Kompassiviesti 1.6.2023 kilpailuohjeet

Uudenmaan alueen Kompassiviesti Kivikossa 1.6.2023

Kilpailuohjeet

Lopulliset kilpailuohjeet luettavissa kilpailukeskuksessa tapahtumapäivänä. 

Kilpailussa noudatetaan SSL:n kilpailusääntöjä, Kompassi-kilpailujen yleisiä ohjeita ja järjestäjän ohjeita. 

Viestiin osallistuminen edellyttää, että suunnistajalla on kilpailulisenssi. 

Näihin kilpailuohjeisiin voi tulla muutoksia. Lopulliset kilpailuohjeet ovat esillä kilpailukeskuksen infotaululla. 

ORGANISAATIO

Kilpailunjohtajat: Elina Roschier, Minna Ryyppö

Valvoja: Teemu Kantelinen, HyRa

Ratamestarit: Jeppe Koivula, Tiina Haarlaa

Tulospalvelu: Jyrki Louhi

Tuomarineuvosto: Tuomarineuvostoon kuuluu puheenjohtaja, joka toimii myös kilpailun valvojana. 

TAPAHTUMAPAIKKA

Kilpailukeskus sijaitsee Kivikon liikuntapuistossa, entisen “Hiihtohallin” läheisyydessä. Hallin osoite on Savikiekontie 4, 00940 Helsinki. Kilpailukeskus on niityllä n. 500 m päässä hallista.

Kilpailupaikalle pääsee busseilla, jotka kulkevat Kehä 1:ta pitkin, esimerkiksi linjat nro 54, 560, 561, 562. Lähin pysäkki lännestä tullessa on Kivikonlaita, jolta on kävelymatkaa kilpailukeskukseen n. 1300m ja idästä päin tullessa Kivikontie, jolta on kävelymatkaa kilpailukeskukseen saman verran. Samanpituinen kävelymatka on myös Kontulan metroasemalta.

Kivikonlaita-pysäkki -> kilpailukeskus
Kivikontie-pysäkki -> kilpailukeskus
Kontulan metroasema -> kilpailukeskus

PYSÄKÖINTI

Pysäköinnin ohjaus klo 16.30 alkaen. Ei parkkimaksua. Pysäköintiin osoitetaan kaksi aluetta; Savikiekontie 6 sekä Kivikonkuja 4. Pysäköinnin ohjaus alkaa Kivikonlaidan ja Savikiekontien risteyksestä. Pysäköintitilaa on niukasti, koska alueella on myös muita käyttäjiä. Toivomme saapumista julkisilla kulkuvälineillä tai täysillä autoilla. Molemmilta pysäköintialueilta on noin 600 m kilpailukeskukseen.

Huomioksi pysäköinnistä:

Hallin p-alueiden lisäksi suunnistajien käyttöön on varattu kaupungin arkiston piha. Jos pysäköintipaikat loppuvat, paikoitustilaa tulee etsiä omatoimisesti esimerkiksi kilpailualueen itäpuolelta Kontulasta, jossa on jonkin verran kiekkopysäköintipaikkoja.

Arkiston pihalle pysäköiville tiedoksi, että viitoitettua reittiä ei pysty kulkemaan lastenvaunuilla. Vaunujen ja rattaiden kanssa kulkevien kannattaa kiertää pohjoisen kautta, ks. kuva. Tätä kiertoa ei ole viitoitettu.

KILPAILUKARTTA

Suunnistuskartta 09/2017, käyräväli 5 m, mittakaava 1:7500, A5. Kartta on muovikotelossa. 

MAASTO

Kilpailumaasto on taajaman ulkoilualuetta, jota hallitsee yksi mäkialue. Maasto on kallioinen ja paikoin nimensä mukaisesti kivikkoinenkin. Eri tasoisia polkuja on runsaasti. Karttaan merkityt polut erottuvat kuitenkin maastossa selkeästi. 

OSUUDET JA MATKAT

Kilpailussa on yksi sarja. Osuusjärjestys ja osuuspituudet ovat seuraavat:

OsuusSarjaHajontaMatka
osuusHD14Kyllä2,2 – 2,3 km
osuusHD12TR (Tukireitti)Kyllä1,4 – 1,5 km
osuusHD10RR (Rastireitti)Ei2,5 km/ 1,4 km
osuusHD10RR (Rastireitti)Ei2,5 km/ 1,4 km
osuusHD12TR (Tukireitti)Kyllä1,4 – 1,5 km
osuusHD14Kyllä2,2 – 2,3 km

KILPAILUMATERIAALI

Kaikki osuudet käyttävät kilpailunumeroita. Numerot ja emit-kortteihin kiinnitettävät tarkistuslipukkeet jaetaan seuroittain infosta. Omat hakaneulat!

Kuvalliset rastimääritteet on painettu karttaan paitsi RR-sarjoissa rastimääritteitä ei käytetä.

RASTIT, LEIMAUSJÄRJESTELMÄ JA EMIT-KORTIT

Rastit on merkitty oranssivalkoisin rastilipuin. Rastilipun kanssa samaan rastipukkiin on kiinnitetty Emit-leimasin, johon suunnistaja asettaa Emit-korttinsa. Rastireitin rastilipuissa on koodit RR1, RR2, RR3 jne. Muiden sarjojen rasteilla rastileimasimiin on merkitty karttaan painettujen rastimääritteiden mukainen rastin oma numerotunnus (rastin koodi).

Kaikilla sarjoilla on yhteinen viimeinen rasti. Rastilla on kaksi rastilippua, normaali ja RR6 tunnuksella merkattu. Rastilla on rastipukkeihin kiinnitettyinä sekä rastireitin leimasin (koodi RR6) että muiden ratojen leimasin (101). Rastilla voi leimata kummalla tahansa leimasimella, molemmat hyväksytään.

Mallirasti on nähtävillä kilpailukeskuksessa. Kilpailussa käytetään elektronista Emit-leimausjärjestelmää. Tarvittaessa järjestäjä lainaa Emit-kortin (4€/kpl). Lainatut Emit-kortit on palautettava infoon. Palauttamatta jätetystä kortista peritään 70 €:n maksu.

Kilpailija vastaa Emit-korttinsa toimivuudesta ja siitä, että käyttää ilmoittautuessa mainittua kilpailukorttia (tarkista erityisesti että käytät omaa emit-korttia etkä vahingossa käytä esimerkiksi veljesi/sisaresi korttia). Viestin aikana yhtä emit-korttia saa käyttää vain yhdessä joukkueessa ja joukkueen sisällä vain yhdellä osuudella. Kilpailun järjestäjä ei tarkista kilpailijan kilpailukortin oikeellisuutta ennen lähtöä. 

Emit tarkistusluiskaan kirjoitetaan emit numero ja juoksijan nim

Irmassa ilmoitetun emit-kortin numeron voi vaihtaa etukäteen sähköpostilla 1.6. kello 12:00 mennessä (jyrki.louhi at helsinginsuunnistajat.fi). Tämän jälkeen muutokset paikan päällä infossa. 

PUUTTUVAT TAI VÄÄRÄT LEIMAT

Rastireitti- ja tukireittiosuuksilla kilpailijan loppuaikaan lisätään 10 minuuttia jokaisesta puuttuvasta tai väärästä leimasta. 1. ja 6. osuudella vääristä tai puuttuvista leimoista seuraa hylkääminen. Jos 1. osuuden juoksija on hylätty, joukkue voi silti jatkaa viestiä normaalisti eteenpäin, mutta ei saa lopputulosta.

VIESTIN KULKU

Lähtö tapahtuu klo 18. Aloittajat kutsutaan lähtöalueelle nollauksen kautta klo 17.50. Lähtö tapahtuu riveittäin tieltä. Kartat jaetaan käteen. Kuuluttajan annettua luvan, karttoja voi katsoa 1 minuutin ajan ennen lähtöä.

K-piste sijaitsee hieman eteenpäin lähtö-/vaihtoalueelta. K-piste on merkitty karttaan kolmiolla.

Saapuva kilpailija lähettää seuraavan juoksijan matkaan vaihtopuomin yli kosketuksella. Lähtevä kilpailija ottaa karttatelineestä itse oman joukkue- ja osuusnumeronsa mukaisen kartan. Lähtevä juoksija saa luonnollisesti lähteä matkaan vasta kun hänen oman joukkueensa juoksija saapuu vaihtoon. Vaihdossa on toimitsijoita opastamassa kilpailijoita, mutta toiveena on että myös huoltajat kävisivät tämän toiminnon nuorimpien kilpailijoiden kanssa läpi.

Ennen viestiä näytetään vaihdon mallisuoritus klo 17.40.

Karttoja ei kerätä pois, mutta niitä ei tule näyttää eikä ratoja muutenkaan paljastaa maastoon lähtemättömille kilpailijoille.

Saapuva kilpailija ohjataan vaihtoon viideltä ensimmäiseltä osuudelta, 6. osuus juoksee maaliin. Sekä vaihdossa että maalissa leimataan. Joukkueen sijoitus ratkeaa maalilinjan ylityksestä.

Huomioitava: Rasti-ja tukireittiläisten sakkominuuttien laskenta ja niiden lisääminen joukkueen kokonaisaikaan ei tapahdu reaaliajassa. Näin ollen esimerkiksi online-tulospalvelu ei näytä todellista tilannetta, mikäli juoksijoille tulee sakkominuutteja. Lopputulokset julkaistaan ja palkinnot jaetaan, kun kaikki sakkominuutit on otettu huomioon.

YHTEISLÄHTÖ

N. 15 minuuttia voittajajoukkueen maaliin saapumisen jälkeen järjestetään yhteislähtö kaikille niille juoksijoille, jotka eivät ole vielä päässeet maastoon. Ohjeet uusintalähtöön kuulutetaan megafonilla. 

KESKEYTTÄNEET

Keskeyttänyt suunnistaja voi juosta vaihtoon ja lähettää seuraavan juoksijan matkaan (-> sama kuin hylätty suoritus). Jos juoksija joutuu keskeyttämään esimerkiksi loukkaantumisen takia, on hänen kuitenkin käytävä ilmoittautumassa maalissa.  Jos keskeyttänyt juoksija ei ole voinut suorittaa normaalia vaihtoa, loput juoksijat voivat lähteä matkaan yhteislähdössä, joka järjestetään metsään lähtemättömille juoksijoille noin 15 minuuttia voittajajoukkueen maaliintulon jälkeen.

KIELLETYT ALUEET

Karttaan on merkitty kielletyt alueet violetilla viivoituksella. Ratojen loppuosan lähellä frisbee golf radan väylät on merkitty kielletyksi alueeksi. Kielletyn alueen merkintä on lähellä rastireitin ja tukireitin siimaria, mutta eri värinen. Kielletty alue on violetti, siimari oranssi. Myös kielletyn alueen nauha maastossa on eri värinen kuin siimari. Kielletty alue on nauhoitettu vain siltä osalta kuin se on merkitty karttaan yhtenäisellä reunaviivalla.

TULOSPALVELU

Kilpailun aikiset on-line tulokset.

Lopulliset tulokset julkaistaan kilpailun nettisivuilla tapahtuman jälkeen. Lopullisiin tuloksiin korjataan RR- ja TR- sakot sekä yhteislähdön aiheuttamat muutokset.

WC

Hallin kahviossa on WC. Älä kulje nastareissa sisällä! 

ENSIAPU

Sijaitsee Infossa. 

Suosittelemme asentamaan puhelimiin 112 Suomi -sovellus. 112 Suomi -sovelluksen avulla avunsaanti hätätilanteessa nopeutuu. Kun sovellus on asennettu puhelimeen, soittajan tarkka sijaintitieto välittyy hätäkeskukseen automaattisesti. 112 Suomi -sovellus on ladattavissa sovelluskaupoista ilmaiseksi muun muassa Android- ja Iphone-puhelimiin.

KUULUTUS

Kilpailussa ei ole kuulutusta. Tärkeät ohjeet annetaan megafonilla. 

PALKINNOT

Kolme ensimmäistä joukkuetta palkitaan mitalein. Palkinnot jaetaan, kun lopputulokset ovat selvillä ja mahdolliset rastireittiläisten sakkoajat ovat lisätty kokonaisaikoihin.

VALOKUVAT

Tapahtumassa otetaan valokuvia, jotka julkaistaan tapahtuman sivuilla

Tervetuloa! 

Helsingin Suunnistajat