Nuorten maailmanmestari Elli Punto liittyy Helsingin Suunnistajiin!

Helsingin Suunnistajat saa merkittävän vahvistuksen, kun nuorten maailmanmestari Elli liittyy seuraan. Viime kesänä Tsekeissä sprinttisuunnistuksen maailmanmestaruuden napannut Elli on nuori ja lupaava suunnistaja, jonka ura on nousukiidossa.

Sastamalasta Helsinkiin

Vuonna 2021 Helsinkiin opintojen perässä muuttanut Elli kuvailee suunnistajan polkuansa seuraavasti: “Olen Sastamalasta kotoisin oleva kohta 19-vuotias suunnistaja. Suunnistuksen aloitin 9-vuotiaana Sastamalan kuntorasteilta. Tällä hetkellä oon viimeistä vuotta Mäkelänrinteen urheilulukiossa, jossa urheilun ja koulun yhdistäminen on onnistunut mainiosti. Siellä on päässyt hyvin kehittymään suunnistajana”

Voitto nuorten MM-kisoissa toi itseluottamusta

Ellin ura sai uuden käänteen tänä vuonna, kun hän saavutti nuorten maailmanmestaruuden. “Voitto tuli aika isona yllätyksenä, joten se tuntui hieman ihmeelliseltä. Vähän kaikenlaisia tunteita tuli sen viikon aikana käytyä läpi. Sain paljon itseluottamusta omaan tekemiseen, mutta myös nälkää tuleville vuosille”, hän kuvailee maailmanmestaruuden merkitystä.

Katseet kohti kautta 2025

Ellin päätavoitteet kaudelle 2025 ovat selkeät: “Päätavoitteet seuraavalle kaudelle ovat nuorten MM-kisoissa Italiassa. Myös SM-kilpailuissa ja viesteissä onnistumiset ovat tavoitteena.”

Miksi juuri Helsingin Suunnistajat?

“Helsingin Suunnistajissa etenkin naisten ryhmän toiminta vaikuttaa lupaavalta. Seurassa on paljon kovia suunnistajia, joiden kanssa on varmasti opettavaista ja kivaa päästä harjoittelemaan. Seuran yhteishenki vaikuttaa myös hyvältä”, Elli kertoo.

Parhaimmillaan kovissa paikoissa

Elli kokee olevansa parhaimmillaan paineen alla. “Koen olevani parhaimmillani kovissa paikoissa. Tosin myös isoimmat pettymykset ovat sellaisissa tilanteissa tulleet 🙈. Olen aika kova jännittämään varsinkin isoissa kilpailuissa, mutta koen sen tuovan hyvää keskittymistä suoritukseen”, hän pohtii.

Helsingin Suunnistajien naisten tiimi odottaa innolla tulevaa kautta, ja Ellin liittyminen seuraan tuo entistä enemmän motivaatiota ja mahdollisuuksia tiimin valmentautumiseen. Naisten ryhmä lähtee nälkäisenä ja motivoituneena kohti tulevaa harjoituskautta, ja odotukset tulevista onnistumisista ovat korkealla.

Tervetuloa Helsingin Suunnistajiin, Elli!