HS:n kynä 1/2021

Kateudesta kaikki lähti – yhteinen etäkimppajumppa

Ilkka Malmi 22.3.2021

Olin pitkään hehkutellut pääseväni talvikaudella 2020-21 osallistumaan Helsingin Suunnistajien koko seuran yhteiseen viikoittaiseen kuntopiiriin Paloheinässä.

Sattuneesta K-alkuisesta syystä tuo haave kuitenkin kariutui. Samalla heikkoluonteisen aikuisliikkujan orastava alaselkäpakaratakareisijumi muistutti kuitenkin siitä, että säännöllinen kuntopiiri olisi välttämätöntä ja yksin tehtynä se ei tulisi toteutumaan.

Sattuma puuttui peliin ja huomasin naapuriseura OK Trianin some-viestinnästä, että hehän järjestävät kuntopiirejä etäyhteyksin. Kateudenpuuskasta selvittyäni rohkenin laittaa viestin ystävälleni Liljeströmin Heidille, josko pääsisin mukaan kuokkimaan ja lankuttamaan Trianin vuorolle.

Kuinka ollakaan yhteydenotto johti siihen, että Heidi oli yhteydessä HS:n toiminnanjohtaja Anu Pikkaraiseen ja ensimmäiset yhteiset etäjumpat järjestettiin joulukuussa. Hyvien kokemusten jälkeen järjestelyvastuuta jakamaan saatiin tammikuussa Kari-Pekka Seppäsen avulla myös Espoon Suunta.

Kolmen seuran virtuaalinen lihaskuntoharjoitus onkin nyt toiminut koko talvikauden upeasti vuorovedolla. Kuntopiireihin osallistuvien määrä on vakiintunut noin 70-80 etäyhteyteen. Hikeä vuodattavien määrä on kuitenkin ollut todennäköisesti joinakin kertoina jopa yli 100, sillä meiltäkin saman yhteyden takaa on ollut mukana vaihtelevasti 1-4 osallistujaa.

Vetäjiksi on saatu seurojen parhaita voimia, eli ohjaajan roolissa ovat ansiokkaasti toimineet mm. Virpi Palmen, Anssi Vesanto, Otto Simosas, Anneli Laurila, Jani Lakanen, Arttu Syrjäläinen, Anton Salmenkylä ja Einari Heinaro, joille erityisen iso kiitos! Kukin ohjaaja on tuonut kuntopiireihin virkistävää vaihtelua omien teemoja, erilaisten liikkeiden, haasteiden ja käytettävien välineiden (keppi, tyyny, kuula jne.) avulla.

Perisuomalaiseen tapaan videokamera on yleensä ollut päällä vain ohjaajalla, joten osallistujat ovat saaneet hikoilla, hengästyä (ja allekirjoittaneen osalta myös alisuorittaa) ihan kaikessa rauhassa katseilta piilossa.

Kivoja asioita tapahtuu, kun hyvät ihmiset käärivät yhdessä hihansa. Kiitos kaikille kuntopiireissä talvikaudella mukana ähkineille, nähdään kesällä metsässä!

-Ilkka Malmi 22.3.2021