Tumppi mukana sprinttaamassa Suomelle MM-viestihopeaa

Suomi otti hopeaa sunnuntaina sprintin MM-viestissä Skotlannin Edinburghissa. Suomen joukkueessa juoksivat Maija Sianoja, Miika Kirmula, Tuomas Heikkilä ja Venla Harju. Mitali on Suomen historian ensimmäinen MM-sprinttiviestissä.

Suomi oli mukana mitalitaistossa läpi viestin. Tumppi Heikkilä lähti kolmannelle osuudelle kahdenkymmenen sekunnin takaa-ajoasemasta.

– Oli hyvä paikka lähteä vetämään omaa osuutta, kun juuri eteen lähti muutama selkä jahdattavaksi. Kakkosväli oli haastava hahmottaa eikä se mennyt ihan optimaalisesti. Sen jälkeen homma alkoi sujua paremmin ja pystyin imeä selkiä kiinni. 

Radan lopussa suunnistettiin muutama rastiväli labyrintissa.

– Areenalla ihmettelin Sveitsin ja Ruotsin toteutusta viimeiselle rastille, kunnes huomasin, että siellä olikin vielä yksi rasti jäljellä. 

Tumppi oli vaihdossa kolme sekuntia Sveitsin Joey Hadornia ja Ruotsin Martin Regbornia takana ja arvioi oman osuutensa olleen kaiken kaikkiaan hyvä veto. 

Suomen joukkue ehti hetken juhlia pronssimitalia Venlan ylittäessä maaliviivan kolmantena. Toisena maaliin tullut Ruotsi kuitenkin hylättiin, sillä Tove Alexandersson leimasi viimeisellä osuudella väärällä hajonnalla. Suomen historian ensimmäinen sprinttiviestin MM-mitali on siis hopeinen.

Maailmanmestaruutta juhlinut Sveitsi voitti Suomen 38 sekunnilla, ja pronssille nousi Norja 24 sekuntia Suomen takana.

– Hopeakorokkeelle nousu tuntui hyvältä ja olen iloinen, miten kaikki saivat vedettyä tosi hyvät vedot tärkeään paikkaan, Tumppi kertoi.

Kuva: Tero Heikkilä

Sprintin MM-kilpailut alkoivat perjantaina henkilökohtaisella sprintillä, jossa Tumppi sijoittui kahdeksanneksi.

HS:ltä mukana MM-kisoissa on myös Viroa edustamassa Evely Kaasiku, joka sijoittui henkilökohtaisessa sprintissä sijalle 24. Viestissä Evely toi Viron vaihtoon ensimmäiseltä osuudelta sijalla 19.

Tiistaina 16. heinäkuuta MM-kisaohjelmassa on vielä knock-out-sprintti.

MM-kilpailujen kotisivut

Artikkelin kuva: SSL / Anu Uhotoinen
Teksti: Marika Mattila

Kuva: Tero Heikkilä
Kuva: IOF / Kristina Lindgren