Firmaliiga 2020 kevään lopputulokset

Kevään Firmaliigan lohkovoittajat ja kärkijoukkueet ovat:

 • AB: 1) Sitowise 1  2) Aalto 1  3) VTT 1
 • CD: 1) Vincit  2) PwC 1  3) Kympin Suunta 1
 • EF: 1) HY 3  2) Sitowise 3  3) Aalto 4

Onnea voittajille sekä kiitos kaikille kisaajille ja kuntoilijoille! Upeat yli 1000 omatoimista suunnistussuoritusta kevään poikkeusoloista huolimatta. Kaikki tulostiedot löytyvät tulosseuranta -sivulta.

Toivomme palautetta kevään kisoista ja samalla keräämme myös toiveita tuleviin kisoihin. Kevään kisojen reitti- ja suoritusanalyysiä sekä muuta liigaan liittyvää keskustelua jatketaan Firmaliigan jälkipelit Facebook-ryhmässä.

Elokuussa kisaamme Firmaliigaa toivottavasti vähemmän omatoimisesti mutta kaikille turvallisesti. Tiedotamme järjestelyistä tarkemmin kesän aikana.

 

Firmaliiga kevät 2020 kisaohjeet

Kartat on jaettu ja kisa voi alkaa! Katso kevään omatoimisen Firmaliigan ohjesivu tästä linkistä.

Kisakohtaiset ohjeet kuhunkin maastoon, ratamestarin vinkit ja tarkemmat tiedot löytyvät jokaisen kisan omalta sivulta:

Kisamaastojen suoritusjärjestys on vapaa. Maastot ovat avoinna 12.5. klo 6.00 – 26.5. klo 21.00. Tulospalvelu sulkeutuu 26.5. klo 22.00.

Kisataan reilun pelin hengessä: karttoja ei kurkita ennen ajanoton käynnistystä, tuloksiin tutustutaan vasta oman juoksun jälkeen ja joukkueen jälkipelit käynnistyvät sitten kun kaikki ovat käyneet maastossa.

Firmaliigan kevään 2020 tulosten lataus ja tulosseuranta tästä linkistä.

Jäimme kaipaamaan Firmaliigan kisatunnelmaa ja paikkaamme omatoimisuuden nyt jättämää sosiaalista aukkoa. Liity mukaan kisakanavalle Firmaliigan jälkipelit Facebook-ryhmään. Tervetuloa mukaan avatumaan niin omasta kuin joukkueen suoriutumisesta!

Onnea kisaan!

 

Pitkä rastiviikonloppu 21. – 26.5.

Myös kuntoilijat Firmaliigan joukkueiden ulkopuolelta pääsevät nauttimaan kisafiiliksestä sekä Firmaliigan radoista ja maastoista Pitkän rastiviikonlopun aikana. Tilatut karttapaketit on postitettu ja maastoon pääsee 21. – 26.5.

Jos haluat toimia kuten kisaajat Firmaliigassa, pidät kartat piilossa aina lähtöpisteeseen ja ajanoton käynnistymiseen asti (kartat toimitetaan ohjesivulla peitettynä). Tutustu tuloksiin ja muiden kulkemiin reitteihin vasta oman suorituksen jälkeen!

Kuntoilijat voivat myös kulkea täysin ilman ajanoton paineita ja nauttia suunnistuksesta haastavilla kisatason radoilla ja vähemmän käytetyissä maastonosissa.

 • 15. – 17.5. Karttapakettien tilaus. Kolmen karta sarja, ratavalinta AB, CD tai EF (6, 5 ja 4km, vastaa kansallisen kilpailun A, B ja C-tasoa).
 • 18.5. Karttapaketit postiin, perillä 20.5.
 • 21.5. – 26.5. Pitkä rastiviikonloppu kolmessa maastossa kisaradoilla.
 • Suunnistus omatoimisesti Firmaliigan ohjeistuksen mukaan.
 • Firmaliigan tulospalvelut myös kuntoilijoiden käytösssä.

 

101 joukkuetta omatoimiseen Firmaliigaan

Keväällä 2020 Firmaliigassa kisaa omatoimisesti 101 joukkuetta ja 470 juoksijaa. Joukkue- ja osallistujalistat löytyvät Joukkueet-sivulta. Muutoksia käsitellään vain pakottavista syistä (sairastuminen tms).

 

Omatoiminen kevät 2020

Firmaliigan kevät 2020 kisataan omatoimisesti. Omatoimisuus tarkoittaa, että keväällä ei ole kisatapahtumia, ei kisakeskuksia, eikä pysäköinninohjausta. Saamme siis ainutlaatuisen mahdollisuuden suunnistaa sellaisissa osissa maastoa, joihin emme normaalioloissa pääse pysäköintijärjestelyjen rajoitusten vuoksi.

Kevääksi on luvassa täysipainoista suunnistusta, kun kaikki kolme kisamaastoa avataan käyttöön kahdeksi viikoksi ti 12.5. – ti 26.5. Lohkoja ja ratoja on kolme: AB, CD ja EF (6, 5 ja 4km, EF kartat 1:7500). Maastot kierretään omaan tahtiin, kimppakyytejä välttäen ja muutenkin riittävää etäisyyttä pitäen ja turvallisesti toimien. Rasteilla on liput ja rastikoodi, ei leimasimia eikä lääppimistä.

Kevään Firmaliigaan osallistutaan kisaajina tai kuntoilijoina joukkueen valinnan mukaan. Kisaajilta edellytetään urheilukellon tai vastaavan käyttöä gpx-reittijäljen tallentamiseksi, ajanotto tapahtuu ladatun reittijäljen perusteella. Pisteet lasketaan normaalisti eli joukkueeseen nimetään neljä juoksijaa per maasto ja näistä kolme parasta lasketaan tuloksiin. Kuntoilevat joukkueet keskittyvät nauttimaan radoista ja maastoista ilman tulospaineita.

Firmaliigan osallistumismaksuun sisältyy neljä kisaajaa tai kuntoilijaa. Lisäkuntoilijoiden karttamaksu on 20€, joka sisältää kolme karttaa valitulle radalle. Vaikka karttojen jakelu on rajoitettu neljään karttapakettiin ja erikseen tilattaviin lisäpaketteihin, joukkueen kuntoilijat voivat keskenään jakaa kartat haluamallaan tavalla. Toimikaa huolellisesti ja pitäkää turvalliset etäisyydet!

Kartat toimitetaan kaikille postitse kotiin. Kisaajien kartat toimitetaan peitettynä niin, että kartta avataan luettavaksi vasta kunkin kisan lähdössä, ajanoton käynnistyksen jälkeen. Mahdolliset epäselvyydet reittijäljessä selvitellään tarvittaessa. Kevään kisat käydään reilun pelin hengessä. Palkintona on tarjolla vain mainetta ja kunniaa, kisat eivät vaikuta Firmaliigan lohkosijoituksiin.

Metsä on edelleen turvallinen paikka liikkua. Omatoiminen suunnistus on turvallista, kun toimimme vastuullisesti toisemme huomioiden. Sairaana pysytään kotona, käsiä pestään, yskitään oikein, pidetään etäisyyttä ja huomioidaan riskiryhmät. Firmaliigan kevään järjestelyt on suunniteltu turvallisiksi niin, että kisaajat eivät kasaannu yhteen paikkaan ja pintojen koskettelu isolla joukolla vältetään.

Vaikka joudumme tinkimään tapahtumien sosiaalisuudesta sekä joistakin palveluista (omat juomat mukaan!), pystymme tarjoamaan nautinnollisia suunnistushaasteita hyvin erikoisissa olosuhteissa.

Tervetuloa Firmaliigaan!
— Matti

Matti Kaasalainen
if.ta1594755487jatsi1594755487nnuus1594755487nigni1594755487sleh@1594755487nenia1594755487lasaa1594755487k.itt1594755487am1594755487
puh 0400 730070

 

Firmaliigan kisat 2020

Kevään omatoimiset kisat toukokuussa käydään ti 12.5. – ti 26.5. Ratamestarit ovat Karin Rantamäki, Riikka Otsamo ja Jyrki Louhi.

Syksyn kisat elokuussa ovat:

 • ti 11.8.  Velskola – Suolikas, rm Einari Heinaro
 • ti 18.8.  Kattilajärvi, rm Aimo Kangas
 • ti 25.8.  Salmi, rm Kalle Rantala

Kisakohtaiset ohjeet ja ratamestarin vinkit julkaistaan noin viikkoa ennen kutakin kisaa.

 

6. Firmasprintti maaliskuussa 2020

Firmasprintin kisat maaliskuussa torstai-iltaisin toimivat jälleen kauden lämmittelijänä:

 • to 12.3.  Jätkäsaari, rm Topi Syrjäläinen
 • to 19.3.  Malminkartano, rm Kari Sane
 • to 26.3.  Lauttasaari, rm Otto Kaario

Seuraa ratatyön etenemistä Malminkartanon tapahtuman ratamestari Kari Sanen blogista sekä tapahtumatietoja Sprintticupin sivulta.

 

Kutsu Firmaliigaan 2020

Firmaliigassa yritysjoukkueet ja kaveriporukat kisaavat tiukasti tai suunnistavat omaksi ilokseen kuudessa lohkossa A…F, noin 20 joukkuetta kussakin. Joukkueet ovat nelihenkisiä ja kunkin kisan tuloksissa huomioidaan joukkueen kolme parasta. Osanotto-oikeus on joustava eli joukkueen kokoonpano voi vaihdella eri kisoissa.

Firmaliigan kisat käydään Nuuksion maastoissa, kolme kisaa tiistai-iltaisin touko- sekä elokuussa. Joukkueiden paremmuus määräytyy lohkoittain kevät/syyskauden kolmen kisan yhteispisteiden perusteella. Lohkon kaksi parasta joukkuetta nousevat ylempään ja kaksi vähiten pisteitä kerännyttä putoavat alempaan lohkoon. Katso tarkemmat tiedot täältä: säännöt ja pistelaskenta.

Firmaliigan maksu on yhdeltä joukkueelta 280 euroa (6 kisaa, 4-henkiset joukkueet). Joukkueen ulkopuolella kunto-sarjaan osallistuminen 8 euroa/kerta/henkilö. Firmasprintin maksu on yhdeltä joukkueelta 90 euroa, (3 kisaa, 4-henkiset joukkueet). Kuntosprinttiin osallistuminen 10 euroa/kerta/henkilö. Emit-kortin vuokra on 2 euro/kerta/henkilö. Osanottomaksu laskutetaan huhtikuussa, emit-vuokrat ja kuntoilijoiden maksut syyskuussa.

Firmaliigan ilmoittaudutaan vuoden alussa, viimeistään maaliskuun loppuun mennessä. Ilmoittaudu mukaan Firmaliigaan näin:

Joukkueet sijoitetaan lohkoihin lähinnä edellisen kauden lopputulosten perustella, mutta yhteyshenkilöiden toiveita pyritään ottamaan huomioon. Muutamia vapaita paikkoja on yleensä järjestynyt uusille joukkueille, myös kesken vuoden syyskaudelle.

Lisätietoja:
Matti Kaasalainen
if.ta1594755487jatsi1594755487nnuus1594755487nigni1594755487sleh@1594755487nenia1594755487lasaa1594755487k.itt1594755487am1594755487
puh 0400-730070

 

Firmaliigan ensikertalaisille

Firmaliiga on rennon kisahenkinen tapahtumasarja: oikean suunnistuskisan haasteet mutta joustavammat järjestelyt. Firmaliigan radat ovat Iltarasteja haastavammat, koska

 • joukkueen menestyminen tuo (ehkä) painetta omaan suoritukseen
 • kisatapahtuman luonne: lähtö aikamerkillä, kartta vasta lähtöhetkellä, kartalla vain oma rata ja omat rastit
 • Firmaliigan ratamestarit panevat parastaan kunkin tapahtuman maastoon, jokainen rata taitotasonsa mukaan

Firmaliigan tärkeimpiä perinteitä ovat hyvät maastot, haastavat radat, kisahenkisyys ja yhteisöllisyys. Jokaisessa tapahtumassa pääsemme nauttimaan suunnistuksesta parhaimmillaan, yhdessä lajitoverien kanssa. Jotta ensitutustumisesi Firmaliigaan olisi mahdollisimman miellyttävä, toivon että perehdyt tapahtumakohtaisiin sekä Firmaliigan yleisiin ohjeisiin.

 

Hyväksi havaittua

 • Tarkista rastikoodit ja varmista että kävit oman ratasi rastilla — joukkue kiittää hyväksytystä tuloksesta. Eri ratojen rasteja on lähekkäin kaikissa kisoissa.
 • Käytä emit-tarkistuslipuketta. Vanhat emit-kortit eivät tee aina luotettavaa leimausta, joskus eivät uudetkaan.
 • Katso ohjeet ja ratamestarin vinkit ennen kisaa. Varaudu siirtymiin ja käytä kimppakyytiä ahtaissa kisapaikoissa.
 • Online-tulospalvelusta näet myös joukkueiden pistetilanteen heti kisapaikalla. Omasta tuloskortista näet suoraan virheisiin kuluneen ajan oman suoritustasosi mukaan laskettuna. Reittihärveli on tietysti käytössä.

 

Firmaliigan tiedotteet sähköpostiin

 

 

Lähetämme Firmaliigan tiedotteet sähköpostilla joukkueiden yhteyshenkilöille sekä tiedotteen erikseen tilanneille. Voit tilata Firmaliigan tiedotteet suoraan omaan sähköpostiisi tästä linkistä.

Firmaliigan tulevia tapahtumia voi seurata myös some-kanavilla: Firmaliiga Facebookissa ja Firmaliiga Twitterissä.

 

Firmaliiga palaute ja yhteystiedot

Anna palautetta ja auta meitä kehittämään Firmaliigaa: palaute-lomake

Helsingin Suunnistajat
Matti Kaasalainen
if.ta1594755487jatsi1594755487nnuus1594755487nigni1594755487sleh@1594755487nenia1594755487lasaa1594755487k.itt1594755487am1594755487
puh 0400-730070

 

 

Firmaliiga 2019

>> Katso koko Firmaliigan vuosikatsaus 2019

Firmaliiga Kattilajärvi

Kevään kisat toukokuussa:

 • ti 7.5.  Nettaa – Sorvalampi, rm Raino Lampinen
 • ti 14.5.  Solvalla – Ruuhijärvi, rm Atte Lahtinen
 • ti 21.5.  Rinnekoti – Halkolampi, rm Karin Rantamäki

Syksyn kisat elokuussa:

 • ti 13.8.  Kattilajärvi, rm Riikka Otsamo
 • ti 20.8.  Velskola – Saarijärvi, rm Jyrki Louhi
 • ti 27.8.  Salmi, rm Einari Heinaro

 

Syyskausi 2019

Firmaliigan syksyn 2019 lohkovoittajat ja kärkisijat ovat:

 • A-lohko:  Nokia,  Digia 1,  Tieto 1
 • B-lohko:  Boosted by Design,  Vattenfall,  Futurice
 • C-lohko:  VTT 2,  Trimble Solutions 1,  Deloitte
 • D-lohko:  BearingPoint,  Electrofit ABC,  CSC 2
 • E-lohko:  PwC 1,  Vincit,  Fennovoima 2
 • F-lohko:  STUK,  Norlandia Päiväkodit,  Convion

Katso syksyn yhteispisteet.

 

Firmaliiga Kattilajärvi

Kevätkausi 2019

Firmaliigan kevään 2019 lohkovoittajat ja kärkisijat ovat:

 • A-lohko:  Sitowise 1,  Digia 1,  Nokia
 • B-lohko:  HY Metsätieteet,  Aalto 2,  SYKE
 • C-lohko:  ÅF,  Boosted by Design,  Intersport
 • D-lohko:  Maanmittauslaitos 1,  RELEX 1,  Neopoint
 • E-lohko:  Ympäristömisteriö,  Tori.fi,  BearingPoint
 • F-lohko:  Maanmittauslaitos 2,  PwC,  Picosun

Katso kevään yhteispisteet.

 

 

5. Firmasprinttti

Järjestyksessä viides Firmasprintti kisattiin jälleen kauden lämmittelynä maaliskuussa. Nyt maastot olivat Haaga, Kannelmäki ja Länsi-Pasila. Kärkijoukkueiksi selviytyivät:

 1. Aalto 1
 2. CGI
 3. Reaktor

 

 

Firmaliiga 2018

>> Katso koko Firmaliigan vuosikatsaus 2018

Kevään kisat toukokuussa:

 • ti 8.5.  Rinnekoti – Halkolampi, rm Karin Rantamäki
 • ti 15.5.  Haukkalampi – Högbacka, rm Raino Lampinen
 • ti 22.5.  Kattilajärvi rm Riikka Otsamo

Syksyn kisat elokuussa:

 • ti 14.8.  Haukkalampi, rm Ville Lampinen
 • ti 21.8.  Velskola – Sorvalampi, rm Einari Heinaro
 • ti 28.8.  Pirttimäki, rm Jyrki Louhi

 

Syyskausi 2018

Firmaliigan syksyn 2018 lohkovoittajat ja kärkisijat ovat:

 • A-lohko: 1) Sitowise 1  2) Digia 1  3) Nokia
 • B-lohko: 1) CGI 1  2) Ericsson  3) Electrofit
 • C-lohko: 1) Metsähallitus  2) Tieto 3  3) Fortum
 • D-lohko: 1) OP 1  2) ÅF  3) Kympin Suunta
 • E-lohko: 1) Neopoint  2) Okmetik  3) Electrofit ABC
 • F-lohko: 1) GE Healthcare  2) Tori.fi  3) BearingPoint

Katso syyskauden 2018 joukkuepisteet, kaikki lopputulokset ja kisakohtaiset tulokset.

Kevätkausi 2018

Firmaliigan kevään 2018 lohkovoittajat ja kärkisijat ovat:

 • A-lohko: 1) Sitowise 1  2) Aalto 1  3) Avesport
 • B-lohko: 1) Nokia  2) Aalto 2  3) CSC 1
 • C-lohko: 1) Trimble Solutions  2) Deloitte  3) Electrofit
 • D-lohko: 1) Fortum 1  2) NIXU  3) OP 1
 • E-lohko: 1) Lakaisuapu.fi  2) Taxiteam 2  3) HYKSSydis
 • F-lohko: 1) Neopoint  2) Electrofit ABC  3) CGI 3

Katso kevään 2018 kaikki lopputulokset ja kisakohtaiset tulokset.

 

 

4. Firmasprinttti

Firmaliigan kauden 2018 käynnisti jo neljännen kerran toteutettu erillinen, kolmen kisan Firmasprintti torstai-iltoina maaliskuussa kisapaikkoina Sibeliuksen puisto, Kannelmäki ja Länsi-Pasila.

Finaalikisassa CSC venytti selvään voittoon sarjan parhaalla suorituksellaan. Reaktor selvisi niukasti kakkoseksi kestäen Tio Rättens Mänin loppurynnistyksen.

 

 

Firmaliiga 2017

Syyskausi 2017

Firmaliigan syksyn 2017 lohkovoittajat ja kärkisijat ovat:

 • A-lohko: 1) SITO 1  2) Aalto 1  3) VTT
 • B-lohko: 1) Ramboll 1  2) Tieto 1  3) Aalto 2
 • C-lohko: 1) SSL  2) CGI 1  3) Hakunilan srk
 • D-lohko: 1) Elisa 1  2) Deloitte  3) Metsähallitus
 • E-lohko: 1) ÅF  2) Orion 2  3) Fortum
 • F-lohko: 1) Liikuntavirasto  2) Neste  3) Vaisala 2

Katso syyskauden 2017 kaikki lopputulokset ja kisakohtaiset tulokset.

Kevätkausi 2017

Firmaliigan kevään 2017 lohkovoittajat ja kärkisijat ovat:

 • A-lohko: 1) KAARTJR  2) Sito 1  3) Avesport
 • B-lohko: 1) Reaktor 1  2) Vaisala 1  3) Tio Rättens Män
 • C-lohko: 1) MBO Partners  2) Kuuasema  3) Aalto 3
 • D-lohko: 1) IBM 1  2) Tieto 3  3) InnOK
 • E-lohko: 1) SUEK  2) HYKSSydis  3) Metsähallitus
 • F-lohko: 1) ÅF  2) Wunder  3) Eduskunta

Katso kevään 2017 kaikki lopputulokset ja kisakohtaiset tulokset.

 

3. Firmasprinttti

Firmaliigan kauden 2017 käynnisti erillinen, kolmen kisan Firmasprintti torstai-iltoina maaliskuussa kisapaikkoina Vattuniemi, Hietaniemi ja Myllykallio.

Firmasprintin finaali kisattiin 30.3. Lauttasaaren Myllykalliossa ja Aalto dominoi jälleen tuloslistaa: 295 pistettä finaalista (297 maksimi) takasi kisan ja koko Firmasprintin voiton. Reaktor taipui niukasti kakkoseksi ja CGI nousi kolmospaikalle.

 1. Aalto  786p
 2. Reaktor  773p  (-13)
 3. CGI  735p  (-51)

Katso Firmasprintin finaalin kattava tulos- ja analyysipaketti sekä lisätiedot Firmasprintti-sivulta

 

 

Firmaliiga 2016

2. Firmasprintti Kartanonkoskella 11.9.

Syyskauden lopuksi Firmaliigan joukkueille järjestettiin 2. Firmasprintti ja mahdollisuus sprinttisuunnistuksen kokeiluun Kartanonkosken SM-sprintti 2017 esikisan yhteydessä. Hyvin teknisessä sprinttikisassa ja vaikeilla radoilla parhaiten menestyivät:

 1. SAP
 2. MIKES
 3. CSC

Kaikki tulokset, väliajat, joukkuepisteet sekä reittihärveli

 

Syyskausi 2016

Firmaliigan syksyn 2016 lohkovoittajat ja kärkisijat olivat:

 • A-lohko:  1) Aalto   2) Sito   3) Avesport
 • B-lohko:  1) KAARTJR   2) Orion   3) Handelsbanken
 • C-lohko:  1) Karttakeskus   3) Tieto   3) MIKES
 • D-lohko:  1) Handelsbanken XXL   2) Sito   3) Digia
 • E-lohko:  1) Supercell   2) Ramboll   3) Team SOSE
 • F-lohko:  1) Fennovoima   2) HyksSydis   3) VRU

Erityiset onnittelut kovan tuloksen tehneille tuoreille lohkonousijoille: Karttakeskus ja Supercell uusivat lohkovoiton heti kevään nousun perään. Samoin KAARTJR kirkasti kevään kakkossijan voitoksi uudessa lohkossa.

Firmaliiga 2016 syyskauden kaikki lopputulokset ja kisakohtaiset tulokset:

 

Kevätkausi 2016

Firmaliigan kevään 2016 lohkovoittajat olivat:

 • A-lohko:  Avesport
 • B-lohko:  Fennovoima 1
 • C-lohko:  Aalto 3
 • D-lohko:  Karttakeskus
 • E-lohko:  Deloitte
 • F-lohko:  Supercell

Katso kevätkauden 2016 lopputulokset ja kisakohtaiset tulokset

 

Firmayö 1.4.

Prologina uudelle yöviestille järjestimme 1.4.2016 Firmayö-tapahtuman Haukkalammella,

 

1. Firmasprinttti 17.3. Oulunkylässä

Ensimmäisessä Firmasprintti-bonustapahtumassa Oulunkylää kiersi 240 sprinttisuunnistajaa Topi Syrjäläisen mainioilla radoilla. Katso Topin reittianalyysi päivän tiukimmilta väleiltä sekä online- ja joukkuetulokset.

Firmaliigalaiset olivat mukana vauhdissa upeasti 50 joukkueen voimin. Jäätävä tuuli hyydytti sekä emit-kortteja että palvelukaistan alkuruuhkassa odotelleita. AB-lohkon voiton vei SYKE nuorten sprinttimaailmanmestarin johdolla. Tiukan CD-lohkon voitti VRU 1. Myöskin tasaisen EF-lohkon voittajaksi nousi Senaatti1.