Uudenmaan Kompassi-cup 3. osakilpailu Luukissa 19.6.2024
Tärkeimmät nostot ohjeesta:
- Kaikkien kilpailijoiden tulee rekisteröityä kilpailukeskuksen infovaunulla ennen lähtöpaikalle menoa.
- Etämaali. Kaikkien kilpailijoiden tulee seurata viitoitusta maalista leimantarkastukseen, joka sijaitsee kilpailukeskuksessa.
- Seuroille on annettu omat lähtöaika-ajat, joita noudattamalla varmistamme, että kaikki saadaan metsään ennen klo 19. Nämä seuroittaiset ajat julkaistaan kilpailusivuilla maanantaina 17.6.
- Vihdintietä pitkin ei saa kulkea, ei edes pitkin piennarta. Vihdintietä ei saa ylittää missään tapauksessa. Käytä alikulkua!
- Aika otetaan Emit-kortin avulla. Toimimattomalla kortilla ei saa tulosta, eli tarkista etukäteen, että Emit-korttisi toimii!
Kilpailuohjeet
Lopulliset kilpailuohjeet luettavissa kilpailukeskuksessa tapahtumapäivänä.
Kilpailussa noudatetaan SSL:n kilpailusääntöjä ja järjestäjän ohjeita.
Kilpasarjoihin (Kulta-, Hopea- ja Pronssikompassi-sarjoihin) osallistuminen edellyttää, että suunnistajalla on kilpailulisenssi. ForFun voi osallistua ilman voimassa olevaa lisenssiä.
Kilpailuohjeisiin voi tulla muutoksia ja lopulliset kilpailuohjeet ovat esillä kilpailukeskuksen infotaululla.
ORGANISAATIO
- Kilpailunjohtaja: Minna Ryyppö, 0400-728032
- Valvoja: Ville Koponen Lynx
- Ratamestari: Tiina Haarlaa
- Lähtö: Heikki Vajavaara
- Tulospalvelu: Jyrki Louhi
- Tiedotus: Anu Pikkarainen
- Info: Markku Arjamaa
TAPAHTUMAPAIKKA
Kilpailukeskus sijaitsee Luukin ulkoilualueella niityllä. Sijainti kartalla.
PYSÄKÖINTI
Pysäköinnin ohjaus klo 16.30 alkaen. Ei parkkimaksua, pysäköinti on kilpailukeskuksessa kovapohjaisella niityllä. Pysäköintialueella on puomi, joka lukitaan kilpailun jälkeen.
KILPAILUKARTTA
Suunnistuskartta, 2020 (kulkukelpoisuuskuvausta ajantasaistettu 05/2024), käyräväli 5 m, mittakaava 1:7500, A5. Kartta on muovikotelossa.
MAASTO
Kilpailumaasto on melko pienipiirteinen kalliomaasto, jota halkoo muutamat selkeät ulkoiluväylät. Maastossa on myös soita, paljon pieniä polkuja sekä joissain paikoissa etenemistä hidastavia kaatuneita puita. Kaatuneiden puiden alueita on ajantasaistettu kartalle keväällä 2024 (vihreä pystyviivoitus). Radoilla on pyritty mahdollisuuksien mukaan kiertämään nämä. Rastireittiradan 4-5 välillä on pieni pätkä (alle 50 metrin matka) heikosti erottuvaa polkua merkitty maastoon sini-valkoisilla kreppinauhoilla.
SARJAT JA MATKAT
- Kultakompassi H14 2,4 km rasteja 8
- Kultakompassi D14 2,4 km rasteja 8
- Hopeakompassi H12 suora 1,8 km rasteja 9
- Hopeakompassi D12 suora 18 km rasteja 9
- Hopeakompassi H12TR 1,6 km rasteja 8
- Hopeakompassi D12TR 1,6 km rasteja 8
- Pronssikompassi (10v) H10 suora 1,6 km rasteja 6
- Pronssikompassi (10v) D10 suora 1,6 km rasteja 6
- Pronssikompassi (10v) H10RR 2,1/1,5 km RR-radalla rasteja 5 (= RR1-RR5)
- Pronssikompassi (10v) D10RR 2,1/1,5 km RR-radalla rasteja 5 (= RR1-RR5)
- Pronssikompassi (8v) D8RR 2,1/1,5 km RR-radalla rasteja 5 (= RR1-RR5)
- Pronssikompassi (8v) H8RR 2,1/1,5 km RR-radalla rasteja 5 (= RR1-RR5)
FORFUN-SARJAT
ForFun-sarjat tarjoavat mahdollisuuden suunnistaa yhdessä saattajan- tai kaverin kanssa sekä seikkailullisia ja toiminnallisia vaihtoehtoja kilpasarjojen rinnalle. ForFun -sarjoihin voi ilmoittautua paikan päällä ja niihin ei vaadita lisenssiä. Osallistua voi yksin tai porukassa suunnistaen.
Voit suunnistaa minkä tahansa kilparadan omaan tahtiin yksin tai yhdessä kaverin tai saattajan kanssa (emit-leimauksella tai ilman). Ilmoittautuminen infossa. Osallistumismaksu 5 euroa/kartta.
KIELLETYT ALUEET
Karttaan on merkitty kielletyt alueet (esimerkiksi upottavat suot).
Vihdintie on kiellettyä aluetta, et saa kulkea edes pitkin piennarta. Vihdintietä ei saa ylittää missään tapauksessa.
RASTIT, LEIMAUSJÄRJESTELMÄ JA EMIT-KORTIT
Rastit on merkitty oranssivalkoisin rastilipuin. Rastilipun vieressä on puunrunkoon kiinnitetty Emit-leimasin, johon suunnistaja asettaa Emit-korttinsa. Rastireitin rastilipuissa on koodit RR1, RR2, RR3 jne. Muiden sarjojen rasteilla rastileimasimiin on merkitty karttaan painettujen rastimääritteiden mukainen rastin oma numerotunnus (rastin koodi).
Kaikilla sarjoilla on yhteinen viimeinen rasti. Rastilla on kaksi rastilippua, normaali ja RR5 tunnuksella merkattu. Rastilla on sekä rastireitin leimasin (koodi RR5) että muiden ratojen leimasin (koodi 100). Rastilla voi leimata kummalla tahansa leimasimella, molemmat hyväksytään. Viimeiseltä rastilta rastireittiradan siimari (valkoinen HS-nauha) toimii maaliviitoituksena.
Mallirasti on nähtävillä kilpailukeskuksessa. Kilpailussa käytetään elektronista Emit-leimausjärjestelmää. Tarvittaessa järjestäjä lainaa Emit-kortin (5€/kpl). Lainatut Emit-kortit on palautettava infoon. Palauttamatta jätetystä kortista peritään 70 €:n maksu.
Kilpailija vastaa Emit-korttinsa toimivuudesta ja siitä, että käyttää ilmoittautuessa mainittua (Irmaan tallennettua) kilpailukorttia (tarkista erityisesti että käytät omaa emit-korttia etkä vahingossa käytä esimerkiksi veljesi/sisaresi korttia). Kilpailun järjestäjä ei tarkista kilpailijan kilpailukortin oikeellisuutta ennen lähtöä. Koska kilpailussa ei ole ennalta annettuja lähtöaikoja, kilpailija ei saa aikaa suoritukselleen, jos Emit-kortti ei toimi.
Irmassa ilmoitetun emit kortin numeroon voi vaihtaa etukäteen sähköpostilla 19.6. kello 12:00 mennessä (jyrki.louhi at helsinginsuunnistajat.fi). Tämän jälkeen muutokset paikan päällä infossa.
KILPAILUNUMEROT, EMIT-TARKISTUSLIPUKKEET JA RASTINMÄÄRITTEET
Kilpailunumeroja ei käytetä. Tarkistuslipukkeet ovat lähdössä. Kuvalliset rastimääritteet on painettu karttaan paitsi RR-sarjoissa rastimääritteitä ei käytetä. Ei irrallisia rastimääritteitä.
LÄHDÖT
Lähtö on auki klo 17.30-19. Kilpasarjoissa on vapaat lähtöajat minuutin välein, mutta ruuhkien välttämiseksi seuroille on annettu suositellut aikavälit lähtöä varten. Suositellut aikavälit julkaistaan maanantaina 17.6.
Lähtöön on matkaa noin 650 m kilpailukeskuksesta. Reitti lähtöpaikalle on viitoitettu sinivalkoisilla kreppinauhoilla. Pääosa reitistä kulkee tietä pitkin, loppuosa metsässä.
LÄHDÖN TOIMINTA JA KILPAILUN KULKU
- Ennen lähtöpaikalle siirtymistä kilpailijan tulee käydä infossa, jossa Emit-kortti rekisteröidään automaatilla. Mikäli automaatti ei tunnista Emit-korttia, selvitetään asia infossa. Onnistuneen kirjautumisen jälkeen kilpailija saa värillisen “narikkalapun”, joka annetaan lähdön toimitsijalle lähtöpaikalla.
- Neljä (4) minuuttia kilpailija opastetaan lähtöalueelle oikeaan karsinaan. Tässä kohtaa kilpailija antaa narikkalapun lähdön toimitsijalle. Ilman narikkalappua lähtöön ei pääse.
- Kolme (3) minuuttia Kilpailukarttaan tutustuminen. Kartat ovat vaakatasossa ja valmiiksi suunnattuna. RR-, TR- ja 10 suoran sarjoissa rata on näkyvissä. Muilla sarjoilla karttaan on merkitty lähtö kolmiolla.
- Kaksi (2) minuuttia RR- ja 10-sarjalaiset saavat kartan ja opastuksen. TR-sarjalaiset saavat kartan, jossa on rata. Muilla sarjoilla on nähtävillä kartta, johon on merkitty K-piste.
- Yksi (1) minuutti RR- ja TR- ja HD10-sarjalaiset tutustuvat itsenäisesti omaan rataansa. H/D12- ja H/D14- sarjojen suunnistajat saavat kartan ja voivat tutustua rataansa.
- Lähtöhetki Kilpailijat lähtevät matkaan Emit-kortin nollauksesta. Emit-kortin voi asettaa nollaleimasimeen, kun lähtökello alkaa piipata. Leimauksessa tulee odottaa viisi välkähdystä, jonka jälkeen voi lähteä matkaan. Lähtöpaikka on kolmio kartalla ja se on merkitty rastilipulla maastoon.
Lähtöpaikalla on saatavilla pahvisia tarkistusliuskoja, joihin jää rastilla leimatessa piikinjälki. Tarkistusliuska tarkistetaan leimantarkistuksen yhteydessä, mikäli sähköiset leimaukset eivät olisi rekisteröityneet.
LISÄOHJE RR-SARJOILLE
Kilpailukartta on kooltaan A5 ja se annetaan 2 minuuttia ennen lähtöä. Rastireitti-radalla (RR) on rasteja 5 kpl. RR-reitin viitoituksena ja Tukireitin (TR) tukena on maastossa kulkeva yhtenäinen valkoinen muovinauha. RR-rastit ovat viitoituksen varrella. RR-radan rasteilla ovat tunnukset RR1, RR2,…, RR5 sekä rastilipuissa että leimasimissa. Kilpailija saa väärästä tai puuttuvasta leimauksesta 10 min lisäajan kutakin virhettä kohden. RR-sarjalaiset leimaavat maalissa kuten kaikki muutkin; maalissa ei ole RR-tunnusta. Mallirasti on Infon vieressä.
LISÄOHJE FORFUN-SARJOILLE
Saattajasarjat lähtevät samasta lähdöstä kuin kilpasarjat, mutta omasta lähtökarsinasta. Kartan saat lähdöstä näyttämällä infosta saamasi “narikkalapun”.
MAALI
Käytössä on ns. etämaali, eli maali ei sijaitse kilpailukeskuksessa. Maali on samalla suunnalla kuin lähtö, n. 300 metrin päässä lähtöpaikasta (ks. kartta alla). Maalista on viitoitettu reitti leimantarkistukseen kilpailukeskukseen. Jokaisen kilpailijan tulee tulla leimantarkistukseen, myös keskeyttäneiden! Viitoitus on suurimmaksi osaksi sama kuin lähtöpaikan viitoitus. Kohdassa, jossa viitoitukset erkanevat, on opastaja. Maalista kilpailukeskukseen on n. 800m.
Maalissa leimataan emit-leimaus, johon kilpailijan aika pysähtyy. Kilpailukeskuksen leimantarkistuksessa kilpailukortti luetaan ja kilpailija saa tuloksen (ja samalla varmistetaan, että kaikki ovat saapuneet metsästä pois). Maali suljetaan klo 20.00. Myös ForFun-sarjojen suunnistajien tulee ilmoittautua leimantarkistuspaikalla! Karttoja ei kerätä pois – muistakaa reilu peli, eli karttoja ei saa näyttää metsään lähtemättömille kilpailijoille.
Huomio. Jos emit kortin patteri on tyhjä/heikko niin emit kortille tulee väärä suoritus aika tai ei aikaa lainkaan. Tällöin tulosta suoritukselle ei saada koska lähtöaika ei ole tiedossa.
Jokainen osallistuja saa mehun leimantarkistuksen yhteydessä.
KESKEYTTÄNEET
Keskeyttänyt suunnistaja tulee maaliin, leimaa maalilinjalla ja ilmoittaa keskeyttämisestään Emit-kortin tarkastuksessa kilpailukeskuksessa.
TULOSPALVELU
Kilpailun aikana on-line tulokset löytyvät osoitteesta http://online.helsinginsuunnistajat.fi/
WC
Luukin ulkoilualueen WC:t ovat käytettävissä, ks. kilpailukeskuskartta.
ENSIAPU
Sijaitsee Infossa.
TAPAHTUMAKESKUKSEN KARTTA
CUP-PISTEET
Alueelliset Kompassi-tapahtumat ovat matalan kynnykset kilpailutapahtumia. Keskeisintä on, että lapset pääsevät suunnistamaan mielekkäitä ratoja omaan osaamisen nähden. Menestyminen tai sijoitukset eivät ole alkuvaiheen tärkein tavoite, vaan olennaista on lapsen kilpailemisessa ilo, omaehtoisuus ja aikuisen tuki.
Kompassi-cupissa pisteytys ei tulisi siis nousta turhan suureen osaan aikuisten puheissa, vaan keskiössä on Kompassi-cupin osallistumiseen innostava ja sitouttava tavoite. Toivommekin vanhemmilta rentoa ja iloista suhtautumista lasten kilpailemiseen
Uudenmaan alueella keväästä syksyyn käytäviä cup-osakilpailuja on 5 kpl, joista loppupisteet lasketaan 4 parhaan kilpailun osalta. Kolme parasta palkitaan Kompassi-mitalein.
Kilpailusarjoja on 12, mutta cup-pisteet lasketaan 8 sarjassa, koska suorien ja viitoitettujen ratojen pisteet yhdistetään. Hopeakompassi-ikäisissä 12 ja 12TR sarjojen pisteet yhdistetään siten, että jokaisessa cup-osakilpailussa suoran radan maksimipisteet ovat 10 ja TR-radan maksimipisteet 5. Pronssikompassi-ikäisissä 10 ja 10RR sarjojen pisteet yhdistetään siten, että jokaisessa cup-osakilpailussa suoran radan maksimipisteet ovat 10 ja RR-radan maksimipisteet 8. Kaikki osallistujat saavat aina vähintään yhden pisteen, oli suoritus hyväksytty tai hylätty.
- Kultakompassi-cup: H14, D14
- Hopeakompassi-cup: H12&H12TR, D12&D12TR
- Pronssikompassi-cup 10v: H10&H10RR, D10&D10RR
- Pronssikompassi-cup 8v: H8RR, D8RR
Tämä malli mahdollistaa, että suunnistaja kerää saman cup-sarjan pisteitä, vaikka vaihtaisi kilpailusarjaa kauden aikana viitoitetulta radalta suoralle radalle tai vaihtelisi kilpailusarjaa osakilpailukohtaisesti (esim. kilpailun luonteen tai maaston vaativuuden mukaan).
Pistesäännöt ja pistetilanne: Uudenmaan Kompassisarja
Lisätietoa: Alueelliset Kompassi-tapahtumat | (suunnistusliitto.fi)
VALOKUVAT
Tapahtumassa saatetaan ottaa valokuvia, jotka julkaistaan tapahtuman sivuilla tai some-kanavilla.
Tervetuloa!
Helsingin Suunnistajat