HS Kynä 1/2022

Seurassa työskenteleminen avasi uusia näkökulmia seuran toimintaan

30.7.2022. Kirjoittajat: Anu Pikkarainen, Anni Rajala ja Camilla Laurèn 

“Nyt, kun olen ylittänyt sen kynnyksen, että olen oppinut tuntemaan ihmiset ja järjestelmän paremmin, niin on helpompi mennä vapaaehtoiseksi seuran järjestämiin tapahtumiin” kertoo Camilla Lauren

Kaksi Helsingin Suunnistajien omaa nuorta Anni Rajala ja Camilla Laurén olivat touko-kesäkuussa 2022 kesätöissä Etelä-Suomen liikunta ja urheilun kesäsetelituen kautta seurassa. Tytöt olivat auttamassa niinä hektisimpinä viikkoina, jolloin seuratoiminnassa tapahtui joka rintamalla paljon. Kolmen viikon mittainen työllistäminen oli onnistunut kokemus puolin toisin.

Eslun verkkolehti kirjoitti kesäsetelityöstä verkkolehti Etelätuulessa. Tässä linkki juttuun: 

Annetaan tyttöjen itse kertoa mitä he kesätyöharjoittelussa tekivät ja miten työjakson kokivat:

Me, Camilla ja Anni, saimme mahdollisuuden toimia kesäkuun kolmena ensimmäisenä viikkona kesätyöharjoittelijoina seurassamme. Työsuhteemme aikana toimimme muun muassa apuohjaajina lasten harjoituksissa ja toimitsijoina Iltarasteilla, HOG:issa ja Jukolassa.

Lasten harjoitukset: Lasten harjoituksissa työhön kuului rastien vienti ja haku pois maastosta, alkuleikkien toteuttaminen ja lasten vastaanottaminen, heidän saapuessaan ulos maastosta. Hienointa oli oppia tuntemaan seuramme nuorimpia, sekä tietenkin myös heidän huoltajiaan, ja saada mahdollisuus olla osana heidän harrastuksensa alkua. Yhteistyö lasten kanssa sujui todella mukavasti ja oli uskomatonta nähdä kuinka hyvin lapset jaksoivat kuunnella ja kunnioittaa sekä toisiaan että ohjaajia.

Jukola viikonloppu Mynämäelle 18.- 19.6. Jukolassa olimme mukana valmistelemassa HS:n seurateltan ruoka- ja juomatarjoilua sekä ylläpitämässä teltan yleistä siisteyttä. Viikonloppu sujui todella sulavasti ja aikaa jäi myös hyvin itse kisan seuraamiseen, seuralaisten kannustamiseen ja ystävien kanssa oleskeluun.

Iltarastit kesäkuussa: Iltarasteilla pääsimme myymään ja jakamaan karttoja iltarasteille osallistujille sekä rekisteröimään heitä metsään. Myyntilaitteiden käyttö saattoi tuntua aluksi vähän sekavalta, koska oli niin paljon muistettavaa, mutta jo ensimmäisen illan aikana siihen tottui nopeasti. Myynnin aikana oppi asiakaspalvelijana olemista ja vaikka Jukolan lähestyessä illat olivat hyvin kiireisiä, ei vaikeita tilanteita tullut juurikaan ja illat kuluivat nopeasti.

HOG viikonloppu 11. – 12.6: Helsinki O-Gamesissa olimme mukana kisapaikan rakennustalkoissa ja kilpailupäivinä toimitsijoina infopisteessä ja kahviossa. Sunnuntain kisassa työhön kuului myös osallistumispalkintojen jakaminen alle 12-vuotiaille nuorille maaliin tullessa. Kahviossa työskentely oli mukavaa ja samalla pääsi hyödyntämään iltarasteilta opittuja taitoja ja työnteko oli nopeampaa, kun laitteet olivat jo ennestään tuttuja. Viikonlopun aikana pääsin myös opettamaan muille toimitsijoille kuinka myynti tapahtuu, joka oli mielenkiintoista.Camilla: Kaiken kaikkiaan työjakso oli todella antoisa ja opettavainen. 

Parasta oli saada tutustua laajemmin seuran toimintaan ja tapahtumien takana olevaan työhön. Mukavaa oli myös tutustua oman seuran jäseniin ja myöhemmin pystyä moikkaamaan teitä kaikkia kisoissa sekä muissa tapahtumissa. Tämän jälkeen kynnys osallistua toimitsijana seuran tapahtumiin on kyllä ehdottomasti matalampi tietäessään tarkemmin kuinka asiat seurassamme hoidetaan.Anni: Työjakso oli erittäin hieno kokemus ja olen samaa mieltä jo Camillan mainitsemienkin kommenttien kanssa. Työjakso antoi varmasti oppeja ja apua tulevaisuudenkin työnkuvissa ja valmisti loistavasti myös erilaisiin tehtäviin, kuten valmentamiseen tai asiakaspalveluun.