Aloita suunnistus! -kurssit

Suunnistuksen opettelu on mielenkiintoista ja hauskaa, kun malttaa opetella asioita yksi asia kerrallaan. Perusasiat ovat lopulta yksinkertaisia ja ne oppii, kun intoa riittää. Suunnistuksessa yhdistyy moni kiva asia; metsä, luonto, juokseminen, liikkuminen, yhdessä tekeminen ja aarteen- eli rastinetsintä.

Lasten ja nuorten Aloita suunnistus! -kurssi on tarkoitettu kaikille suunnistuksesta ja metsässä liikkumisesta pitäville lapsille ja heidän huoltajilleen. Kurssin ikäsuositus on 6—13-vuotta. Kurssin tavoitteena on antaa perusvalmiuksia suunnistusharrastuksen aloittamiseen. Kurssilla tutustutaan suunnistukseen harrastuksena, karttaan ja karttamerkkeihin rennolla otteella. Leikitään ja pelataan suunnistusaiheisesti sekä saadaan ensikosketus kartan kanssa liikkumiseen. Samalla lapsella/nuorella on halutessaan mahdollisuus liittyä mukaan Helsingin Suunnistajien toimintaan. Neliosaisen kurssin hinta on 45 € ja se maksetaan samalla, kun ilmoittaudut kurssille.

Kevät 2024

1. Aloita suunnistus! -kurssi

Tiistaina 16.4. klo 18.00 – 19.15, Paloheinä
Torstaina 18.4. klo 18.00 – 19.15, Herttoniemi
Tiistaina 23.4. klo 18.00 – 19.15, Kalasatama
Lauantaina 27.4. klo 10.00 – 16.00, Pirkkola

2. Aloita suunnistus! -kurssi

Tiistaina 14.5. klo 18.00 – 19.15, Paloheinä
Torstaina 16.5. klo 18.00 – 19.15, Herttoniemi
Tiistaina 21.5. klo 18.00 – 19.15, Kalasatama
Lauantaina 25.5. klo 10.00 – 16.00, Pirkkola

Kurssin sisältö

Kurssi on neliosainen. Ensimmäisillä kolmella kerralla käydään läpi suunnistuksen perusteita ja opetellaan suunnistamaan yhdessä ohjaajien kanssa. Näiden jälkeen kurssia seuraa päiväleiri, jossa pääsee tutustumaan muihin seuran junnuihin suunnistuksen, leikkien ja yhdessäolon merkeissä. Päiväleirillä on myös tarjolla ruokailu, joka sisältyy kurssin hintaan.

Kurssi järjestetään parhaan oppimisen mahdollistamiseksi pienryhmissä. Jokaisella ryhmällä on oma ohjaaja. Myös huoltajien on suositeltavaa osallistua lapsen mukana kurssille, sillä oivaltaminen tapahtuu yleensä paljon nopeammin tutussa ja turvallisessa seurassa. Samalla saattaa oppia itsekin suunnistamaan, koko perheen lajista onkin kyse!

Kurssin jälkeen seuran jäseneksi ja HS Junnujen toimintaan liittyneiltä osallistujilta hyvitetään kurssin hinta HS Junnujen ryhmämaksussa normaalista (125 €) hinnasta. Lisäksi osallistujat saavat suunnistuksen aloituspaketin. Aloituspaketti sisältää Oravat, Ketut ja Sudet -paidan, harjoituspassin ja käytännön ohjeita treeneihin sekä kisoihin ilmoittautumisesta. Seura maksaa myös 14-vuotiaiden ja nuorempien kilpailulisenssin.

Ilmoittautuminen

Kursseille ilmoittaudutaan myClub-jäsenpalvelussa ilmoittautumissivulla. Lapselle tulee perustaa myClubiin oma tili, ellei sellaista aiemmilta vuosilta jo ole. Huoltaja voi hallinnoida tiliä oman myClub-tilinsä kautta. Tili yhdistyy automaattisesti Helsingin Suunnistajien jäsenpalveluun. Täällä tarkemmat ohjeet myClub-tilin perustamiseen.

Kurssimaksu

Kurssin hinta on 45 euroa ja se maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä. Kurssista lähtee lasku heti ilmoittautumisen jälkeen ja se tulee maksaa viimeistään päivää ennen kurssin alkua.

Lisätietoja alkeiskurssista

Lisätietoja lasten ja nuorten kursseista antaa Helsingin Suunnistajien lasten ja nuorten taitovalmentaja Anton Salmenkylä, p. 040 561 6563, anton.salmenkyla@helsinginsuunnistajat.fi

Jäseneksi liittyminen

Lasten ja nuorten toiminta

Suunnistuskoulu verkossa

Helsingin Suunnistajien Suunnistuskoulu verkossa on tutustumispaketti suunnistukseen harrastuksena ja Helsingin Suunnistajien nuorisotoimintaan.

Tämän tietopaketin ja sen videoiden avulla saat itsellesi, lapsellesi ja perheellesi perustiedot ja -taidot miten voit aloittaa suunnistuksen ensin omatoimisesti ja sitten halutessasi jatkaa seuratoiminnan pariin.

Klikkaa itsesi opintielle!

Materiaali on jaettu kolmeen osaan:

  • OSA 1. esittelee Helsingin Suunnistajien lasten ja nuorten toiminnan, ryhmät sekä käytännön asiat liittyen mm. jäsenpalveluun ja maksuihin.
  • OSA 2. on suunnistuksen alkeiskurssi – näin pääset alkuun, jossa kuuden hauskan ja opettavaisen videon avulla käydään läpi suunnistuksen perusasiat.
  • OSA 3. esittelee omatoimisesti suoritettavat Lasten rastit ja käytännön omatoimiset harjoittelumahdollisuudet.

Jos alkeiskurssi on suoritettu ohjeiden mukaisesti lapsi ja/tai nuori voi halutessaan liittyä seuran jäseneksi ja jatkaa harrastusta oman taitotason mukaisessa harjoitusryhmässä.