Noviiseja HS:n Jukola-ykkösessä

Helsingin Suunnistajat lähtee taistelemaan Jukolan viestin kärkisijoista joukkueelle, jossa harvinaisesti peräti kolme noviisia: Aloittaja Otto Kaario, neljännen osuuden Pauli Leinonen ja viidennen osuuden Jussi Raasakka juoksevat kaikki ensimmäistä kertaa HS:n Jukola-ykkösessä. Vastineeksi joukkueessa on myös kokenutta kaartia, yli kymmenettä kertaa ykkösessä juoksevat Arttu Syrjäläinen, Veli Kangas ja Einari Heinaro. (joukkueluettelo tekstin lopussa)

Taustalla osin yllättävään kokoonpanoon ovat toukokuussa joukkuetta vaivanneet loukkaantumiset, joiden vuoksi Olli Ojanaho ja Mathieu Perrin joutuvat jättämään kisan kokonaan väliin.

Valmentaja Henrik Tala, onko tämä nyt jonkinlainen varamiesjoukkue?

“On totta, että joukkueessa on monta sellaista nimeä, joita tuskin talven spekulaatioissa on siihen aseteltu. Toisaalta valmistautuminen kisaan on sujunut urheilijoilta paremmin kuin kertaakaan aiemmin. Meillä on toki ollut nimekkäämpiä ryhmiä, mutta harvoin joukkuetta, jonka kisavire tuntuu nousevan päivä päivältä kohti Jukolaa. Lähdemme varmasti haastajana, mutta vahvana haastajana.”

MM-mitalisti Topi Syrjäläinen on jo toisella osuudella, mikä siinä ratkaisussa on taustana?

“On aina vaikea ennustaa, millainen dynamiikka viestissä kunakin vuonna on, mutta alkuosuuksien merkitys on Jukolassa viime vuosina korostunut. Meillä on johtoajatuksena tänä vuonna kaikissa viesteissä ollut aktiivinen suunnistaminen. Sen mukaan tarkoitus on pysytellä mahdollisimman pitkään viestissä siellä, missä tapahtuu. Jos hyvin käy, jopa panna asioita tapahtumaan.”

Jukolan lähtölaukaus ammutaan tavan mukaisesti kello 23:00 lauantai-iltana. Totutusta poiketen ensimmäinen osuus on lähes kokonaan valoisa. Kesäyön hämärässä juostaan toinen ja osuus. Loput neljä osuutta ovat erittäin vauhdikkaassa maastossa valoisia.

HS 1
Otto Kaario
Topi Syrjäläinen
Einari Heinaro
Pauli Leinonen
Jussi Raasakka
Veli Kangas
Arttu Syrjäläinen

HS 2
Einar Melsom
Eero Turkki
Ollipekka Heikkilä
Jani Lakanen
Ville Lampinen
Lassi Vaismaa
Aapo Summanen

HS 3
Ewan Shingler
Miika Tala
Anton Salmenkylä
Lauri Syrjäläinen
Miika Suominen
Karim Mbembela
Lauri Lakanen

HS 14
Ilari Haltia
Atte Lahtinen
Eemeli Kokkonen
Väinö Haara
Santeri Ahoniemi
Ilari Skyttä
Emil Koivula

Jukolan viestin lähetystä pääsee seuraamaan la 15.6.- su 16.6. Yle TV1 la klo 22.45 – su 7.15 » Yle Areena

Teksti Henrik Tala

Kuva vuoden 2023 Porvoo-Jukolasta, Markku Brummer