75-vuotiasta juhlimassa

“Metsissä kuljimme kerran”

Seurahistorian tulkitsija ja sanoittaja Kalle Rantala nostatti tunnelmaa juhlayleisössä elävällä historiakerronnalla yhteisestä ilostamme Helsingin Suunnistajista ennen, nyt ja tulevaisuudessa. Tarinan pääosassa oli seuratoimija ja tämän luovuus ja kyky toimia yhdessä,  halu aikaansaada sekä edistää arvoja ja päämääriä, joiden tavoittelun koemme tärkeiksi. Tällä kertaa emme olleet “matkalla metsässä”, vaan ajan kulkuja avaamassa ja 75-vuotiasta juhlistamassa.

Suomen Olympiakomitean puheenjohtaja Timo Ritakallio, joka oli tapahtuman aikaan Espanjassa Euroopan Olympiakomiteoiden vuosikokouksessa, piti juhlapuheen videon välityksellä. Oli myös erityisen ilahduttavaa, että Juhani Salmenkylä oli juhlimassa kanssamme, kuten yhteistyökumppanimme Metsähallitus, Mehiläinen, Suomen Suunnistusliitto ja Suunnistava Uusimaa.

Näitten juhlien päätyttyä on aika kiittää sen toteuttajia, Milla Mattilaa sekä Hanna Lankista, ja juhlien ideointiin osallistunutta Jussi Rajamäkeä. Apua ryhmä sai matkansa varrella monilta seurakavereilta. Erityiset kiitokset kuuluvat myös Paasiravintolan henkilökunnalle ja ravintolan erinomaisille tarjoiluille sekä Duo Groundedin sopraano Marja Karille ja kitaristi Jouni Marttiselle. Pauliina Lankinen juonsi viihdyttävän historiateokseen perustuvan tietokilpailun ja Tommi Oksanen esitti värikkään tarinan ihmiseksi kasvamisesta urheiluseurassa. Illan isäntänä toimi tyylikkäästi Pekka Lammi.

Kiitos kuuluu myös Senni Sopaselle, jonka erityisellä rakkaudella antama lahjoitus nuorille ohjataan Pirkko ja Juhani Salmenkylän rahastoon.

 

Jouko Lahtinen jakoi tunnustuksia seuratoimijoille

“Juhlavuosi on sopiva aika kiittää niitä, jotka vuosien mittaan ovat tätä seuraa rakentaneet. Tänä vuonna on jaettu tunnutusmerkkejä kevätkokouksessa, HOGissa, syyskokouksessa ja nyt itse 75-vuotisjuhlassa.

Syyskokouksessa viimeisenä jaetun merkin sai Aimo Kangas. Siinä perusteluna oli Aimon vahva panos seuran nuorisotyössä vuosituhannen vaihteessa. Sanoin silloin, että sen työn tuloksena seurassa on monia nuoria vastuunkantajia. Tälle jatkona sopii erinomaisesti seuraavat neljä tunnustusmerkkiä”.

(more…)

Pinja Hietanen kaipasi hyvää treeniseuraa ja valitsi HSnaiset

“Täytyy sanoa, että on ollut todella tervetullut olo tulla uuteen seuraan”, toteaa Pinja Hietanen,”Kiitos siitä!”

Naisten pääsarjassa kilpaileva Pinja kertoo, että melkein koko suku on suunnistanut ainakin jossain vaiheessa. “Aloitin suunnistamisen kuusivuotiaana ja tietenkin suoraan kisoista. Seura oli n. 15-vuotiaaksi Kuusankosken Urheiluseura, jota edustan edelleenkin yleisurheilupuolella. Kouvolan Suunnistajiin siirryin 16-sarjassa. Suunnistus on ollut elämäntapa lapsesta asti ja olen harjoitellut ja kilpaillut tavoitteellisesti n. 14-vuotiaasta asti”.

(more…)

HS seuramestaruus tulokset

HS seuramestaruuden vei Mustikkamaalla 10.11. käydyssä kisassa Tuulikki Karvinen, hyvinä haastajina Annamari Vierikko ja Pirjo Pajarinen. Kuuden kärkeen ikäsarjakertoimilla korjatuissa tuloksissa mahtuivat myös Lauri Kekoni, Einari Heinaro ja Riikka Otsamo.

Eikka piti maastossa kovinta vauhtia ja selvitti Arttu Syrjäläisen mestaroiman 2,7km radan aikaan 11:05.

Tulospalvelua viivästytti yhden tuloskoneen protestointi talviaikaan siirtymiselle. Koneen edellä aikaansa käyvä kello antoi osalle kisaajista 3min sakkokierroksen. Lisäksi huomattava osa emit-korteista ja ehkä leimasimistakin oli siirtynyt talviunille ja toimi kankeasti 46 kisaajan äkillisessä rynnistyksessä. Kaikki suoritukset hyväksyttiin, kaikille saatiin oikea aika ja oman ikäsarjan oikeuttama kerroin.

>> Kaikki tulokset   >> Online tulokset ja väliajat  >> GPS seuranta

Onnea voittajille ja kiitos kaikille osallistujille!
(more…)

Helsingin Suunnistajat on virkeä 75-vuotias: Helsingin Suunnistajat 1943–2018 historiateos julkaistu

 

Metsissä kuljimme kerran. Kuva: Urheilumuseo.

 

Sodan jaloista suunnistuksen suunnannäyttäjäksi

Tiedote 8.11.2018

Tänään julkaistu Helsingin Suunnistajien historiateos Metsissä kuljimme kerran – Helsingin Suunnistajat 1943–2018 kertoo Suomen suurimman suunnistusseuran reiteistä.

Helsingissä jatkosodan aikana suomenkielisille suunnistajille perustettu yhdistys on ollut aktiivinen pääkaupunkiseudun luontoliikunnan edistäjä ja mahdollistaja sekä menestyvä huippusuunnistusseura läpi vuosikymmenten.

(more…)

Syyskokous jakoi ansiomerkkejä seuratoimijoille

Helsingin Suunnistajat ry:n sääntömääräinen syyskokous käytiin 6.11.2018 klo 19 Pirkkolan monitoimihallin kerhohuoneessa.

Hallituksen kokoonpanoon valittiin yksimielisesti: Jouko Lahtinen (pj), Heli Koivistoinen, Mikko Laakso, Kalle Rantala ja Henrik Tala. Harri Kosken tilalle toiseksi vuodeksi valittiin Jorma Erkkilä

Toista vuottaan jatkavat: Petra Erola, Synnöve Miettinen ja Pekka Väisänen

Jaostojen puheenjohtajiksi valittiin yksimielisesti:

Kuntosuunnistusjaosto Hilleriikka Vaho
Nuorisojaosto Heli Koivistoinen
Valkoinen jaosto Riikka Otsamo
Sininen jaosto Henrik Tala
Kilpailujaosto Pekka Väisänen
Talousjaosto Petra Erola

Ansiomerkkien jakaminen

 

(more…)