Turvallisesti metsään!

avausHelsingin Suunnistajat järjestää kevään aikana luontoliikuntaa yli 20 kartalla ja metsään viedään yli 500 rastilippua löydettäväksi.

Tässä eväät kevään omatoimiseen suunnistukseen:

 • Lasten Rastit: maksuttomat, itse tulostettavat kartat lähimaastoissa (Paloheinä, Pirkkola, Lauttasaari, Laakso, Herttoniemi ja Kivikko)
 • Lähikiintorastit: Paloheinä, Pirkkola ja Kivikko, “kaikki rastit”-kartat verkkotilauksena ja myyntipisteissä
 • Kiintorastit Nuuksio: Pirttimäki, Solvalla, Luukki ja Salmi, “kaikki rastit”-kartat verkkotilauksena ja myyntipisteissä
 • Omatoimi-Iltarastit: viikoittain vaihtuvat maastot 29.3. alkaen, ensimmäiset kartat Mustikkamaa, Uutela, Pirkkola ja Paloheinä jo saatavissa
 • Katso maastot ja myyntipaikat kartalla
kartta

Katso maastot kartalla

 

Toimitaan vastuullisesti: sairaana pysytään kotona, käsiä pestään, yskitään oikein, pidetään etäisyyttä ja huomioidaan riskiryhmät.

>> Lasten Rastit

>> Omatoimi-Iltarastit

Suunnistus jatkuu Omatoimi-Iltarasteilla

Koronavirus-epidemia aiheuttaa poikkeusjärjestelyjä myös Helsingin Suunnistajien järjestämään kuntosuunnistukseen. Epidemian leviämisen torjuminen vaatii vastuullista toimintaa koko suunnistavalta yhteisöltä. Kevään Iltarastien osalta tämä tarkoittaa siirtymistä omatoimiseen suunnistamiseen.
Iltarastit

 • Iltarastit järjestetään omatoimisena suunnistuksena ainakin toukokuun loppuun asti
 • Omatoimi-Iltarastit järjestetään kalenterin mukaisesti 30.3. alkaen, viikoittain vaihtuvissa maastoissa
 • Rastit ovat maastossa koko viikon sunnuntaista sunnuntaihin, ei leimasimia, ei ajanottoa
 • Kiintorastit avataan jo huhtikuun alussa sekä Nuuksiossa että uutena myös Helsingin liikuntapuistoissa
 • Kaikkia karttoja saa myyntipisteistä sekä postitse suoraan kotiin, myyntipisteet ja tilausohjeet julkaistaan 22.3.
 • Toimimme viranomaisten määräysten ja Suunnistusliiton ohjeiden mukaan, tilanne voi muuttua nopeastikin, tarkista ohjeet sivuiltamme

>> Katso Itarastit 2020 kalenteri

Tapahtumia peruuntuu, suunnistus jatkuu uusin tavoin

Helsingin Suunnistajien hallitus päätti 13.3. koronaviruksen aiheuttamista toimenpiteistä seuran toimintaan.

Uuden koronaviruksen aiheuttama tartuntatautiepidemia (COVID-19) on poikkeuksellinen ja olemme kaikki uuden tilanteen edessä. Helsingin Suunnistajat seuraa viranomaisten ohjeistuksia ja toimii niiden mukaisesti. Kannamme osamme yhteisestä vastuusta epidemian leviämisen torjumiseksi ja näin huolehdimme suunnistavasta yhteisöstämme.

Suunnistus yksin toteutettavana liikuntasuorituksena metsässä sisältää varsin pienen infektioriskin, ja seura pyrkii tukemaan jäsentensä ja muiden harrastajien mahdollisuuksia harrastuksen jatkamiseen omatoimisesti Helsingissä ja Nuuksiossa. Harjoitelkaa vastuullisesti: sairaana ei treenata, käsi- ja muustakin hygieniasta tulee pitää erityistä huolta.

Tulevat tapahtumat: (more…)

Einar Melsom HS:n riveihin

Einar Melsom Norjan nuorten maajoukkueessa viime vuosina loistanut Einar Melsom siirtyy edustamaan Helsingin Suunnistajia. Oslolainen Einar on tähän saakka edustanut Fossum IF:ää.

Viime vuonna Einar sijoittui nuorten MM-kisoissa pitkän matkan kisassa kuudenneksi. Sprintissä hän juoksi nopeimman ajan, mutta yksi huolimaton leimaus aiheutti hylkäyksen. Suomalaisille Einar tuli tutuksi myös viime kesän Jukolan viestissä, kun hän juoksi avausosuudella pitkään yksi kärjessä ja tuli vaihtoon sijalla kaksi.

Einar tiedetään kovakulkuisena suunnistajana, jolla on tavoitteita myös rata- ja maantiejuoksussa. Suunnistuksessa ensi vuoden pääkisat ovat sprintin MM-kisat Tanskassa heinäkuussa ja juoksussa EM-kisat Pariisissa elokuun lopussa. Jälkimmäisissä Einar tavoittelee kisapaikkaa 10 000 metrillä tai puolimaratonilla.

Einar osallistuu HS:n riveissä kauden suurviesteihin sekä muutamiin muihin kisoihin Suomessa. Hän on mukana ainakin Portugalin talvileirillä, maaliskuun kotileirillä Helsingissä, huhtikuun Tiomila-leirillä Tukholmassa ja kesäkuun Jukola-leirillä Rovaniemellä.

Kysymyksiä Einarille:

(more…)

HS:n kotileirillä huippuolosuhteet

Yörata Ratatesti

Sunnuntain viestitreenin lähtö Ollin otsakameran näkökulmasta

 

Helsingin Suunnistajien valmennusryhmät leireilivät Helsingin kotileirillä 17.-19. tammikuuta lajiharjoittelun kannalta parhaissa mahdollisissa olosuhteissa. Viivästynyt talven tulo on parantanut suunnistusharjoittelun mahdollisuuksia koko Etelä-Suomessa, ja leiriohjelmassa otettiin niistä kaikki hyöty irti.

Treeniohjelmassa oli perjantaina 3 000 metrin ratatesti, lauantain pitkä maastolenkki sekä yötreeni ja sunnuntaina leirin pääharjoitus, viestitreeni, jossa sparraajina oli vuoden urheiluseuran LS-37:n miehiä.

Yötreenissä mukana ollut Veli, miksi pimeälläkin on hyvä tehdä väylätreenejä? ”Yöväylä kehittää vähän kaikkea. Jotta väylällä pysyy, on käytettävä välillä tarkkaa kompassisuuntaa, välillä matkan arviointia ja joissain paikoissa tarkkaa kartanlukua. Jokseenkin koko ajan tarvitaan näistä vähintään kahta. Varsinkin yöllä samaistamisvirheiden riski kasvaa, joten pienikin lipsahdus voi johtaa pitkään vaellukseen väylän ulkopuolelle.”

Tammikuinen viestitreeni puolestaa sujui hyvin Millalta: ”Fyysisesti ainakin tuntui yllättävän hyvältä ajankohtaan nähden. Yhteislähtötreenissä panokset on aina vähän korkeammat kuin yksinään, joten en kokenut olevani mitenkään talviunilla, vaikken hirveän tiuhaan ole metsässä viimeaikoina käynytkään.”