Tala Emilia

Syntymävuosi: 2003

Asuinpaikka: Helsinki

Ammatti:

Twitter ja Instagram: @emiliatala

Parhaat tulokset: NEM-sprintti 7. (2021), NEM-viesti 2. (2021) SM-keskimatka 3. (2020), SM-sprintti 2. (2019), NEM-pitkämatka 23. (2019) ja 21. (2021) ja pitkämatka 3. (2018)

Valmentaja: Kalle Rantala

Kuka olet, mistä tulet? Olen suomalainen nuori suunnistaja ja olen koko ikäni suunnistanut Helsingin suunnistajissa.

Kauanko olet kilpaillut suunnistuksessa ja onko sinulla muuta urheilullista taustaa? Ensimmäisiä suunnistusratoja yksin juoksin viisivuotiaana Englannissa. Kunnon kilpailemisen aloitin kuitenkin kuusivuotiaana Suomessa. Sen lisäksi kisaan myös yleisurheilussa päälajinani kestävyysjuoksu ja etenkin esteet. Olen ollut hyvin liikunnallinen myös nuorempana ja harrastin näiden lajien lisäksi telinevoimistelua. Talvisin hiihto on myös isona osana harjoittelua ja nuorempana kävin myös hiihtokisoissa.

Suunnistusurasi kohokohta tai parhain suoritus? Onnistuneimpana kisa suorituksena muistan SM-viestit 2018 ja 2020, joissa joukkuevastuu pakotti huolellisempaan suunnistamiseen ja jättämään riskit pois, joita henkilökotaisissa kisoissa liian usein otan. Myös suuri onnistumisen kokemus on jäänyt 2018 FIN5 viimeisestä päivästä, missä lähdin takaa-ajossa sijalta 10, 12 minuuttia ensimmäistä juoksijaa perään ja maaliin tullessani olin noussut sijalle 3.

Tavoitteesi suunnistuksessa? Suunnistuksessa tavoitteeni on tähdätä huipulle.

Lempimaastosi? Kangasmaasto, jossa voi pitää kovaa vauhtia on lempparini, mutta tykkään myös mäkisistä maastoista.

Peukku- vai levykompassi ja miksi? Ei kumpikaan. Suunnistan rannekompassilla, jonka käytön aloitin 13-vuotiaana. Sitä on mielestäni selkeämpi katsoa, eikä se peitä karttaa. Se ei kuitenkaan ole yhtä tarkka suunnanottoon, kuin levykompassi.

Mitä teet, kun pummaaminen alkaa? Pyrin paikantamaan sijaintini selkeiden kohteiden avulla…mikäli itsekurini antaa minun hidastaa vauhtia.

Mottosi! Suunnistaessa mut pelastaa “self trust will guide you like a compass”, elämässä ihan vaan YOLO

Musiikkimaku? Top genret: pop, rap ja country

Mikä on parasta suunnistuksessa?
Niin moni asia. Parhaimmat kuitenkin se, kun pääsee metsään ja kaikki ajatukset kohdistuu vaan just siihen hetkeen, onnistumisen tunne ja sen jakaminen muiden kanssa, sekä lajin monipuolisuus ja se kuinka monesta eri tekijästä suunnistus suoritus koostuu.

Mikä on parasta Helsingin Suunnistajissa? Hyvä yhteishenki, etenkin Hesan naisten haippi ja halu viedä yhteistä tekemistä ja kehittymistä eteenpäin.