Iltarastit 17.6. Laakso

Seuraavat Iltarastit

Iltarastit 17.6. Laakson ratsastusstadion (Auroranportti 4, Helsinki) 16:30-18:30. Ratamestari Paavo Heinonen, pomo Tero Immonen.

Radat: 1.5, 3, 4, 5, 6 ja 7km, Taitotreenit 4 ja 6km sekä R-radat R60/R90 (37 rastia, kaikki n 7km). Radat painettu karttaan (ei piirretä). Kartat 1:7 500/10 000.

Tulospalvelu suljetaan ja ajanotto päättyy 20:00. ONLINE tulokset.

>> Katso tarkemmat tiedot

Seuraavaksi Iltarastit 24.6. Pirttimäki – Isosuo

Kiitos kuuluu kaikille – onnistuimme luomaan hienon ilmapiirin Vihdin ja Helsingin osakilpailuihin

Marika Teini Nina Vanhatalon haastattelussa  Kuva: Jarmo Koskela

Suunnistuksen maailmancupin ensimmäinen kierros 8.-11.6. Vihdissä ja Helsingissä on saatettu päätökseen ja nyt on aika välittää kilpailunjärjestäjien kokemukset kolmesta huippusuunnistuksen osakilpailusta.

Päällimmäisenä tunteena on, että oli hienoa olla HS:läinen maailmancupin maastokilpailuissa Vihdissä ja Senaatintorilla Helsingissä, toteaa seuran puheenjohtaja Jouko Lahtinen ja jatkaa, että tapahtuman kansainvälisen valvojan Göran Anderssonin ja IOF:n pääsihteerin Tom Hollowellin antama palaute lämmitti mieltä. Göran Andersson ja Tom Hollowell totesivat, että sprinttiviesti oli yksi parhaiten koskaan järjestetyistä sprinttikilpailuista ja he kehuivat myös tunnelmaa areenalla.

Helsingin Suunnistajien puheenjohtaja Jouko Lahtinen ja kilpailunjohtaja Pekka Väisänen haluavat kiittää kaikkia tapahtumiin osallistuneita urheilijoita, kuntoilijoita ja katsojia hienon ja kannustuksentäytteisen ilmapiirin luomisesta

 

Jouko Lahtinen ja Pekka Väisänen vastaanottivat IOF:n HS:lle osoittaman tunnustuksen maailmancupin järjestämisestä (Kuva: Markku Sormunen)

Senaatintorilla 5 000 osanottajan suunnistusjuhla

MC sprinttiviestin voittajatMaailmancupin sprinttiviesti Senaatintorilla tiistaina oli kaikin puoli täysosuma. Upea kilpailu, äänekäs ja suurilukuinen yleisö, ja paljon innokkaita lapsia ja aikuisia kokeilemassa suunnistusta pääkaupungin keskustassa. Kaiken kruunasi upea sää. Ruotsin voitto viestissä tuli näyttävällä soolojuoksulla läpi kisan.

Tapahtumassa oli paljon muutakin kuin itse maailmancup. Kisaa ennen lasten labyrinttisuunnistuksessa tehtiin yli 200 suoritusta, saman verran kokeiltiin lähikortteleiden kaupunkisuunnistusta ja kisan jälkeen kisakartalla sprinttisuunnistusta kokeili huikeasti lähes tuhat innokasta liikkujaa. Yleisömäärä iltapäivän aikana kohosi hämmästyttävään 5 000 katsojaan! (Lukumäärä Helsingin kaupungin arvio.)

Helsingin Suunnistajat haluaa kiittää tekijöitään ja tukijoitaan kaiken tämän mahdollistamisesta. Kisa-alueita suurelta osin hallinnoivien Helsingin kaupungin ja Helsingin yliopiston tila- ja kiinteistötoimen yhteistyö ja luottamus oli välttämätöntä, jotta tapahtuma voitiin järjestää. Kiitos myös kaikille mukana olleille kilpailijoille, katsojille ja tapahtumien osanottajille mukana olemisesta ja upean tunnelman luomisesta!

MC SenaatintoriAlla linkkejä tuloksiin, kuviin ja uutisiin, joiden mukana pääsee uudelleen nauttimaan suunnistusjuhlan hienoista hetkistä.

Kuvia  –  Kilpailun tulokset  –  Helsingin Sanomat  –  Kestävyysurheilu  –  YLE:n TV-lähetys (YLE Areena)

 

Teksti: Henrik Tala

Maailmancupin sprinttiviesti ja avoin kaupunkisuunnistus Senaatintorilla 11.6.

Maailmancupin sprinttiviesti kisataan keskellä stadia tiistaina 11.6. klo 17.55 – 18.50. Yleisötapahtuma alkaa jo 16.30 lasten labyrinttisuunnistuksella ja koko illan kaupunkisuunnistuksella.

>> Katso ohjelma

Kuntosuunnistajat pääsevät testamaan taitojaan maailmacupin kisakartalla klo 19.10 – 20.00. Avoin sprinttisuunnistus on maksuton ilman ajanottoa.

>> Tule mukaan avoimeen sprinttiin

Kesäyö Kangasalla: Jukolan lehdistötiedote

Kuva: Antti Harkko

 

Tiedote 11.6.2019

This is a Finnish press release about Jukola competition centre and interview with course setters.

 

Kangasala-Jukolan kilpailukeskuksessa alkaa olla kaikki valmista vilkasta viikonloppua varten. Jukolaan on ilmoittautunut ennätysmäärä suunnistajia (20 592), ja yhteensä paikalle odotetaan jopa 50 000 kävijää.

Jukolan 2000 talkoolaisesta jo useampi sata on tehnyt hommia kilpailukeskuksen pellolla tai toimistotiloissa. Yhteistyökumppanuuksia hoitanut Petri Ikävalko vaihtoi kesäkuun alussa kauluspaidan työverkkareihin ja kumisaappaisiin ja ahkeroi kisakeskuksen rakennushommissa:

‒ Kisakeskuksessa näyttää upealta. Se on toimiva ja mahdollistaa hyvin kisan seuraamisen. Monin paikoin on valmista, mutta paljon pientä viimeistelyä on tehtävänä. Muun muuassa screenien, mainosaitojen ja opasteiden asennus tapahtuu tiistain aikana, Ikävalko kertoo.

Keskiviikkona järjestäjillä on edessä kenraaliharjoitus, jossa testataan kaikkien osa-alueiden toimimista. Samalla talkoolaiset pääsevät harjoittelemaan tehtäviään.

(more…)