HS:n urheilun superviikonloppu – naiset viidenneksi Kymen Rastiviestissä

Elokuun kolmas viikonloppu oli varsinainen urheilun superviikonloppu meille Helsingin Suunnistajille.
Perjantaina sai katsella, kun Helsingin Suunnistajien Topi Raitanen juoksi yleisurheilun EM-kilpailuissa
mestaruuteen. Viikonloppuna Nuorten Jukolassa käytiin nappaamassa neljäs sija sekä Inov-8 liigan finaalista
löytyi myös useampi edustaja HS:n väreissä. Samaan aikaan Sveitsissä kilpailtiin opiskelijoiden MM-
mitaleista, sprinttiviestissä Tuomas Heikkilä oli mukana pronssia suunnistaneessa joukkueessa ja sunnuntaina Topi Syrjäläinen ankkuroi miesten joukkueen myöskin pronssille.

Hieno urheilun täyteinen viikonloppu, josta olisi monta tarinaa kerrottavana, mutta seuraavaksi kerron, miltä
meno vaikutti Honkalan Hiihtostadionilla Kotkassa Kymen rastiviestin näkökulmasta. Kesä on ollut meidän ryhmällemme enemmän itsenäisemmän harjoittelun aikaa. Evely kävi Virossa nappaamassa ensimmäisen EM-mitalinsa kotikisoissa, Johanna juoksi ensimmäisen pidemmän polku-ultra-kisansa Lapissa, Lapland O-Weekillä oli myös useampi Hesan nainen nauttimassa Saariselän tunturimaastoista. Nyt syksyn kilpailukausi on kuitenkin koittanut ja kilpailukeskuksessa näkyikin monet iloiset kasvot kohtaamassa pitkästä aikaa omien kesäseikkailujensa jälkeen.

Helsingin Suunnistajilla oli naisten sarjassa kaksi joukkuetta:
HS1: Johanna Hulkkonen – Venla Turakainen – Evely Kaasiku
HS2: Minja Nietula – Niina Hulkkonen – Elina Lammi

Joukkueissa näkyi pieni kokeilunhaluisuus, sillä halusimme testata, miten Johanna nauttisi aloitusosuudesta. SM-viesti lähestyy kolmen viikon päästä ja tämän vuoden Venlojen viestin 10. sija on tehnyt joukkueen nälkäiseksi ja haluamme lähteä taistelemaan siellä menestyksestä.

Ykkösjoukkue onnistui perusvarmalla tekemisellä nappaamaan itselleen hienosti sijan 5. Johanna kommentoi, että taidollisesti sujui varsin hyvin, mutta parempaa virettä varten, pitäisi harjoittelua rytmittää hieman eri tavalla. Iskua viilataan siis SM-viestiä varten. Johanna tuli vaihtoon sijalla 4. + 1:08 kärjen jälkeen. (1. osuuden GPS).

Venla pääsi matkaan hyvistä asetelmista Johannan juoksun jälkeen ja hän lähtikin tekemään tasaisen tarkkaa työtä rastilta toiselle. Matkalle sattui muutama heikompikin väli, kun ratamestari oli päässyt yllättämään hajontarastien paikoilla ja letkan mukana sattuikin ennen toista tienylitystä pieni ajautuminen omalta optimaaliselta ajolinjalta. Venla tuli vaihtoon sijalla 6. +6:47 kärjen jälkeen ja päästi EM-Evelyn ankkuriosuudelle. (2. osuuden GPS).

Evely sanoi ennen kilpailua, että tänään lähdetään harjoittelemaan sitä samaa onnistunutta ajatusmyllyä kuin mihin hän EM-kisoissa oli pystynyt. Osuusajoista näkeekin, että Evely onnistui ankkuriosuudella erinomaisesti kisojen jälkeisestä sairastelusta huolimatta. Osuusajoissa Evely sijoittui toiseksi +1:57 Venla Harjua hitaampana ja tämä suoritus parantelikin ankkuriosuudella asemia yhden sijoituksen verran ja Hesan naiset sijoittuivat lopulta viidenneksi +8:01 kärjen jälkeen. (3. osuuden GPS).

Kymen rastiviestin top5:

1. Tampereen Pyrintö
  2. Rastikarhut +4:47
  3. Lahden Suunnistajat-37 +6:40
  4. Paimion Rasti +7:16
  5. Helsingin Suunnistajat +8:01

Naisten kakkosjoukkue suoriutui myös hienosti ollen viestissä lopulta sijalla 12. Valmentaja joutui erittäin tiukkaan
loppukirikamppailuun, jossa lopulta selviytyi ensimmäisenä maaliin. Vuoden korkeimmat sykelukemat
saavutettu, kiitos Viestiliigan!

Miesten viestissä HS1. sijoittui tiukassa taistossa neljänneksi. Joukkueessa juoksivat Einari Heinaro – Veli Kangas – Arttu Syrjäläinen. HS2. sijoittui sijalle 12. HS4 sijalle 19 ja HS3. sijalle 26.