Katse yhteisessä asiassa

Kuva: Harri Koski

HS-valmennus leireili mainioissa harjoitusolosuhteissa Alicantessa 11-25.2.2108 isolla joukolla. Vaikka harjoituspaketit oli hankittu suunnistusmatkoja järjestävältä SUN-O:lta, valmistelutyö ja leiriarjen pyörittäminen vaati omiakin resursseja. Valmennuspäällikkö Harri Kosken palatessa leiriltä kotimaahan, hän sanoi voivansa tehdä sen rauhallisin mielin,” koska Artulla ja Ellulla on homma hyvin hyppysissä.” Tuossa vaiheessa leiriä oli vielä viikko jäljellä ja leirivahvuuskin täydentymässä. Kysäistäänpä lisää Arttu Syrjäläiseltä itseltään.

Sinulla ei Alicantessa aika pitkäksi tullut. Olit jo aiemmin osallistunut leirin valmisteluihin ja paikan päällä huolehdit kahden viikon aikana kirjavasta joukosta asioita – kertoisitko hieman tästä?

”Toimin matkanjohtajana ja sen lisäksi suunnittelin leiriohjelman ja suunnilleen puolet harjoituksista. Käytännössä olin syksyn aikana yhteyksissä moneen kertaan paikallisiin seuroihin ja selvittelin erilaisia vaihtoehtoja suunnitellessani leirin runkoa. Saimme C.O. Sant Joanilta monia uusia karttoja käyttöön maastoista, joissa emme käyneet viime vuonna. Lisäksi käytimme Sun-O:n valmiita harjoituksia. Leirin aikana infosin aina tarkempia tietoja harjoituksista ja kyydeistä eli tein kaikkea, mitä nyt on tehtävä, jotta homma toimii”.

”Harri oli kanssamme ensimmäisen viikon auttaen harjoitusten krepittämisessä ja suunnitellen muutaman harjoituksen. Osa harjoituksista oli siis valmiita SUN-O:n harjoituksia, mutta muut treenit krepitimme omin voimin, Harri etunenässä, ja toisella viikolla myös Janne ja Tuomas. Iso kiitos koko porukalle, kun olivat apuna!”

Apuja tarvittiinkin. Kuinka paljon teitä olikaan helmipakkasia paossa?

”Yhteensä meitä oli paikalla 36 henkeä, mikä on kyllä loistavasti ja seurausta viime vuoden onnistuneesta leiristä. Urheilukoulun pojat Olli, Ollipekka ja Topi olivat ennättäneet aloittamaan leireilyt Portugalissa, josta tulivat jatkamaan harjoittelua meidän kanssa. Erityisen mukavaa, että Otakar Hirs ja Kaarel Vesilind pääsivät osallistumaan leirille. Mutta oltiin siis kaksi viikkoa Alicantessa”.

Mikä jäi mieleen erityisesti treeneistä ja yhteistoiminnasta?

”Tarkoituksenamme oli hyödyntää meidän isoa porukkaa ja tehdä harjoituksia yhdessä paljon. Yötreenejä vedimme kahden viikon aikana kuusi, joista ensimmäinen toteutettiin yhdessä IFK Lidingön kanssa. Noita harjoituksia meidän porukka oli erityisesti toivonut ja harjoitukset olivat todella onnistuneita! Kaikki antoivat aina tosi hyvän panoksen yö-harjoituksiin ja fiilis niissä oli kyllä loistava!”

Kuva: Janne Syrjäläinen

Noin pitkällä leirillä ei koko ajan olla kartalla. Miten leirillä käytettiin vapaa-aika ja miten rentouduitte?

”Treenien ohessa teimme kouluhommia ja opiskelimme sekä pelailimme koripalloa aika paljon leirintäalueen kentällä. Koripallo oli niin kovalla kulutuksella, että leirin alussa ostettu 5 euroa maksanut koripallo ei ihan loppuun asti jaksanut, vaan loppuleiristä kävimme hankkimassa vielä toisen pallon. Yhtenä päivänä kävimme rannalla viettämässä aikaa, mutta uimaan asti uskaltautuivat vain Kaarel, Otakar ja Veli. Leirin viimeisenä päivänä rentouduimme ja pidimme leirintäalueen SPAssa banquetin isolla porukalla (kuva alla)”.

 

Pre-Alicante

Olli Ojanaho WRE-kisan voittoon Portugalin leirillä

Tuntumaa kisavauhtiin Portugalin “O” Meetingistä

Matias Kyburz vauhdikkain – Olli taas kärkikolmikossa O-Meetingissä

Alicante

HS-TV Alicantessa

Alicante 1

Alicante 2

Alicante 3

Otakar Hirs Alicantessa

17.2 Costa Calidassa WRE-pitkällä Eikka 6. ja Arttu sprintissä 8.

 

×

Comments are closed.