   3) Digia
 • E-lohko:  1) Supercell   2) Ramboll   3) Team SOSE
 • F-lohko:  1) Fennovoima   2) HyksSydis   3) VRU

Erityiset onnittelut kovan tuloksen tehneille tuoreille lohkonousijoille: Karttakeskus ja Supercell uusivat lohkovoiton heti kevään nousun perään. Samoin KAARTJR kirkasti kevään kakkossijan voitoksi uudessa lohkossa.

Firmaliiga 2016 syyskauden kaikki lopputulokset ja kisakohtaiset tulokset:

 

Kevätkausi 2016

Firmaliigan kevään 2016 lohkovoittajat olivat:

 • A-lohko:  Avesport
 • B-lohko:  Fennovoima 1
 • C-lohko:  Aalto 3
 • D-lohko:  Karttakeskus
 • E-lohko:  Deloitte
 • F-lohko:  Supercell

Katso kevätkauden 2016 lopputulokset ja kisakohtaiset tulokset

 

Firmayö 1.4.

Prologina uudelle yöviestille järjestimme 1.4.2016 Firmayö-tapahtuman Haukkalammella,

 

1. Firmasprinttti 17.3. Oulunkylässä

Ensimmäisessä Firmasprintti-bonustapahtumassa Oulunkylää kiersi 240 sprinttisuunnistajaa Topi Syrjäläisen mainioilla radoilla. Katso Topin reittianalyysi päivän tiukimmilta väleiltä sekä online- ja joukkuetulokset.

Firmaliigalaiset olivat mukana vauhdissa upeasti 50 joukkueen voimin. Jäätävä tuuli hyydytti sekä emit-kortteja että palvelukaistan alkuruuhkassa odotelleita. AB-lohkon voiton vei SYKE nuorten sprinttimaailmanmestarin johdolla. Tiukan CD-lohkon voitti VRU 1. Myöskin tasaisen EF-lohkon voittajaksi nousi Senaatti1.