Vauhdikasta menoa Ungdomens 10milassa

Nuorten kansainvälinen suurviesti Ungdomens 10mila kilpailtiin Ruotsin Örbyssa 2.-3. elokuuta. Helsingin Suunnistajat matkasivat kilpailuun perinteiseen tapaan bussilla ja laivalla. Matkanjohtajana toimi Marko Rajala ja mukana reissussa oli myös Miettisen Synnöve joka kokkasi apulaisineen seuraväelle monien vuosien kokemuksella suit sait jauhelihapastat ja muut herkut.
Tulopäivän iltana juostiin 12-sarjan neljäosuuksiset viestit ja aamuyöllä olivat vuorossa 18-vuotiaat. Poikien 10-osuuksinen viesti starttasi kolmelta ja tyttöjen viisiosuuksinen viesti puoli kuudelta. Kaikissa sarjoissa oli Ungiin kuuluvana erikoisuutena mukana myös yhdet parallel osuudet, jossa metsään sai lähteä yhden viestinviejän sijasta kolme henkeä. Näistä ensimmäisenä vaihtoon tullut jatkoi viestin seuraavalle.
Helsingin Suunnistajilla oli Ungissa neljä joukkuetta. Palkinnoille ei tänä vuonna ylletty, mutta kärkikahinoissa oltiin mukana.
12-vuotiaiden joukkue sijoittui vauhdikkaassa kilpailussa hienosti sijalle 18. 89  joukkueen joukosta. Viestiä veivät Aapo Joensuu, Väinö Länsiluoto, Emil Roschier,  Lotta Lehtinen, Eino Ristimäki ja Väinö Haara.
18-vuotiaiden tyttöjen viestissä HS1 taisteli upeasti palkinnoista loppuun asti, mutta jäi lopulta niukasti palkintojen ulkopuolelle sijoittuen yhdeksänneksi. Emilia Tala avasi viestin vahvasti tullen viidentenä vaihtoon vain 23 sekuntia kärjen takana. Joukkueessa juoksivat Emilian lisäksi, Juulia tala, Anni Rajala, Nadja Rehberger, Merianna Rantakokko, Ulla-Riina Mäntylä ja Minja Nietula. HS2 sijoittui sijalle 46. Joukkueessa suunnistivat Vieno Ristimäki, Ella Rantala, Siiri Roschier, Camilla Lauren, Veera Aunila, Lumi Joensuu ja Aino Ristimäki. Mukana tyttöjen sarjassa oli yhteensä 60 joukkuetta.
Poikien 18-sarjassa riitti tyttöjen tapaan jännitystä. Lisähaastetta kolmelle ensimmäiselle osuudelle toi pimeä metsä. David Bunn kirmasi vaihtoon ykkösosuudelta hienosti viidentenä alle kolme minuuttia kärjestä. Viestin edetessä jouduttiin antamaan kuitenkin hieman tasoitusta ja näin ollen lopputuloksena oli 16. sija.  Viestiä veivät tyylikkäästi David Bunn, Atte Ikola, Juho Leiniö, Luca Kallela, Juho Länsiluoto, Eino Haara, Iikka Leiniö, Aapo Ikola, Emil Koivula, Nuutti Jääskeläinen, Lassi Tervo ja Väinö Ristimäki. Voitosta kamppaili yhteensä 69 joukkuetta.